Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 18, 2019

Trucuri de machiaj pentru ochii sensibili

Trucuri de machiaj pentru ochii sensibili

Dacă ai ochii sensibili, trebuie să ai mare grijă la produsele de machiaj pe care le folosesești, pentru că există riscul de apariție a unor infecții. Vrei să te bucuri de un machiaj perfect, dar nu poți pentru că mascara, pudra sau creionul de ochi îți dau înțepături în pleoape, iar ochii de înroșesc și se umflă.

Dar asta nu înseamnă că nu te poți machia deloc. Trebuie doar să ai grijă la produsele pe care le folosești și la modul cum le aplici. Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și este adesea expusă la iritanți și alergeni, iar dacă îți freci ochii cu degetele murdare ei se vor înroși și umfla.

Încearcă deci să eviți să te freci la ochi. Dar dacă totuși apar iritații și mâncărimi, ar trebui să faci un test alergic. Acesta poate identifica un pigment, un conservant sau un parfum pe care nu le tolerezi prea bine.

Iată si trucurile:

  • Folosește o pensulă curată – Este foarte important să folosești o pensulă curată dacă ai ochii sensibili. Curăță pensula regulat de impuritățile acumulate în timpul folosirii acesteia, care pot determina apariția unor infecții. Poți folosi un șampon ușor pentru spălare și un prosop curat pentru uscare.
  • Mâinile trebuie să fie curate – Spală-te pe mâini înainte de a te machia. Astfel previi transferul iritanților de pe mâini la ochi. Deasemenea, nu-ți freca ochii atunci când te machiezi sau te demachiezi.
  • Folosește farduri cremoase – Fardurile pudră nu sunt bune pentru ochii sensibili, deoarece pot irita ochii. Fardurile cremoase sunt mai bune și pentru că nu se usucă și crapă. Evită fardurile cu sclipici sau strălucitoare, pentru că sunt mai intens iritante.
  • Nu aplica contur pe linia interioară a ochiului – Deși face ca ochii să pară mai mari, această tehnică nu este recomandată femeilor cu ochii sensibili. Poți folosi un creion sau un liner înafara liniei genelor.
  • Investește în produse cosmetice de calitate – Folosește branduri care nu folosesc parfumuri în produsele lor, care sunt potențial iritante. Sunt și cosmetice speciale pentru ochii sensibili, trebuie doar să le testezi.
  • Înlocuiește frecvent cosmeticele pe care le folosești – Dacă ai un produs pe care nu l-ai folosit de mult timp, mai bine renunți la el. Chiar dacă l-ai păstrat într-un loc curat, există totuși riscul ca bacteriile să fi pătruns în el.
  • Fondul de ten și primerul – Principalul lor scop este să realizeze o bază fină, pentru ca machiajul să reziste mai mult. Dacă sunt aplciate în jurul ochilor sensibili, vor acționa ca un scut și nu vor cauza iritații ochilor. Există unele speciale pentru zona ochilor, mai fine decât cele obișnuite.
  • Evită mascara cu fibre – Mascara cu fibre are tendința să curgă în ochi, ceea ce poate fi iritant. Dacă vrei totuși să dai volum genelor, optează pentru mascara fără fibre, sau poți încerca produse volumizatoare, care fac genele mai dese și ochii mai frumoși.
  • Nu uita să te demachiezi înainte de culcare – Chiar dacă ești obosită și ai tendința de a te culca fără să te demachiezi, nu o face, în special dacă ai ochii sensibili. Curăță machiajul cu un demachiant ușor, pentru a proteja ochii de infecții.
  • Folosește picături de ochi – Pune picături în ochi cu 30 de minute înainte de a te machia. Dacă nu acorzi suficient timp, ochii pot deveni încă și mai sensibili la machiaj și vor lăcrima.
error

Like dacă îți place blogul meu