Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 24, 2020

Te îngrijorează îmbătrânirea tenului? Încearcă aceste fabuloase măști naturale!

Te îngrijorează îmbătrânirea tenului? Încearcă aceste fabuloase măști naturale!

Linii fine, riduri, piele lăsată, pete de vârstă, toate sunt motive de îngrijorare pentru îmbătrânirea pielii. Deși este normal să apară aceste semne ale îmbătrânirii, nu ne dorim ca acest lucru să se întâmple mai devreme decât ar trebui. 

Îmbătrânirea prematură necesită acționare imediată, iar dacă începem din timp putem reuși să întârziem apariția acestor semne.  Alături de o dietă sănătoasă, îngrijirea corespunzătoare este cheia pentru a obține o piele suplă și tânără.

Dacă produsele cosmetice te-au dezamăgit deja, e momentul să apelezi la remedii naturale pentru îngrijirea pielii. Vezi mai jos câteva idei!

1. Miere și albuș de ou

Mierea are proprietăți antioxidante, care protejează pielea împotriva degrađărilor produse de radicalii liberi și menține nivelul colagenului din piele, prevenind apariția liniilor fine și a ridurilor.

Albușul de ou conține proteine și vitamina A, care înmoaie liniile fine și ridurile.

Ingrediente:

 • 1 linguriță de miere
 • 1 albuș de ou

Separă un albuș de ou și bate-l până obții o pastă fină. Adaugă miere și amestecă. Aplică pasta pe față și masează cu mișcări circulare și în sus timp de 2 minute. Lasă să se usuce, apoi clătește.

Pudră de cacao și iaurt

2. Pudră de cacao și iaurt

Cacaoa are calități anti-age, flavanolii prezenți ea având efect de diminuare a semnelor îmbătrânirii. Pe de altă parte, iaurtul conține acid lactic, care îndepărtează celulele loarte ale pielii și îmbunătățește elasticitatea și aspectul pielii.

Ingrediente:

 • 1 lingură pudră de cacao
 • 1 lingură de iaurt

Ambele ingrediente se amestecă până se obține o pastă fină. Această pastă se aplică pe față și pe gât. Se menține 5 minute, apoi se clătește.

Măr, castravete și cartof

3. Măr, castravete și cartof

Merele sunt o sursă bogată de vitamina C, care ajută la îmbunătățirea producției de colagen din piele, ceea ce duce la îmbunătățirea elasticității și apsectului pielii. Conținutul ridicat de apă din castravete ajută la hidratrea și înmuierea pielii. Cartofii conțin o enzimă cunoscută sub numele de catecolaza, care reduce petele de vârstă și iluminează tenul. Această mască este ideală pentru pielea lăsată și petele de vârstă.

Ingrediente:

 • 1 măr
 • 1/2 castravete
 • 1 cartof

Se scot sâmburii de la măr și se decojește cartoful și castravetele. Se pune totul la blender până se obține o pastă fină. Aplică pasta pe față și pe gât. Menține 10-15 minute până se usucă, apoi clătește. 

 

4. Nuci, iaurt și ulei de migdale

Nucile au puternice calități hidratante și antioxidante, care le transformă într-un agent eficient anti-age. Folosit ca ingredient în numeorase formule anti-age, uleiul de migdale este foarte hidratant și hrănitor pentru piele.

Ingrediente:

 • 3-4 nuci
 • 2 linguri de iaurt
 • câteva pciături ulei de migdale

Nucile se macină fin, apoi se adaugă iaurtul și uleiul de migdale, amestecând bine. Aplică amestecul pe față și pe gât. Relaxează-te 20-25 de  minute până când masca se usucă. Apoi clătește cu apă călduță.

5. Pudră de orez și lapte

Acidul ferulic prezent în orez hrănește piele și previne îmbătrânirea. Laptele exfoliază și curăță în profunzime pielea pentru a-i îmbunătăți textura și aspectul.

Ingrediente:

 • 1/4 ceașcă pudră de orez
 • 3 linguri de lapte

Amestecă ingredientele într-un bol pentru a obține o pastă fină. Aplică pasta pe față și menține 15-20 minute, până se usucă. La final clătește.

6. Avocado, miere și ulei de arbore de ceai

Avocado este o sursă bogată de acizi grași și vitaminele A, C și K, care îmbunătățesc elasticitatea și textura pielii, luptând împotriva îmbătrânirii. Mierea are excelente calități emoliente, menținând pielea bine hidratată, în timp ce calitățile antibacteriene și antiinflamatorii ale uleiului de arbore de ceai menține tenul sănătos.

Ingrediente:

 • 1 avocado copt
 • 1 lingură de miere
 • 3-4 picături ulei de arbore de ceai

Pasează pupa de avocado, apoi adaugă mierea și uleiul de arbore de ceai, amestecând până obții o pastă fină, fără cocoloașe. Aplică pasta pe față și pe gât, relaxează-te până se usucă, apoi clătește.

Banană și miere

7. Banană și miere

Bogată în calciu, potasiu și uleiuri naturale, banana hrănește pielea și reduce aparența ridurilor, în timp ce mierea iluminează și hidratează pielea.

Ingrediente:

 • 1 banană coaptă
 • 1 lingură de miere

Pulpa de banană se pasează, se adaugă mierea și se amestecă. Aplică pasta obținută pe față și pe gât. Menține 5-10 minute înainte de a clăti.

Avocado și ovăz

8. Avocado și ovăz

Avocado ajută la îmbunătățirea producției de colagen din piele, ceea ce îi îmbunătățește elasticitatea, în timp ce ovăzul exfoliază ușor pielea, îndepărtând celulele moarte și impuritățile. Combinația are puternice calități anti-age.

Ingrediente:

 • 1 avocado copt
 • 1 lingură fulgi de ovăz

Pulpa de avocado se zdrobește cu o furculiță. Se adaugă fulgii de ovăz și se amestecă bine. Masează ușor fața cu acest amestec timp de 5 minute. Menține pe față încă 10 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Aloe vera și lămâie

9. Aloe vera și lămâie

Cunoscută pentru efectul său hidratant, aloe vera are calități antiinflamatorii și anti-age, care întineresc pielea și luptă împotriva semnelor îmbătrânirii.

Ingrediente:

 • 1 lingură aloe vera
 • 1/2 lingură suc de lămâie

Ingredientele se amestecă într-un bol. Pasta rezultată se aplică pe față și pe gât. Menține 15-20 de minute, apoi clătește.

Albuș de ou și căpșune

10. Albuș de ou și căpșune

Ambele ingrediente au calitatea de hrănire a pielii și efect anti-age, de îmbunătățire a elasticității pielii și de diminuare a liniilor fine și a ridurilor.

Ingrediente:

 • 3-4 căpșune coapte
 • 1 albuș de ou

Căpșunile se zdrobesc cu o furculiță. Albușul de ou se bate bine, apoi se adaugă în el pulpa de căpșune. Pasta obținută se aplică pe față și pe gât. Menține 10-15 minute, apoi clătește. 

Folosește aceste remedii simple și eficiente împotriva semnelor îmbătrânirii. Aplică-le regulat timp de câteva luni și vei observa cum tenul tău se schimbă în bine mod gradual. 

error

Like dacă îți place blogul meu