Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 9, 2018

Ten strălucitor cu aceste măști naturale, pe bază de tomate

Ten strălucitor cu aceste măști naturale, pe bază de tomate

Despre roșii știm că sunt foare gustoase și că ne oferă toate mineralele și vitaminele de care are nevoie corpul nostru. Dar pulpa de roșii are și calități antibacteriene, care ajută la întinerirea tenului.

În plus, vitamina C conținută de tomate face minuni asupra tenului. Ea ajută la menținerea elasticității pielii, prin creșterea producției de colagen. Ea are efecte anti-age atunci când este utilizată extern, estompează liniile fine, ridurile și petele de vârstă. Echilibrează nivelul pH-ului pielii, care influențează producția grăsimilor naturale ale pielii.

Pentru că sezonul roșiilor a început deja, de ce să nu ne răsfățăm și cu câteva măști pe bază de roșii, care să ne ajute să rezolvăm o serie de probleme ale pielii, precum combaterea ridurilor, îndepărtarea coșurilor, iluminarea tenului, și multe altele.

Să vedem cum putem folosi tomatele pentru protejarea pielii și obținerea unui ten fin și sănătos.

Masca cu tomate pentru un ten strălucitor

Vitaminele din roșii ajută la întinerirea pielii și obținerea unui aspect strălucitor al acesteia. Tenul tău nu va mai fi atât de stresat și de tern, ci va apărea mult mai proaspăt. Efectul este aproape instantaneu.

Ingrediente:

 • 1 roșie
 • 1 ceașcă de apă

Cum procedezi:

Tai roșia în bucăți mici și le zdrobește pentru a obține o pastă. Aplică pasta pe față și las-o timp de 15 minute. Apoi clătește cu apa rece. Vei observa diferența de la prima utilizare.

Masca cu tomate pentru un ten luminos

Această mască de față naturală este foarte bună pentru estomparea petelor negre, îndepărtarea roșeții și iluminarea tenului. Această mască iluminatoare poate fi folosită o dată pe săptămână pentru rezultate foarte bune.

Ingrediente:

 • 1 roșie
 • 1 linguriță de miere

Cum procedezi:

Este important ca roșia să fie bine coaptă. Ea trebuie curățată de coajă și tăiată bucăți mici. Se pune la blender pentru a obține o pastă. Adaugă 1 linguriță de miere în pastă și amestecă bine. Aplică această mixtură consistentă pe față și las-o timp de 15 minute. Apoi clătește cu apă călduță.

Masca cu roșii pentru tratarea coșurilor

Te îngrijorează acneea și coșurile? Această mască cu roșii va reduce semnele acneei și punctele negre. Folosește-o de două ori pe săptămână pentru rezultate foarte bune.

Ingrediente:

 • 1 roșie
 • 1 linguriță de miere
 • 1 linguriță de suc de lămâie

Cum procedezi:

Roșia se taie cubulețe. Apoi se zdrobește, până se obține o pastă. Adaugă mierea și sucul de lămâie în ea. Amestecă bine. Aplică mixtura pe toată fața sau doar pe zonele afectate și las-o timp de 20 de minute. Poți clăti apoi cu apă rece.

Masca cu tomate pentru tenul uscat

Agenții hidratanți din tomate ajută la hidratarea naturală a pielii. Vei avea un ten moale, hidratat, cu aspect sănătos, dacă vei folosi această mască regulat.

Ingrediente:

 • ½ roșie
 • 1 lingură de ovăz
 • 1 lingură de miere
 • 1 gălbenuș de ou

Cum procedezi:

Zdrobește roșia. Ovăzul se macină, pentru a obține o pudră, care se adaugă în roșia zdrobită. Amestecă bine și adaugă mierea și gălbenușul de ou. Aplică amestecul pe față și lasă-l timp de 15 minute. Clătește apoi cu apă rece și tamponează cu un prosop. Repetă de două ori pe săptămână pentru rezultate foarte rapide.

Masca cu tomate pentru cearcăne

Cearcănele pot fi tratate cu un remediu simplu, pe bază de tomate și gel de aloe vera. Agenți de înălbire din roșie ajută la iluminarea pielii de sub ochi. Iar aloe vera conține antioxidanți care întineresc pielea.

Ingrediente:

 • 1 linguriță de suc de roșii
 • 1 linguriță gel de aloe vera

Cum procedezi:

Într-un bol, amestecă în cantități egale suc de roșii și gel de aloe vera. Aplică pasta obținută pe zona de sub ochi. Lasă să se usuce timp de 10 minute apoi clătește cu apă simplă. Poți folosi o dată sau de două ori pe săptămână pentru rezultate rapide.

Masca cu tomate pentru petele negre

Tomatele și lămâile au calități de înnalbire și pot trata roșeața și petele închise la culoare. Deci o combinație a acestora poate face minuni asupra pielii.

Ingrediente:

 • 1-2 lingurițe de pulpă de tomate
 • câteva picături de suc de lămâie

Cum procedezi:

Adaugă sucul de lămâie în pulpa de roșie și aplică amestecul pe zona afectată. Lasă să se usuce timp de 10-12 minute. Clătește cu apă călduță. Tamponează și apoi aplică o cremă hidratantă. Repetă o dată sau de două ori pe săptămână. Nu uita de crema hidratantă, deoarece sucul de lămâie are tendința de a usca pielea.

error

Like dacă îți place blogul meu