Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 17, 2022

Ți-au apărut riduri pe frunte? Iată 15 moduri prin care să lupți cu ele

Ți-au apărut riduri pe frunte? Iată 15 moduri prin care să lupți cu ele

Ridurile de pe frunte apar mai ales datorită țesuturilor musculare slăbite și nu sunt neapărat un semn de îmbătrânire. Într-adevăr, ridurile de pe frunte nu apar doar la persoanele în vârstă, ci și tinerii se pot confrunta cu această problemă.

Unele dintre motivele apriției ridurilor pe frunte sunt stressul, factorii genetici, stilul de viață, machiajul excesiv, dar și expresiile faciale. Da, ai auzit bine! Expresiile faciale, precum zâmbetul sau încruntarea, pot cauza apariția ridurilor pe frunte, datorită mișcărilor musculare. Aceste lucruri nu pot fi însă evitate, fiind o parte esențială a comunicării.

Dacă te confrunți cu această problemă și cauți remedii naturale, ai ajuns exact unde trebuie! Iată 15 moduri naturale de ștergere a ridurilor de pe frunte, care nu-ți afectează tenul.

1. Îmbunătățirea stilului de viață

Un stil de viață sănătos este întotdeauna o soluție pentru aproape orice problemă. La fel, îmbunătățirea stilului de viață te poate ajuta și în problema ridurilor de pe frunte.

Evită stress-ul și tensiunea excesivă. Urmează o dietă sănătoasă, cu multe vitamine și  o cantitate corespunzătoare de apă. Mai ales alimentele bogate în vitaminele A,C și E pot ajuta în reducerea ridurilor de pe frunte.

2. Masajul frunții

Masajul este o metodă foarte veche de îndepărtare a ridurilor de pe frunte. Astfel se îmbunătățește circulația sanguină la nivelul țesutului facial.

Masajul frunții îl poți face pur și simplu acasă. Iată cum: cu câteva picături de ulei de măsline, masează ușor fruntea, cu mișcări în sus și în jos, timp de 8-10 minute. Fă acest lucru de două sau trei ori pe zi pentru rezultate rapide. Uleiul de măsline ajută la hidratarea și la menținerea umidității în piele, ceea ce reduce numărul celulelor responsabile de apariția ridurilor.

3. Evită supra-expunerea la soare

Expunerea exagerată la soare poate deteriora tenul și determina apariția ridurilor de pe frunte. De câte ori ieși afară, aplică o cremă de protecție sau acoperă-ți capul cu o eșarfă sau pălărie de soare, pentru a evita ca razele soarelui să ajungă direct pe frunte.

4. Vaselina cosmetică

Vaselina cosmetică previne apariția ridurilor de pe frunte prin hidratarea optimă a pielii. Aplică puțină vaselină cosmetică pe frunte și masează ușor, cu o mișcare circulară, timp de 5 minute. Fă acest lucru în fiecare seară înainte de culcare și în câteva săptămâni vei vedea diferența.

Acest remediu nu este recomandat însă pentru tenul cu predispoziție la acnee, deoarece ar putea stimula producția de celule cauzatoare de acnee.

5. Masca cu albuș de ou

Colagenul și proteinele prezente în ou ajută la strângerea pielii și reducerea liniilor ridurilor. Separată albușul de la un ou și împrăștie-l într-un strat uniform pe frunte. Clătește cu apă caldă, după ce s-a uscat albușul, cam 10 minute. Repetă zilnic pentru rezultate bune.

6. Miere

Mierea conține agenți care ajută la reducerea ridurilor și la iluminarea tenului. Poți aplica miere simplă direct pe frunte sau amestec-o cu puțină făină de orez pentru rezultate și mai bune. Orezul conține antioxidanți care hidratează pielea.

Amestecă o lingură de făină de orez cu o lingură de miere. Dacă simți că pasta este prea groasă mai adaugă puțină miere. Aplică masca pe frunte și lasă să se usuce, apoi clătește. Repetă de două ori pe săptămână.

7. Schimbă poziția în care dormi

Da, e adevărat. Dacă obișuiești să dormi pe burtă, fruntea se presează pe pernă sau pe pat, iar acest lucru determină apariția mai rapidă a ridurilor. E mai bine să dormi pe spate sau pe o parte, pentru a evita apariția prematură a ridurilor.

8. Exerciții de Yoga

După cum am mai spus, stress-ul și tensiunea pot cauza apariția de riduri pe frunte, chiar și la generațiile mai tinere. Yoga este unul dintre cele mai frumoase exerciții anti-stress. Practicând yoga zilnic te relaxează și te eliberează de tensiune și anxietate.

9. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos conține antioxidanți cu efect hidratant și menține sănătatea și strălucirea pielii. De asemenea ajută la prevenirea apariției radicalilor liberi, iar pielea va arăta astfel mai luminoasă.

Aplică puțin ulei de cocos pe frunte și freacă ușor, până se absoarbe în piele. Fă acest lucru zilnic înainte de culcare, și în timp vei observa diferența.

10. Masca cu citrice

Vitaminele C și E care se găsesc în portocale și lămâi ajută la hidratrea și menținerea moliciunii pielii. Poți aplica direct felii de lămâie sau portocală pe frunte, iar după ce se usucă, clătești cu apă caldă.

O altă metodă este să pregătești o mască amestecând ¼ de ceașcă de pulpă de protocală cu făină de orez și apoi să o aplici pe frunte. Clătește cu apă caldă după 25 de minute. Repetă de două ori pe săptămână.

11. Aloe Vera

Aloe vera conține agenți care pot regenera și vindeca pielea, în același timp menținând-o fină și hdratată. Masează puțin gel de aloe vera pe frunte înainte de culcare și dimineața, înainte de a te spăla pe față. Lasă să se usuce pentru 15 minute și apoi clătește cu apă caldă. Repetă zilnic pentru a șterge ridurile de pe frunte.

12. Nu te mai încrunta

Evită să te mai încrunți când citești, dacă ai acest obicei. Când te încrunți, mușchii din jurul frunții și ochii devin stresați, ceea ce cauzează apariția ridurilor. Cumpără o pereche de ochelari de citit pentru a evita acest lucru.

13. Evită alcoolul și țigările

Consumul de alcool și fumatul sunt motive pentru apariția ridurilor pe frunte la tineri. Aceste obiceiuri determină îmbătrânirea celulelor, distrug colagenul și slăbesc pielea, ceea ce cauzează ridurile.

14. Hidratează tenul

Menținerea tenului hidratat este foarte important pentru evitarea ridurilor. O piele bine hidratată nu se mai usucă. Evită și săpunurile puternice pentru curățarea feței, alege săpunuri ușoare, care conțin mai puține chimicale. Toate acestea ajută la reducerea apariției ridurilor.

15. Dormi suficient

Somnul suficient este important atât pentru piele cât și pentru restul corpului. Lipsa de somn determină distrugerea celulelor din piele, un factor care determină apariția ridurilor. Încearcă să dormi minim șapte-opt ore pe zi pentru a șterge ridurile de pe frunte și un aspect plăcut al acesteia.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: