Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 21, 2018

Trucuri pentru a-ți menține părul lucios și mătăsos pe perioada verii

Trucuri pentru a-ți menține părul lucios și mătăsos pe perioada verii

A venit în sfârșit vara! E timpul pentru rochiile drăguțe cu imprimeu floral, tricourile fără mâneci și pantalonii scurți sexy, pe care de mult aștepți să le porți. În această perioadă petreci mai mult timp la soare, la plajă sau la piscină. Dacă îți place să stai mult la soare, trebuie să știi că ai nevoie de o serie de măsuri de precauție, deoarece temperatura ridicată și razele UV pot afecta sănătatea părului.

Prea multă expunere la soare poate face părul tern, uscat și fragil, poate cauza căderea părului, decolorarea, lipsa de strălucire, vârfuri despicate, etc. Dar dacă urmezi o anumită rutină de îngrijire, nu ai de ce să-ți faci griji. Iată 10 trucuri utile care te ajută să ai părul lucios și mătăsos pe perioada verii.

Îngrijirea corectă va preveni ruperea și deteriorarea părului, iar părul devine mai rezistent și mai sănătos. Vezi care sunt trucurile.

1. Tratamente cu ulei

Părul degradat, fragil, uscat, cu vârfuri despicate, indiferent de motiv, se tratează cu ulei. Aplicarea uleiurilor pe păr ajută la vindecarea majorității problemelor părului. Poți masa părul cu uleiuri naturale, precum cocos, jojoba, migdale, ricin, măsline, etc., și lasă uleiul să stea în păr toată noaptea. Spală părul a doua zi dimineață și încearcă să eviți să folosești șampon cel puțin o zi.

2. Menține părul curat

Părul înseamnă trasnpirație, soare, praf, astfel încât părul se murdărește mai repede. Scalpul trebuie menținut cât mai curat în timpul sezonului cald. Poți să-l șamponezi de două ori pe săptămână, inclusiv balsam, pentru ca părul să nu se usuce.

3. Hidratarea este obligatorie

Hidratarea este cheia pentru o piele frumoasă și un păr sănătos. Apa ajută la întărirea foliculilor de păr și ajută la circulația proteinelor în păr. Deci, dacă nu bei suficientă apă, atunci este timpul să începi.

4. Mâncarea sănătoasă

Alimentele pe care le consumăm fac o mare diferență în aspectul părului. Adaugă multe fructe și legume în dietă, pentru un păr lung și rezistent. Încearcă să adaugi și migdale, lapte și produse lactate, carne, roșii etc., în alimentația ta zilnică.

5. Clătește părul cu oțet din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere elimină praful, grăsimile și orice murdărie din păr. El ajută la curățarea scalpului, fără să utilizezi produse chimice dăunătoare.

Cum procedezi:

  • Adaugă 1 lingură de oțet din cidru de mere într-o ceașcă de apă.
  • Acum, șamponează părul cu un șampon ușor, dar și cu balsam.
  • Clătește părul cu oțetul din cidru de mere diluat cu apă și șterge cu un prosop curat.
  • Repetă în fiecare săptămână pentru păr mătăsos și lucios.

6. Nu folosi echipamente pe bază de căldură

Într-adevăr, părul nu stă bine întotdeauna. Fie este prea electrizat, fie prea moale. Așa că încercăm să-l aranjăm, folosind diverse echipamente electrice, pe bază de căldură. Acestea e bine să fie folosite cât mai rar, totuși, deoarece căldura reduce hidratarea din păr și îl lasă fragil și uscat.

7. Clătește părul cu apă rece

De ce să spălăm părul cu apă rece? Deoarece apa rece ajută la menținerea umezelii în păr și la reținerea sebumului natural. În schimb, părul devine fin și lucios.

8. Folosește un pieptăn cu dinții mari

Pieptănul trebuie să fie cu dinții mari, pentru a preveni ruperea părului, iar părul se piaptănă mai ușor. Evită pieptănarea părului umed, deoarece părul ud are tendința de a se rupe mai ușor.

9. Tunde părul regulat

Vârfurile despicate fac părul fragil și cauzează mai multe deteriorări părului. Încearcă să tunzi vârfurile regulat pentru a scăpa de aceste vârfuri despicate.

10. Evită spălarea exagerată

Spălarea zilnică a părului îi poate da un aspect tern, fără viață, deoarece îndepărtează toate grăsimile naturale din scalp, părul devenind uscat și fragil. Cel mai bine este să speli părul de două ori pe săptămână.

error

Like dacă îți place blogul meu