Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 24, 2018

Știai că pliculețele utilizate de ceai pot fi folosite pentru înfrumusețare?

Știai că pliculețele utilizate de ceai pot fi folosite pentru înfrumusețare?

Ceaiul are mai multe beneficii decât faptul că te revigorează și te împrospătează. El este bogat în antioxidanți și posedă calități antiinflamatorii și antiaging, astfel încât este de mare ajutor în menținerea unui ten sănătos și strălucitor.

Atât ceaiul verde cât și ceaiul negru conțin cafeină și antioxidanți care ajută în lupta cu acneea și încetinesc apariția semnelor vizibile de îmbătrânire, precum ridurile și liniile fine. Dar ceaiul nu are doar beneficii pentru piele ci și pentru păr, putând fi folosit pe post de vopsea naturală și pentru clătire.

Deci, ce o să faci cu pliculețul de la următorul ceai pe care îl vei bea?

Tratează buzele uscate

Buzele uscate trebuie hidratate regulat. Astfel, ceaiul verde este un foarte bun agent hidratant natural. Tot ce trebuie să faci este să înmoi pliculețul cu ceai verde în apă caldă și să îl aplici pe buze.

Menține-l timp de 5-10 minute. Repetă regulat, de cel puțin două ori pe zi și vei scăpa de buzele uscate.

Curăță tenul

Ai auzit de ceaiul alb? Acesta este practic un ceai foarte puțin procesat, mai bogat în antioxidanți decât oricare alt tip de ceai. El curăță blând și eficient tenul.

Prepară un ceai alb și strecoară-l. Pune la blender frunzele de ceai înmuiate pentru a obține o pastă fină. Aplică un strat subțire pe față și păstreaz-o timp de 15 minute. Apoi clătește cu apă rece.

Calmează pielea

Ceaiul de mușețel este cea mai bună soluție pentru tenul iritat sau inflamat. El calmează mâncărimea, roșeața și elimină scuamele de pe piele, care pot fi cauze ale iritației.

Înmoaie pliculețul de mușețel și aplică-l pe zonele afectate, în fiecare zi, până ce vei observa modificări. Poți folosi și flori de mușețel, nu doar pliculețe.

Exfoliază pielea

Antioxidanții din ceai îmbunătățesc strălucirea tenului. Pliculețele de ceai utilizate sau frunzele de ceai pot fi folosite pe post de scrub, pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și dezvăluirea tenului sănătos.

Lasă plicul să se usuce după ce l-ai folosit. Scoate plantele din interior și freacă fața cu ele, ușor, cu mișcări circulare, cu vârful degetelor, timp de 5 minute. Apoi clătește cu apă simplă.

Tratează petele

Ceaiul conține acid tanic, care ajută la tratarea petelor și calmarea arsurilor solare.

Tot ce trebuie să faci este să pregătești un ceai și să-l strecori. Lasă ceaiul să se răcească. Înmoaie un prosopel sau un tampon în ceai și aplică pe zonele afectate. Menține timp de 30 de minute, apoi clătește. Poți aplica și pliculețele de ceai direct pe față.

Tonifiază tenul

Frunzele de ceai au proprietăți astringente, care ajută la calmarea și curățarea tenului. Le poți folosi pe post de toner natural, iar rezultatele vor fi imediate.

Prepară un ceai și folosește pliculețul sau frunzele să te ștergi pe față. Apoi clătește cu apă simplă. Folosește zilnic pentru rezultate bune.

Tratează ochii umflați și cearcănele

Ceaiul conține cafeină, care strânge vasele de sânge și tratează cearcănele de la ochi. Taninii din ceai sunt și ei de mare ajutor.

Poți folosi plante de ceai sau 2 pliculețe de ceai pentru asta. Umezește pliculețele de ceai și aplică-le pe zona ochilor. Menține-le timp de 15-20 de minute. Fă acest lucru regulat pentru cele mai bune rezultate.

Colorează părul

Dacă te gândești să-ți vopsești părul albit, cea mai bună soluție naturală, foarte puțin costisitoare, este pe bază de ceai.

Prepară o pastă din ceai negru și henna, amestecând bine. Aplica pe păr și menține timp de o oră. Astfel vei obține o culoare intensă și profundă a părului. Folosește remediul o dată pe lună pentru a menține culoarea.

Clătește părul

Știai că poți clăti părul cu ceai?

Prepară un ceai negru și lasă-l să se răcească. După șamponare, folosește acest ceai la clătit. Este o soluție foarte bună dacă îți cade părul sau este excesiv de uscat. Spală parul o dată pe săptămână cu ceai negru și vei avea cele mai lucioase plete.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: