Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 30, 2018

Ten sensibil? Iată ce trebuie să știi când îți cumperi produsele cosmetice

Ten sensibil? Iată ce trebuie să știi când îți cumperi produsele cosmetice

Alegerea produselor cosmetice nu este deloc ușoară, mai ales atunci când știi că îți pot afecta sănătatea tenului. Adevărul este că merită să investești într-un produs cosmetic doar dacă ești absolut sigură că va avea un efect pozitiv asupra ta și nimic mai mult.

Dar dacă are și efecte secundare? Trebuie deci să te gândești de două ori înainte de a-l cumpăra, pentru că, mai ales dacă ai tenul sensibil, nu trebuie să-ți asumi riscuri.

De aceea am pentru tine câteva trucuri ușoare pe care să ți le amintești atunci când cumperi produse pentru îngrijirea tenului sensibil.

1. Parfumul nu este întotdeauna bun

Nu tot ceea ce arată bine și miroase bine este neapărat bun. Mai ales atunci când e vorba de produse cosmetice, produsele parfumate nu sunt o alegere prea bună pentru tenul sensibil.

Pentru că aceste produse conțin în general alcool, acizi alfa hidroxilici sau chiar agenți antibacterieni, care pot fi prea duri cu tenul tău.

2. Evită machiajul rezistent la apă

Probabil știi deja că, pentru a fi rezistent la apă, machiajul necesită efort supimentar, dar și un demachiant mai puternic pentru a fi șters. Folosirea prea multor produse dure, precum demachiantul, poate afecta tenul.

În plus, dacă ai tenul sensibil, folosește cât mai puțin machiaj, deoarece acesta are componenți chimici care pot dăuna tenului.

3. Pariază pe natural

Asta e ceva ce știi cu siguranță. Dacă ai tenul sensibil, alege produse naturale de îngrijire a pielii.

Sau poți să-ți prepari singură măști pentru tenul sensibil cu miere, aloe vera, făină gram și altele. Mai mult, poți chiar să-ți prepari tonere, exfoliante și hidratante de casă, necostisitoare, și fără efecte secundare.

4. Verifică întotdeauna data de expirare

Fii mereu atentă la data de expirare, atunci cănd cumperi un produs. Fie că este ceva care se aplică pe piele sau ceva care urmează a fi consumat, data de expirare este la fel de importantă.

Produsele cosmetice expirate pot avea efecte negative asupra tenului.

5. Testează înainte de a cumpăra

Persoanele cu tenul sensibil trebuie să știe asta. Indiferent despre ce produs este vorba, testează-l pe spatele mâinii și așteaptă cel puțin 24-48 de ore pentru a vedea dacă nu determină orice tip de reacție, iritație, roșeață, etc. Dacă nu a apărut nimic, el poate fi utilizat în siguranță. Dar dacă apare ceva, e clar că nu-l poți folosi.

6. Evită creionul de contur lichid

Dacă îti place să folosești creionul contur și ai tenul sensibil, nu merge pe varianta lichidă. Motivul este faptul că creionul se întinde mai puțin decât lichidul, și în plus creionul conține ceară, care este mult mai sigură pentru ten decât latexul din creionul contur lichid, care poate cauza iritații.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: