Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 3, 2018

Tot ce trebuie să știi despre machiajul mineral

Tot ce trebuie să știi despre machiajul mineral

De la farduri sau pudre, fonduri de ten lichide, până la creme hidratante, machiajul mineral are din ce în ce mai mult succes pe piață, fiind o alternativă sănătoasă pentru produsele cosmetice tradiționale. Machiajul mineral este în fapt un machiaj natural, în compoziția produselor întrând doar ingrediente minerale. Compușii chimici, conservanții, alcoolul, coloranții și parfumul, pe care îi întâlnim în produsele de makeup obișnuite, lipsesc din compoziția machiajului mineral.

Avantajele machiajului mineral sunt multiple, mai ales pentru persoanele care au tenul sensibil și nu se împacă prea bine cu multe dintre produsele de machiaj. O pudră minerală, de exemplu, are o textură ușoară și conferă o strălucire naturală tenului tău.

Prin ce diferă machiajul mineral de formulele standard? 

Făcut din minerale precum mica, zinc și oxid de titan, măcinate până la o consistență super-fină, și combinate cu pigmenți, machiajul mineral și câștigat titlul de machiaj natural, cu ingrediente bio.

De fapt, ceea ce îl diferențiază cu adevărat de formulele standard este mai mult modul cum se simte. În machiajul mineral nu vei găsi uleiuri, ceară, conservanți, parfumuri sintetice sau agenți de umplutură.

Care sunt beneficiile utilizării machiajului mineral?

Având un număr limitat de ingrediente, se poate crede că acesta este motivul pentru care este un machiaj natural și prietenos cu tenul sensibil, așa cum declară și experții de altfel.

Dar mai important decât atât este faptul că produsele nu conțin conservanți și au un efect non-comedogenic, ceea ce înseamnă că nu blochează porii, lăsând tenul să respire și astfel împiedicând apariția iritațiilor.

Dar pentru a beneficia de toate aceste avantaje oferite de machiajul mineral, trebui să știi că trebuie respectate o serie de reguli de aplicare: 

1. Folosește pensule de calitate, din fire naturale. Aceste trebuie spălate cam la două săptămâni.

2. Este o alegere excelentă pentru persoanele cu tenul sensibil. Riscurile de apariție a coșurilor, dilatarea porilor sau uscăciunea tenului sunt mai mici. Un machiaj mineral te ajută să arăți și frumoasă și sănătoasă.

3. Înainte de a aplica o pudră minerala sau un fond de ten mineral, hidratează-ți tenul cu o cremă. Alege nuanța potrivită în funcție de tipul tău de ten.

4. Acest tip de machiaj nu este recomandat pentru tenul uscat, deoarece pudra îți poate usca și mai tare pielea. Riscul aplicării unei pudre pe un ten uscat constă în crearea unui efect de mască.

5. Pentru tenul gras este o alegere excelentă, deoarece pulberea absoarbe excesul de sebum de la nivelul pielii și micșorează porii. Acest machiaj rezistă mai mult timp pe un ten gras, având avantajul că nu se întinde.

6. Fondul de ten mineral are o putere mare de acoperire, așa că nu abuza de el dacă vrei să obții un efect cât mai natural.

7. Fardul de ochi trebuie aplicat cu o pensulă cu perii scurți, care sa nu fie foarte flexibilă, pentru a nu se împrăștia. Fardul se aplică prin tamponări pe pleoapă.

8. Dacă ai pielea ridată, un machiaj mineral poate acoperi foarte natural aceste zone. Produsele conțin antioxidanți și vitamine care hrănesc pielea, iar în timp diminuează ridurile. Înainte de a aplica un fond de ten mineral, curăță-ți fața cu un demachiant bland, care să nu o înroșească.

error

Like dacă îți place blogul meu