Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 1, 2020

Trucuri de îngrijire a părului, înainte și după vopsire

Trucuri de îngrijire a părului, înainte și după vopsire

Vopsirea părului a devenit o formă de exprimare. Culoarea părului, la fel ca și stilul, sunt  elemente care ne dezvăluie personalitatea. Poate că ți-ai dorit mereu să ai părul roșcat sau cu șuvițe blonde, dar marea ta dilemă este dacă să îndrăznești să faci această schimbare, dacă o să-ți stea bine, ce trebuie să faci înainte de a-ți vopsi părul prima oară, etc.

Toate aceste întrebări pot crea confuzii. De aceea am pregătit pentru tine un ghid complet, care cuprinde tot ce trebuie să știi înainte de a-ți vopsi părul pentru prima oară.

Trucuri înainte de vopsirea părului

Puțină cercetare nu strică

Pentru că este prima oară pentru tine, este important să te pregătești puțin înainte. În primul rând, trebuie să ai o idee clară despre culoarea pe care vrei să o aibă părul tău. Fă puțină cercetare, sau chiar vorbește cu stilistul tău.

În al doilea rând, stilistul va trebui să fie o persoană cu experiență, care îți poate sugera cea mai potrivită culoare pentru tine. Astfel îți vei putea face o idee clară asupra a ceea ce-ți dorești.

Este important să discuți cu el ideile pe care ți le-ai făcut și să încorporezi sugestiile stilistului.

Fii specifică asupra culorilor

Întotdeauna specifică exact ceea ce vrei. De exemplu, dacă spui că vrei părul castaniu sau câteva șuvițe, asta poate să însemne multe lucruri. Deci, este important să fii cât mai specifică, pentru a evita orice confuzie.

Deasemenea, fiind prima oară, este recomandabil să nu alegi o culoare permanentă. Este întotdeauna mai bine să faci un test înainte de a aplica o culoare permanentă. Deci, specifică exact ce fel de vopsire îți dorești, fie că este temporară, permanentă sau semipermanentă.

Aplică o mască de păr înainte de vopsire

Folosește o mască de păr, cu o zi înainte de a-l vopsi. Aceasta va ajuta la hidratarea părului înainte de aplica orice culoare. Vopsirea poate usca părul, deci, pentru a-l hidrata, este mai bine să aplici o mască înainte.

Trucuri după vopsirea părului

Poți să-ti speli părul oricănd dorești

Nu este neapărat nevoie să aștepți trei zile înainte de a-ți spăla părul. Acesta este doar un mit! Spălarea părului a doua zi sau la trei zile după vopsire nu va face nici o diferență. Culoarea părului nu va păli și nu se va pierde mai repede dacă îl speli mai des.

Schimbă șamponul și balsamul după vopsire

După vopsirea părului, șamponul tău obișnuit nu mai este ceea ce are nevoie părul tău. Asta pentru că, în procesul de vopsire sunt folosite o serie de produse chimice, iar părul tău va avea nevoie de șampon și balsam speciale pentru părul vopsit, care îl protejează mai bine.

Protejează părul de soare

După orice tratament, nu este indicată expunerea părului la soare. Deci, de câte ori ieși afară din casă, acoperă părul cu o eșarfă sau pălărie. Asfel vei preveni deteriorarea părului și estomparea mai rapidă a culorii.

Protejează părul de apa din piscină

Apa din piscină conține clor, care va reacționa chimic cu vopseaua din păr. Pentru a evita decolorarea rapidă a părului, stai deoparte de piscină sau folosește o cască pentru păr ori de câte ori vrei să înnoți.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: