Ten luminos fara fond de ten sau produse cosmetice
Multe femei folosesc produse cosmetice scumpe pentru a da luminozitate pielii sau pentru a ascunde unele nereguli ale tenului cum ar fi petele supra-bronzarii sau cicatricile. Insa putine femei stiu ca luminozitatea pielii mai este conferita si de produsele naturale sau mastile preparate acasa.
Un aspect de luminozitate al tenului se poate realiza destul de repede însă este nevoie de un tratament cel puţin o dată pe săptămână. Măştile cu ingrediente naturale cum ar fi lămâie, miere, iaurt, castravete sau ulei de măsline pot face minuni asupra tenului.
Un fruct bun de folosit pe ten este lămâia
Conţinutul de antioxidanţi din lămâie este benefic, aceştia fiind folosiţi în majoritatea produselor cosmetice şi de îngrijire a pielii. Astfel, aportul zilnic de antioxidanţi va ajuta la menţinerea sănătăţii şi aspectului luminos al pielii. Sucul de citrice ajută la producerea de colagen şi înlocuirea celulelor epiteliale moarte. Preparaţi o mască cu suc de lămâie şi miere. Amestecaţi o linguriţă de miere cu sucul de la o jumătate de lămâie şi aplicaţi această combinaţie pe faţă. Această masca curaţă tenul şi îi dă luminozitate. Lăsaţi masca să acţioneze 15 minute după care clăteşte bine cu apă călduţă. Efectul de luminozitate se va vedea imediat.
Mască de faţă cu castravete
Masca de faţă cu castravete, miere şi lapte, excelentă pentru tenul uscat. Se pune un castravete proaspăt la blender şi se amestecă bine. Apoi, se bate un albuş de ou de ţară într-un castron, se adaugă 2 linguri de miere şi 3 de lapte proaspăt. Se amestecă bine toate împreună cu castravetele şi se aplică pe faţă, gât şi decolteu. Se lasă să activeze timp de jumătate de oră. Redă luminozitatea tenului, păstrează elasticitatea pielii şi curăţă foarte bine de impurităţi.
Masca de faţă cu iaurt, ulei de argan şi miere
Amestecaţi o linguriţă de iaurt gras si una de miere, plus sucul de la un sfert de lămâie şi 5-6 picaturi de ulei de argan. Amestecaţi bine ingredientele până când se face o pastă bine omogenizată. Aplicaţi masca pe faţa curată şi uscată şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 15 minute. Proteinele, enzimele si zincul din iaurt ajută la ameliorarea petelor de pe piele, mierea ajută la exfoliere, iar uleiul de argan are efect antirid. Rezultatul va fi o piele suplă, sănătoasă şi luminată.
Masca de argilă, potrivită pentru ten lucios
Masca din argilă este recomandată pentru a reduce secreţia de sebum şi aspectul lucios al pielii. Astfel, într-un bol de dimensiuni medii de amestecă două- trei linguri de argilă albă cu suc de fructe, până se obţine o pastă omogenă. Se întinde amestecul pe faţă, gât şi decolteu, se lasă să se usuce şi apoi se îndepărtează cu apă din abundenţă. Argila alături de sucul de fructe conferă tenului aspectul de luminos eliminând aspectul de lucios.
Mască scrub cu zahăr
Scruburile din ingrediente naturale asigură o piele frumoasă, catifelată şi sănătoasă. Ele curaţă tenul de impurităţi, stimulează circulaţia sângelui şi menţin pielea tânără. Amestecaţi o lingură de ulei de măsline, o linguriţă de zahăr şi o picătură de ulei esenţial de trandafir. Aplicaţi scrubul pe faţă şi masaţi foarte uşor pielea, apoi îndepărtaţi cu apă. Zahărul curăţă pielea de impurităţi şi îndepărtează celulele moarte. Uleiul de măsline hrăneşte pielea în profunzime, lăsând-o moale şi hidratată. Iar uleiul esenţial de trandafir calmează, regenerează şi redă luminozitate pielii. Este indicat ca exfolierea să se faca regulat, dar cu atenţie, deoarece trebuie luate în considerare ingredientele pe care le folosiţi şi tipul de piele pe care îl aveţi.
sursa: http://adevarul.ro/