Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 15, 2021

Te îngrijorează vârfurile despicate? Iată cum să le tratezi în mod natural

Te îngrijorează vârfurile despicate? Iată cum să le tratezi în mod natural

Vârfurile despicate sunt coșmarul oricăreia dintre noi, nu-i așa? Datorită lor părul capătă un aspect uscat și electrizat. Cauzele sunt multe. Pieptănatul insuficient, factorii de mediu precum poluarea, utilizarea excesivă a produselor chimice, sau problemele hormonale pot fi unele dintre principalele motive.

Tunderea părului poate fi o soluție rapidă. Proaspăt tuns, părul arată mai fin și pare că nu mai are acea tendință de a se despica. Din păcate, după câteva zile, vârfurile despicate apar din nou. Deasemenea, tunsul frecvent al părului îi încetinește creșterea.

În loc să-l tunzi, ai putea încerca ceva natural, cu efect pe termen mai lung. Pentru că folosirea produselor chimice poate fi dăunătoare părului, cel mai bine este să mergi pe remedii naturale, pe care le poți încerca usor acasă.

Iată câteva remedii naturale care te scapă de vârfurile despicate.

1. Uleiul de cocos

Acest ulei are nenumărate beneficii pentru frumusețe, inclusiv pentru vârfurile despicate ale părului.

Aplică puțin ulei de cocos și masează părul de la rădăcină până la vârfuri. Acoperă părul cu un prosop și lasă-l timp de 30 de minute, înainte de a clăti cu un șampon. Poți încerca acest remediu de două ori pe săptămână.

2. Masca cu proteine din avocado

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei de măsline

Cum procedezi:

Bate oul într-un bol și adaugă un avocado piure. Adaugă 2 linguri de ulei de măsline și amestecă bine. Aplică această mască pe păr, având grijă să pui și pe vârfuri. Lasă timp de 25-30 de minute și apoi clătește cu apă caldă.

3. Masca cu miere și ulei de măsline

Ingrediente:

  • 2 linguri de gel hidratant
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguri de ulei de măsline

Cum procedezi:

Într-un bol, adaugi ingredientele de mai sus și le amesteci bine. Aplică pe păr și acoperă cu o cască de duș. Clătește după 20 de minute cu apă normală. Poți folosi și un amestec de miere și ulei de măsline pe care să-l aplici pe păr după șamponare. Peste 5 minute, clătește și șamponează din nou. Acest amestec funcționează ca un balsam, care întărește firul de păr și reduce despicarea vârfurilor.

4. Alcoolul

Evită folosirea produselor pentru păr care conțin alcool. Optează pentru șampoane care conțin hidratant, pentru menținerea părului sănătos și moale. Asta ajută la reducerea vârfurilor despicate. Deasemenea, consumă alimente și băuturi sănătoase și bea suficient de multă apă. Vârfurile despicate pot apărea și din aceste motive.

5. Evită tratamentele chimice

Uscarea părului viguroasă cu prospul, tratamentele chimice de orice fel, folosirea agenților pe bază de căldură, etc., toate pot cauza vârfuri despicate. Deasmenea, evită dușul cu apă fierbinte. Asta usucă părul și determină apariția vârfurilor despicate.

6. Bananele

Bananele conțin vitamina A, C și E, precum și alte minerale. Ele ajută la hidratrea și întărirea firelor de păr, astfel încât părul nu se va mai despica la vârfuri.

Ingrediente:

  • 1 banană coaptă
  • 2 linguri de iaurt
  • 2 linguri de apă de trandafiri

Cum procedezi:

Prepară un piure de banană, adaugă iaurtul și apa de trandafiri și amestecă bine, până obții o pastă groasă. Aplică această mască pe păr și las-o timp de o oră, apoi clătește cu apă obișnuită. Ai grijă să acoperi părul după aplicarea măștii cu o cască de duș. Folosește această mască o dată pe săptămână pentru a scăpa de vârfurile despicate.

error

Like dacă îți place blogul meu