Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 15, 2017

Sucuri naturale care pot înlocui băuturile acidulate de la supermarket

Sucuri naturale care pot înlocui băuturile acidulate de la supermarket

Sucuri naturale extrem de aromate, pentru un moment de relaxare sau care pot fi chiar vedeta unei petreceri. Nu mai spunem cât de ușor de făcut și cât de sănătoase sunt, chiar şi într-o cură de slăbire.

Sucurile naturale îndulcite cu miere sunt foarte recomandate, mai ales pentru copii. Cele din supermarketuri dau dependenţă şi cresc riscul multor boli. În plus, băuturile făcute în casă costă mai puţin, deci efectele sunt: sănătate şi economie de bani.

O idee excelentă este sucul de ghimbir cu miere, sau gingerata.

Ai nevoie doar de o rădăcina potrivită de ghimbir, o lămâie sau un lime, miere după gust şi apă.  Se curăţă şi se spală rădăcina de ghimbir, se taie în bucăţi mari și se  trece printr-un storcător de fructe, blender sau chopper. La fel și lâmăia sau lime-ul, se curăță de coajă și se pune alături de ghimbir. Adaugă miere şi mixează.

La final ai nevoie de un tifon sau de un săculeţ special pentru a separa sucul de pulpă. Mai rămâne doar să îl amesteci cu apă şi sucul de ghimbir este gata. Cantitatea de apă depinde mult de gustul fiecăruia. Ghimbirul este picant, aşa că poţi adăuga apă şi miere în funcţie de cât de concentrat vrei să fie.

Sucul de portocale

Schimbă puţin reţeta sucului de ghimbir și vei obţine o alternativă excelenţă la băuturile carbogazoase cu aromă de portocale. În loc de lămâie folosește portocală, iar în loc de apă plată alege varianta cu acid. La final, decorează paharul cu felii de portocale. Iată cum o băutură uşor de făcut şi extem de ieftină poate părea una sofisticată.

Suc cu vitamina C în loc de băuturile carbogazoase pe bază de cofeină

Dacă nu poţi trăi fără băuturile carbogazoase pe bază de cofeină, atunci îți mai dăm o reţeta aromată. Ce-i drept, ai nevoie de mai multe ingrediente, dar rezultatul va fi pe măsură:

 • două portocale
 • un lime sau o lamâie
 • o linguriţă de ghimbir ras
 • o jumătate de linguriţă de nucşoară
 • o jumătate de linguriţă de scorţişoară
 • flori de levănţică uscate
 • o floare de anason
 • o jumătate de baton de vanilie
 • miere după gust
 • sirop de arţar
 • apă minerală

Primul pas: stoarce zeama de la două portocale şi un lime. Vitamina C pe care o conţin este ideală pentru vremea schimbătoare de afară. Pune sucul într-un pahar şi adaugă pe rând ghimbir, nucşoară, scorţişoară măcinată şi levănţică. Aceasta trebuie zdrobită bine între degete pentru a-şi elibera toate uleiurile esenţiale.

După aceea, pisează anasonul şi scoate seminţele din batonul de vanilie. Mai rămâne să îndulcești băutura. Cele mai potrivite sunt siropul de arţar şi mierea polifloră sau de mană, pentru a obţine o culoare cât mai intensă.

Strecoară apoi amestecul printr-o sită sau strecurătoare şi adaugă apă minerală. Sucul obţinut este extrem de aromat şi poate fi vedeta unei petreceri. Nu mai spunem cât de sănătos este, chiar şi într-o cură de slăbire.

error

Like dacă îți place blogul meu