Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 2, 2019

Trucuri de îngrijire a tenului primite de la dermatologi. Trebuie neapărat să le știi

Trucuri de îngrijire a tenului primite de la dermatologi. Trebuie neapărat să le știi

Cine poate da cele mai bune sfaturi de îngrijire a pielii, decât un expert! Dermatologul este cel către care trebuie să ne îndreptăm atunci când avem nevoie de sfaturi de îngrijire a pielii, având în vedere numeroasele informații, produse și tratamente de care auzim mereu.

Linia dintre ceea ce este cel mai bun pentru tenul tău și ce este mai puțin bun este atât de fină, încât putem face greșeli, chiar mici, dar care pot avea consecințe grave pe termen lung.

Iată câteva dintre acestea:

1. Spune adio dușurilor fierbinți!

Cui nu-i plac dușurile fierbinți? Din păcate, acestea nu sunt prea bune pentru piele.

Dermatologii nu le recomandă deloc, deoarece fierbințeala extrage umiditatea din piele, ceea ce determină uscăciunea acesteia. Încearcă un duș călduț, sau chiar cu apă rece, mai ales pe perioada verii.

2. Menține tenul bine hidratat

Tenul bine hidratat este fericit. Dermatologii susțin că hidratarea este elementul esențial pentru sănătatea pielii.

Hidratarea pielii nu înseamnă doar să bei multă apă. Consumul de apă ajută la eliminarea toxinelor din organism, dar nu este suficient pentru hidratarea pielii. Tenul tău are nevoie să fie hidratat și de la exterior. Asta înseamnă să folosești creme hidratante, de față și de corp, de fiecare dată după ce faci baie.

3. Masajul facial

Pentru întinerirea tenului, un masaj facial relaxant este exact ceea ce ai nevoie. Acest lucru este justificat de faptul că aproape toate tratamentele faciale includ un masaj relaxant.

Dermatologii sugerează că ar fi bine să-ți faci un masaj facial regulat, concentrându-te în special pe zona din jurul gurii și a ochilor. Este foarte bun pentru reducerea aparenței ridurilor și a liniilor fine.

4. Protecția solară este obligatorie

Expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare pentru ten, de aceea dermatologii recomandă să nu ieși niciodată la soare fără să aplici un strat de cremă cu protecție solară.

Pentru a-ți proteja tenul de razele UV dăunătoare, aplică o cremă protectoare ori de câte ori ieși afară, indiferent de vreme.

5. Atenție la produsele pe care le cumperi

O greșeală foarte simplă este să cumperi un produs care nu se potrivește tipului tău de ten.

Pentru fiecare tip de ten sunt produse specifice, de aceea este bine să-ți cunoști tenul înainte de a cumpăra. Alegerea greșită îți poate face tenul sensibil,  cu toate problemele care decurg de aici.

6. Nu exagera cu exfolierea

Exfolierea este foarte importantă pentru îngrijirea pielii, dar asta nu înseamnă că poți exagera.

Prin exfoliere se îndepărtează celulele moarte ale pielii și impuritățile, ceea ce ajută la curățarea porilor. Dar este recomandată doar o dată sau de două ori pe săptămână, nu mai mult. Exfolierea exagerată îți face pielea mai aspră și o degradează.

7. Îngrijește-ți tenul zilnic

Nu te opri niciodată, îngrijește-ți tenul regulat.  Dermatologii spun că îngrijriea tenului este un proces permanent, pe care trebuie să-l faci zilnic sau săptămânal, în funcție de cerințele tenului tău.

Fă-ți o rutină de îngrijire corespunzătoare și vei observa schimbările!

8. Nu uita de buze

Buzele crăpate sunt un semn al lipsei de hidratare. Asta înseamnă că trebuie să fii mereu atentă la semnalele pe care ți le dau buzele tale.

Ține un balsam de buze mereu la îndemână, pentru a-ți menține mereu buzele suple și fine. Dacă simți că buzele îți sunt excesiv de uscate, înseamnă că e timpul să faci ceva schimbări.

9. Gâtul are și el nevoie de îngrijire

Dacă ai luat deja o serie de măsuri pentru întinerirea tenului, dar ai uitat de pielea gâtului, trebuie să-ți îndrepți atenția și aici.

Pielea gâtului are și ea nevoie de îngrijire. Mai ales când vine vorba de îmbătrânirea pielii, gâtul reflectă tot.

10. Nu freca zona ochilor

Zona din jurul ochilor este foarte sensibilă, iar dermatologiii sunt total împotriva frecării viguroase a acesteia. Aceasta poate degrada pielea delicată și poate determina apariția liniilor fine și a ridurilor de sub ochi.

Nu uita să porți ochelari atunci când ieși la soare pentru a-ți proteja ochii.

11. Evită fumatul și consumul de alcool

Dacă vrei să ai un ten sănătos și strălucitor, renunță la aceste obiceiuri. Ele pot reduce circulația sangvină la nivelul pielii, ceea ce determină apariția problemelor.

12. Atenție la dietă

Dieta este cea care face conexiunea cu sănătatea pielii. Cu cât este mai bună și mai nutritivă, cu atât mai mult se observă acest lucru pe piele.

O dietă sănătoasă conferă pielii nutrienții de care are nevoie și îi îmbunătățește aspectul. Adaugă deci în dieta ta legume verzi, fructe și legume bogate în vitamina C și grăsimi sănătoase. În același timp, redu consumul de zahăr, grăsimi și alte alimente nesănătoase.

 

error

Like dacă îți place blogul meu