Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 17, 2020

Tamponare sau frecare? Cum se aplică corect produsele cosmetice?

Tamponare sau frecare? Cum se aplică corect produsele cosmetice?

Tamponezi sau freci? Nu te-ai gândit poate niciodată să-ți pui această problemă, deși folosești zilnic diverse produse, în sepranța că pielea ta va arăta mai frumoasă și mai tânără. Dar, dacă nu este aplicat corect, niciun produs nu-ți va conferi acele beneficii pe care speri să le obții.

Mai ales dacă ai trecut de vârsta de 20 de ani, aceste lucruri ar trebui să te intereseze.

Cosmetice care trebuie frecate pe piele

Cleanserul – Curățarea este proceul prin care îndepărtezi praful și impuritățile de pe piele. Pentru a obține maximul de la cleanserul tău, doar frecându-l puțin pe piele și apoi clătit, nu o să meargă.

Pentru a aplicare corectă, udă fața, ia puțin cleanser și masează-l în piele cu mișcări circulare. Clătește mai târziu.

Exfoliantul – Dacă ai tenul sensibil, trebuie să lucrezi cu grijă. În cazul exfoliantului, avem tendința de a lucra mai dur și de a-l apăsa puternic pe piele. Incorect. 

După curățare, ia puțin exfoliant în palme și freacă ușor fața cu el. Concentrează-te mai mult pe nas, frunte și bărbie. Fii blândă cu obrajii. Folosește mișcări circulare spre exterior pentru a exfolia pielea.

Cosmetice care se aplică prin tamponare

Dacă ai tendința mai mult de a freca produsele cosmetice pe piele, o să fii surprinsă să afli cât de dăunător poate fi acest lucru. Frecarea constantă a pielii deteriorează colagenul din piele, aceasta pierzându-și elasticitatea în timp. Pe scurt, pielea începe să îmbătrânească mai repede, liniile fine, ridurile și pungile devenind mai evidente.

Unii ar spune că dacă nu freci destul, crema nu pătrunde bine în piele, rămânând mai mult pe mână. Tamponarea însă, deși ia mai mult timp, ajută produsul să pătrundă bine în piele și să-și facă efectul dorit.

Tonerul –  Tonerul este un produs cosmetic complex, care are două efecte pentru piele: echilibrează nivelul pH-ului și curăță profund porii. Pentru a profita la maxim de efectul lui, tonerul trebuie tamponat și apăsat ușor pe piele. Pune toner pe o dischetă sau pe mână și aplică prin tamponare, începând din mijlocul feței spre exterior.

Crema de ochi – Aici e clar ca lumina zilei. Zona de sub ochi este extrem de sensibilă, deci trebuie să ai mare grijă. Aplică crema de ochi în zona de sub ochi în formă de U și folosește-ți inelarul pentru a tampona ușor. 

Serumul –  Serumurile au efect puternic nutritiv pentru piele. Ele sunt foarte concentrate și se folosesc pentru anumite propbleme ale pielii, în special pentru hrănire și hidratare profundă. Serumul conține ingrediente active și are molecule mici, care pătrund în profunzimea pielii. 

Pentru maximum de eficiență, aplică puțin serum peste tot pe față și tamponează ușor.

Crema hidratantă – Chiar dacă nu prea folosești produse cosmetice, folosește măcar o cremă hidratantă. Și nu, nu o freca pe față, chiar dacă ai această tendință. Pentru ca crema să penetreze pielea și să dea plusul de hidratare, aplic-o pe toată fața și tamponează, apăsând ușor.

Crema de protecție solară – La fel ca în cazul cremei hidratante, nici crema de protecție solară nu trebuie frecată pe piele. Acordă-i timp tamponând-o ușor. În felul acesta va fi complet absorbită în piele iar tu ei fi pe deplin protejată. 

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: