Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 23, 2020

Tratează căderea părului cu ulei de ricin și ulei de susan

Tratează căderea părului cu ulei de ricin și ulei de susan

Căderea părului este un coșmar pentru tine?  Află că există remedii naturale care te pot ajuta cu rezolvarea acestei probleme, indiferent de cauza acesteia, chiar de la prima utilizare.

Sunt două remedii extrem de simple și naturale, pe bază de ulei de ricin și ulei de susan. Uleiul de ricin conține proteine care îți mențin părul sănătos, iar uleiul de susan, îmbunătățeste sănătatea internă a foliculilor de păr, prin stimularea circulației sangvine la nivelul scalpului. Aceste uleiuri pot fi folosite și împreună pentru a limita căderea părului. Rezultatele te vor surprinde.

1. Avantajele utilizării uleiului de ricin pentru căderea părului

Uleiul de ricin este folosit de femei de mult timp, pentru a stimula creșterea părului, rezolvarea problemelor scalpului și a îmbunătăți textura părului. Ulei de ricin are calități puternice antivirale, antifungice și antibacteriene, care îl fac foarte eficient împotriva infecțiilor scalpului. Mai are și un conținut ridicat de proteine, esențial pentru îmbunătățirea texturii părului.

Uleiul de ricin conține o cantitate mare de acid ricinoleic, responsabil pentru stimularea circulației sangvine la nivelul scalpului, ceea ce face ca părul să fie mai sănătos și să crească mai repede.

Mai putem vorbi și de conținutul ridicat de antioxidanți, care ajută la hrănirea keratinei părului și împiedică electrizarea, iar părul capătă un aspect lucios și cu o textură vizibil mai moale și mai fină.

2. Avantajele uleiului de susan împotriva căderii părului

Uleiul de susan este grozav pentru femeile care au părul uscat. El este extrem de hidratant și aduce la viață buclele electrizate. El conține o cantitate mare de proteine, vitaminele E și B. Mai conține minerale precum magneziu, fosfor și calciu, care ajută la creșterea părului.

El este ușor absorbit în piele și hidratează în profunzime scalpul uscat. Uleiul de susan mai este cunoscut pentru prevenirea albirii premature a părului și reîntinerirea acestuia. Uleiul de susan îți face părul sănătos și previne căderea părului.

3. Cum folosim uleiul de ricin și uleiul de susan pentru căderea părului?

Ambele uleiuri conțin antioxidanți și proteine esențiale pentru refacerea părului uscat. Conținutul ridicat de vitamina E și minerale, precum magneziul și fosforul, completează deficiențele de minerale responsabile pentru căderea părului.

Iată o metodă simplă de utilizare a acestor uleiuri esențiale pentru a preveni căderea cronică a părului.

>> Într-un bol adaugă 2 lingurițe de ulei de măsline și 2 lingurițe de ulei de cocos. Pune la cuptorul cu microunde câteva secunde.

>> Adaugă câte 1 linguriță de ulei de susan și ulei de ricin, apoi amestecă bine.

>> Aplică pe părul proaspăt spălat și umed, sau măcar puțin umezit.

>> Cât mai este călduț, aplică pe tot scalpul și masează ușor cu mișcări circulare.

>> După ce ai masat 5 până la 10 minute, ia un prosop cald și înfășoară capul complet cu el.

>> Lasă așa timp de o oră sau două. Dacă vrei, poți face acest tratament înainte de culcare și să-l lași pe păr toată noaptea.

>> Spală părul cu un șampon ușor și clătește bine.

>> Repetă tratamentul de cel puțin două ori pe săptămână.

>> Vei observa rapid, după primele câteva spălari, diferențe notabile în ce privește textura părului. Sănătatea părului se va îmbunătăți simțitor și nu va mai cădea. Uleiul de susan și uleiul de ricin acționează împreună pentru un păr moale și sănătos.

Trucuri de utilizare a uleiului de ricin și uleiului de susan pentru căderea părului

Uleiul de ricin în general este sigur pentru utilizarea externă, dar unele persoane pot dezvolta alergii, precum iritația datorată mirosului, roșeață a ochilor, amețeli, etc. În acest caz, este mai bine să testezi pe o zonă mai mică, înainte de  a-l aplica pe cap.

Uleiul de ricin și cel de susan acționează bine asupra părului umed, deci ai grijă să umezești părul măcar la primele utilizări, pentru a obține rezultate bune.

Include mai multe proteine, fibre, grăsimi sănătoase și vitamine în dieta ta zilnică.

Practică tehnici de yoga și meditație. Acestea ajută la reducerea stresului, îți îmbunătățesc starea de spirit și îți mențin calmul. Pentru că stresul este cauza predominantă a căderii părului, toate acestea pot fi de ajutor.

Cunoaște-ți tipul de păr și folosește un șampon potrivit scalpului și părului tau. Nu alege produse foarte elaborate care pot fi prea dure pentru părul tău.

Nu folosi prea multe priduse chimice, precum vopselurile de păr care conțin amoniac. Ele usucă părul.

Folosește cu restricție aparatele pe bază de căldură, care au și ele efectul de uscare a părului. Limitează folosirea lor maxim o dată pe lună, sau doar pentru anumite ocazii și folosește și o protecție la căldură înainte.

Concluzie

Folosește aceste extraordinare și complet naturale elixire pentru a trata căderea părului. Această tehnică simplă presupune un minimum de efort și îți oferă rezultate maxime într-un timp foarte scurt.

Încearcă acest remediu natural și nu vei mai avea din nou această problemă.

Găsește aici uleiul de ricin, iar uleiul de susan bio aici!

error

Like dacă îți place blogul meu