Tot ce trebuie să știi despre peelingul chimic
Peelingul chimic este un tratament facial eficient, al cărui scop este corectarea unor probleme ale pielii precum hiperpigmentarea, ridurile, liniile fine, acneea, cicatricile, punctele negre, etc. În cadrul acestui tratament, sunt folosiți acizi pentru exfolierea stratului superior, degradat, al pielii și tratarea acestor probleme neplăcute.
Cele mai comune produse chimice utilizate sunt acidul glicolic, acidul salicilic și acidul lactic. Această procedură cosmetică este cunoscută pentru capacitatea sa de corectare a problemelor pielii. În plus față de tratarea diverselor probleme ale pielii, această procedură menține sănătatea pielii și îi îmbunătățește frumusețea.
La fel ca orice altă procedură cosmetică însă, și aceasta vine cu o serie de complicații. De aceea trebuie să te informezi cât mai bine înainte de a apela la peeling chimic. Iată câteva întrebări la care este crucial să primești un răspuns de la dermatolog, pentru ca rezultatele obținute să fie cele mai bune.
1. Când ai nevoie de peeling chimic?
Peelingul chimic este un tratament facial care poate combate diverse probleme precum hiperpigmentarea, acneea și cicatricile de la acnee, ridurile și liniile fine. Totuși, cel mai bine este să consulți un dermatolog înainte de a-ți face acest tratament.
2. Câte tipuri de peeling chimic sunt?
Aceasta este a doua întrebare pe care trebuie să o pui unui specialist, înainte de a face tratamentul. Sunt mai multe tipuri de peeling chimic, precum peeling glicolic, peeling cu acid lactic, beta peeling, peeling pentru echilibrarea pigmentului, etc., care pot fi folosite pentru corectarea problemelor pielii.
3. Ce ingrediente sunt utilizate?
Aceasta este următoarea întrebare pe care trebuie să o adresezi înaintea tratamentului. Este esențial să știi ce ingrediente vor fi folosite, pentru a fi sigură că se potrivesc tipului tău de ten.
4. Cum trebuie pregătită pielea înainte de peelingul chimic?
Pregătirea este esențială pentru a obține rezultate optime. Cel mai bine este să nu mai exfoliezi cu o săptămână înainte de prima ședință și să previi expunerea la razele solare. În orice caz, este mai bine să pui această întrebare dermatologului, deoarece pregătirea pielii poate varia în funcție de tipul de ten.
5. De câte ședințe este nevoie?
Acest tratament facial adesea necesită ședințe multiple. Poate fi nevoie de un interval de 3 sau mai multe săptămâni între ședințe. Acestea depind însă de tipul tău de ten și de problema pentru care te tratezi.
6. Ce se poate întâmpla după peelingul chimic?
Roșeață, pete de culoare, exfolierea pielii, sunt unele dintre simptomele care pot apărea după ședințele de peeling chimic. Iar rezultatele finale pot apărea abia după finalizarea tratamentului.
7. Există unele efecte secundare?
În cadrul acestui tratament facial, sunt folosite diferite tipuri de produse chimice pentru corectarea anumitor probleme ale pielii. Aceste produse chimice pot cauza anumite efecte secundare precum roșeață, iritație, modificări ale culorii pielii și, în unele cazuri, pot apărea chiar infecții. Este imperativ să întrebi dermatologul despre aceste efecte secundare înainte să-ți programezi un peeling chimic.