Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 15, 2019

Sucul de roșii: beneficii pentru ten și modalitățile de utilizare

Sucul de roșii: beneficii pentru ten și modalitățile de utilizare

Pielea noastră este expusă la numeroși factori, mulți dintre aceștia dăunători, multiple surse de suferință pentru piele. Praful, poluarea, elementele chimice, pot conduce la apariția unor probleme ale pielii, astfel încât sănătatea acesteia este dificil de menținut.

Pe lângă produsele standard pentru îngrijirea pielii, remediile naturale sunt o alternativă excelentă. Ele nu sunt deloc costisitoare, iar ingredientele naturale nu afectează pielea și au un efect garantat.

Sucul de roșii este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale pentru  tratarea, dar și combaterea diverselor probleme ale pielii. El este un astringent natural, care are efect de strângere a porilor și îmbunătățește aspectul pielii. Antioxidanții prezenți în roșie luptă cu degradările produse de radicalii liberi, menținând sănătatea pielii. Iar vitamina C, care deasemenea se găsește în sucul de roșii, stimulează producția de colagen din piele, îmbunătățindu-i elasticitatea și fermitatea. La toate acestea se adaugă protecția împotriva razelor UV dăunătoare și a deteriorărilor produse de acestea.

Deci, de ce să nu încerci și tu să folosești sucul de roșii pentru îngrijirea pielii?

Pe scurt, beneficiile sucului de roșii pentru piele, sunt:

 • tratează acneea
 • reduce pigmentația
 • calmează arsurile provocate de soare
 • tratează tenul gras
 • reduce roșeața și punctele negre
 • strânge porii
 • tratează cearcănele.

Află cum să folosești sucul de roșii pentru rezolvarea problemelor pielii!

 1. Suc de roșii pentru acnee

Rețeta conține pe lângă sucul de roșii și suc de castravete, care are calități antiinflamatorii și antioxidante, care previn acneea și reduc roșeața și inflamația care o însoțesc.

Ingredientele:

 • 1 lingură suc de roșii
 • 1 lingură suc de castravete

Metoda: Amestecă sucurile într-un bol. Înmoaie un tampon de vată în amestec și aplică pe față. Lasă să se usuce, apoi clătește cu apă călduță și șterge. Repetă la fiecare două zile pentru cele mai bune rezultate.

2. Suc de roșii pentru tenul gras

Calitățile astringente ale sucului de roșii, alături cu cele astringente și de albire ale sucului de lămâie ajută la obținerea controlului asupra producției excesive de sebum și iluminează tenul.

Ingredientele:

 • 1 lingură suc de roșii
 • 4-5 picături suc de lămâie

Metoda: Într-un bol, pune sucul de roșii, adaugă sucul de lămâie și amestecă bine. Înmoaie un tampon de vată în acest amestec și aplică pe față. Menține 15 minute ca să se usuce, apoi clătește cu apă rece și șterge. Repetă remediul o dată pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.

3. Suc de roșii pentru roșeață

Vitamina C și antioxidanții prezenți în sucul de roșii, sunt elementele care îl transformă într-un remediu grozav și eficient pentru tratarea roșeții.

Ingredientele:

 • 1 lingură suc de roșii

Metoda: Se șterge fața cu un tampon de vată înmuiat în suc de roșii. Se lasă să se usuce, apoi se clătește cu apă rece. Repetă remediul de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

4. Suc de roșii pentru puncte negre

Calitățile antioxidante și astringente ale sucului de roșii funcționează foarte bine pentru reducerea punctelor negre și pentru îmbunătățirea aspectului pielii.

Ingredientele: suc de roșii cât este necesar

Metoda: Înmoaie un tampon de vată în suc de roșii și aplică pe zonele afectate, înainte de a merge la culcare. Lasă așa peste noapte. Clătește a doua zi dimineață cu apă rece. Repetă remediul o dată pe săptămână pentru a obține rezultatul dorit.

5. Suc de roșii pentru pigmentarea pielii

Calitățile înălbitoare ale sucului de roșii, alături de proprietățile exfoliante ale ovăzului, ajută la reducerea pigmentării pielii și îndepărtarea celulelor moarte și a altor impurități de pe piele. Acidul lactic din iaurt face pielea mai fină și reduce aparența linilor fine și a ridurilor.

Ingredientele:

 • 1 linguriță suc de roșii
 • 1 linguriță de ovăz
 • ½ linguriță de iaurt

Metoda: Într-un bol, se adaugă sucul de roșii, ovăzul măcinat fin la blender și iaurtul. Se amestecă  bine toate ingredientele. Se aplică amestecul pe zonele afectate. Se menține 15 minute, apoi se clătește cu apă rece. Repetă de trei ori pe săptămână.

6. Suc de roșii pentru reducerea porilor

Rețeta conține suc de lime, care are și el calități astringente, ce ajută la reducerea porilor și conferă o piele fermă și cu aspect tânăr.

Ingredientele:

 • 1 lingură suc de roșii
 • 1 linguriță suc de lime

Metoda: Se amestecă ambele ingrediente într-un bol. Se aplică pe față cu ajutorul unui tampon de vată. Se menține 15 minute, apoi se clătește cu apă rece și se usucă.

7. Suc de roșii pentru cearcăne

Licopenul prezent în sucul de roșii ajută la reducerea cearcănelor persistente. Rețeta conține și aloe vera, foarte hrănitoare pentru ten, ajutând și la îmbunătățirea stării de sănătate a acestuia.

Ingredientele:

 • 1 linguriță suc de roșii
 • câteva picături gel de aloe vera

Metoda: Într-un bol, adaugă sucul de roșii, apoi gelul de aloe vera și amestecă bine. Aplcă amestecul pe zona de sub ochi. Menține 5-10 minute, apoi clătește bine. Repetă remediul la fiecare două zile pentru cele mai bune rezultate.

8. Suc de roșii pentru petele provocate de soare

Rețeta conține pudră de linte roșie, o sursă grozavă de proteine și minerale benefice pentru piele, care reduce petele provocate de soare și tratează uscăciunea pielii.

Ingredientele:

 • 1 lingură suc de roșii
 • 1 lingură pudră de linte roșie
 • 1 lingură gel de aloe vera

Metoda: Amestecă bine toate ingredientele într-un bol. Aplică amestecul pe zonele afectate. Menține 30 de minute, apoi clătește cu apă rece. Repetă  remediul o dată la două zile pentru a obține cele mai bune rezultate.

 

error

Like dacă îți place blogul meu