Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 11, 2018

Semnele îmbătrânirii tenului care nu trebuie niciodată ignorate

Semnele îmbătrânirii tenului care nu trebuie niciodată ignorate

Cele mai multe semne ale îmbătrânirii tenului sunt adesea ignorate, doar dacă nu devin prea evidente sau greu de mascat. Majoritatea femeilor încep să experimenteze semne ale îmbătrânirii după vârsta de 25 de ani, dar tratamentul precoce al acestora poate face diferența unui aspect sănătos al tenului.

Am făcut pentru voi o listă cu semnele îmbătrânirii care nu trebuie niciodată ignorate, mai ales pentru că sunt ușor de tratat iar efectul lor minimizat. Cu vârsta, are loc o scădere a colagenului și elastinei din piele, iar acesta este motivul pentru care semnele îmbătrânirii devin vizibile pe suprafața pielii. Totuși, tratamentul precoce poate reduce dimensiunea și proeminența acestora.

Să vedem care sunt acestea:

1. Tenul uscat

Unul dintre primele semne vizibile ale îmbătrânirii tenului este uscăciunea. Senzația apare la majoritatea femeilor după vârsta de 25 de ani.

Cu vârsta, pielea pierde din glandele sebacee iar senzația de uscăciune devine inevitabilă.

2. Tenul tern

Aspectul tern al tenului este unul dintre cele mai comune semne ale îmbătrânirii care nu trebuie ignorate.

Pe măsura înaintării în vârstă, pielea noastră tinde să-și piardă strălucirea naturală și juvenilitatea. Drept rezultat, aspectul pielii devine tern și lipsit de viață.

3. Labele de gâscă

Ridurile care apar la colțul ochilor sunt denumite popular labe de gâscă. Un semn foarte comun de îmbătrânire de care trebuie să avem grijă.

Imediat ce ai observat apariția lor, începe să folosești creme de noapte, nu le da timp să devină prea proeminente.

4. Liniile fine

Liniile fine încep să apară de obicei după vârsta de 30 de ani.

Scăderea nivelului de colagen și elastină din piele pe măsura înaintării în vârstă, cauzează apariția liniilor fine. Aceste linii, dacă nu sunt îngrijite, vor deveni din ce mai proeminente în timp.

5. Ridurile

Ridurile sunt îndoituri sau pliuri ale pielii care se formează odată cu înaintarea în vârstă.

Majoritatea femeilor încep să facă riduri de la vârsta de 25 de ani. Totuși, anumiți factori precum deteriorările provocate de soare, stilul de viață nesănătos, precum fumatul sau alcoolul, pot conduce la apariția prematură a ridurilor.

6. Pielea flască

Pielea flască este o parte a fenomenului natural de îmbătrânire. Adesea este cauzată de pierderea elastinei, acest semn de îmbătrânire face ca pielea să arate lăsată.

Fii atentă mereu la acest semn de îmbătrânire, deoarece tratamentul rapid poate face o mare diferență în aspectul tenului tău.

7. Petele

Expunerea îndelungată la soare poate provoca apariția de pete închise la culoare proeminente, în jurul vârstei de 30 de ani.

Majoritatea acestor pete sunt inofensive,  dar sunt și unele care pot lua o forma letală. Din acest motiv, pentru a îmbătrâni cu grație, este mai înțelept să eviți expunerea la soare în jurul vârstei de 20 de ani.

8. Pori faciali lărgiți

Porii faciali lărgiți sunt un alt semn de îmbătrânire la care nu trebuie sa închizi ochii.

Pe măsură ce pielea își pierde elasticitatea, porii tind să se mărească, iar dacă nu ai grijă la timp de asta, lucrurile se pot înrăutăți și pot apărea erupții neplăcute.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: