Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 31, 2018

Tratamentul facial cu lămâie în 3 pași

Tratamentul facial cu lămâie în 3 pași

Lămâile sunt pline de antioxidanți și conțin minerale și vitamine, cu efecte benefice importante asupra frumuseții tale! Utilizate sub formă de mască și tratamente faciale, lămâile te pot ajuta să ai o piele tânără și frumoasă.

Toate problemele comune ale pielii, petele pigmentare, roșeața, senzația de uscăciune, etc, își pot găsi rezolvarea cu ajutorul acestui ingredient minune, lămâia. Este un fruct comun, care se găsește tot timpul anului și pe care cu siguranță îl cumperi destul de des. Așa că data viitoare când cumperi, păstrează una și pentru răsfătul tău.

Cum poți folosi lămâile pentru îngrijirea zilnică a pielii? Iată un tratament facial în 3 pași, pe care îl poți face foarte simplu, la tine acasă.

Pasul 1: Curățarea

Curățarea este primul și cel mai de bază pas al unui tratament facial. Scopul este îndepărtarea prafului, al excesului de grăsimi și a altor impurități nedorite, pentru ca pielea să fie cât mai curată.

Ingrediente:

  • 1 lingură de pudră de coajă de lămâie
  • 2-3 lingurițe de lapte

Cum procedezi:

Peste 1 lingură de pudră din coajă de lămâie adaugă 2-3 lingurițe de lapte. Aplică amestecul obținut pe față și masează ușor timp de 2-3 minute. Apoi clătește cu apă simplă. Gata, ai terminat primul pas!

Pasul 2: Exfolierea

Următorul pas presupune îmbunătățirea aspectului general al tenului prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingură zahăr granulat
  • câteva picături ulei esențial de lămâie

Cum procedezi:

Într-un bol, pune 1 lingură de zahăr și adaugă câteva picături de ulei esențial de lămâie. Adaugă 2 linguri de ulei de cocos pentru a înmuia amestecul și amestecă bine. Freacă ușor fața cu acest amestec, cu mișcări circulare, timp de 5-6 minute. Astfel celulele moarte vor fi îndepărtate, iar pielea va rămâne moale și strălucitoare. Clătește cu apă simplă după 5 minute.

Pasul 3: Masca de față

Masca de față este cel mai important pas al tratamentului facial. Ea are rol în hidratarea pielii și a îmbunătăți aspectul general al tenului. Iată câteva măști de față cu lămâie pe care le poți încerca!

Masca de față cu banană și lămâie – te ajută să scapi de acnee și de inflamațiile pielii, hidratând în același timp pielea.

Ai nevoie de o lămâie și o banană. Se zdrobește banana într-un bol și se adaugă câteva picături de suc de lămâie, amestecând bine. Aplici amestecul consistent pe față și aștepți 15-20 de minute înainte de a clăti și a usca fața.

Masca de față cu lămâie și ovăz  – recomandată persoanelor cu tenul uscat

Ai nevoie de 2 linguri de pudră din coajă de lămâie, 1 linguriță de miere și 1 lingură pudră de ovăz. Toate ingredientele se amestecă până obții o pastă groasă. Aplică uniform pe față. După 20 de minute clătește cu apă călduță și te vei bucura de o piele mai fermă și mai fină.

Masca de față cu turmeric coajă de lămâie

Ai nevoie de 1 lingură de pudră de coajă de lămâie, un praf de turmeric și 1 lingură de apă de trandafiri. Într-un bol, amesteci pudra din coajă de lămâie cu un praf de pudră de turmeric. Adaugă puțină apă de trandafiri pentru a obține o pastă. Aplică această pastă pe față și pe gât. Lasă să se usuce timp de 10-15 minute. Apoi freacă ușor cu mișcări circulare și clătește cu apă rece.

Masca de față cu lămâie și Aloe Vera  – această mască reduce roșeața și arsurile provocate de soare, îmbunătățind aspectul și tonusul pielii.

Ai nevoie de 2 linguri de pudră din coajă de lămâie, 2 linguri gel de aloe vera și câteva picături suc de lămâie. Se scoate gelul dintr-o frunză proaspătă de aloe vera sau se poate folosi gel cumpărat gata preparat. Adaugă peste gel 2 linguri pudră de coajă de lămâie și câteva picături suc de lămâie. Aplică masca pe față și lasă să se usuce timp de 15 minute. Clătește cu apă rece și tamponează.

Acest tratament facial simplu cu lămâie poate face minuni pentru tenul tău. Repetă-l o dată pe săptămână timp de 1-2 luni și vei observa o mare diferență!

error

Like dacă îți place blogul meu