Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 20, 2019

Știai că nu e bine să-ți speli părul zilnic? Află de ce!

Știai că nu e bine să-ți speli părul zilnic? Află de ce!

Cât de des îți speli părul este optiunea ta și depinde de natura părului tău. Sper doar că nu o faci zilnic!

E adevărat, părul spălat proaspăt îți dă o senzație plăcută. Dar ai observat cum strălucirea părului tău scade pe măsură ce zilele trec? Asta se întâmplă dacă îl speli zilnic.

Prin șamponare, părul își pierde din uleiurile sale naturale, iar cu cât o faci mai des, cu atât părul se degradează mai repede. Asta nu înseamnă nici că trebuie să lași să treacă un timp prea îndelungat între două spălări. Cel mai simplu este să-ți lași părul să-ți spună singur când trebuie spălat. Spală-l atunci când îl simți prea gras sau plin de praf. Cel mai bine este să-l speli o dată la două-trei zile, în funcție de tipul tău de păr.

Iată și alte motive pentru care nu e nevoie să-ți speli părul în fiecare zi!

1. Părul spălat prea des pierde mai repede grăsimile sale naturale

Scalpul nostru produce un ulei natural denumit sebum. Acesta este esențial pentru sănătatea părului, însă trebuie curățat din când în când. Șamponul asta face, curăță scalpul de sebum și previne apariția problemelor părului datorate acumulărilor de praf. Dar în același timp, dacă este spălat prea des, firul de păr pierde complet acest sebum, devine uscat și friabil.

2. Formarea de acumulări excesive pe păr

Când șamponăm părul, o facem gândindu-ne că acesta va îndepărta acumulările de pe scalp, iar părul va deveni mai sănătos și mai rezistent. Nu este adevărat întru-totul acest lucru. Pentru că șamponul însuși conține produse chimice, care și ele se pot acumula pe scalp și pot conduce la deteriorarea părului.

3. Părul proaspăt spălat este mai greu de aranjat

Părul se aranjează cel mai bine abia a doua zi după spălare. Atunci arată el cel mai bine și se aranjează cel mai ușor. Poate ai observat că mai ușor aranjezi părul următoarea zi după ce l-ai spălat și nu imediat după ce se usucă. Deci, dacă nu vrei să pierzi prea mult timp cu aranjatul părului, nu-l spăla chiar în fiecare zi.

4. Folosirea uscătorului de păr degradează părul

Dacă îl speli zilnic, probabil îl și usuci cu uscătorul de păr. Trebuie să știi că sub efectul căldurii, părul se degradează mai repede. Iar dacă mai vrei și să îl aranjezi imediat, și începi să folosești placa sau ondulatorul, efectul este înzecit.

5. Părul arată mai bine dacă nu este spălat zilnic

Cum am mai spus, imediat după spălare părul este mai uscat și mai electrizat. E nevoie de sebum pentru ca să calmeze electrizarea părului și să îi adauge luciu. Doar acest motiv este suficient pentru ca să mai aștepți o zi până să-ți speli părul.

6. Spălatul prea des estompează culoarea părului

Dacă obișnuiești să-ți vopsești părul, să-ți schimbi des culoarea, nu e deloc o idee bună să îl speli zilnic. Pentru că prin spălare, culoarea se duce mai repede. Nu-i așa că îți dorești ca vopseaua de păr să reziste mai mult timp?

7. Spălatul zilnic determină căderea părului

Acesta chiar este un motiv foarte important. Când ne spălăm părul, rădăcinile acestuia devin mai sensibile și mai predispuse la degradare. Doar dacă tragi ușor de un fir de păr, acesta se poate rupe. Dacă îl ștergi viguros, îl piepteni când este umed, îl usuci cu uscătorul, etc. toate acestea degradează părul și determină ruperea firelor de păr.

8. Părul se electrizează mai repede

Fără sebum, părul se usucă și se electrizează. Părul electrizat este mai dificil de aranjat și se rupe mai ușor. Dacă vrei să ai părul fin și bine definit, nu e nevoie să-l speli în fiecare zi.

9. Determină apariția vârfurilor despicate

Sebumul există pentru un motiv, pentru a da strălucire părului. Fără sebum, părul devine tern și se degradează. Părul excesiv de uscat are tendința de a-și despica vârfurile, un proces dificil de inversat.

10. Spălatul prea des consumă timp și bani

În cele din urmă, spălatul pe păr și aranjatul îți ia timp, pe care ai putea să-l folosești pentru altceva. Trebuie doar să reduci numărul de spălări și astfel îți vei proteja părul de degradare și vei cheltui mai puțin pe șampoane.

error

Like dacă îți place blogul meu