Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 29, 2018

Trucuri pentru îngrijirea picioarelor, pe care nu le-ai știut până acum

Trucuri pentru îngrijirea picioarelor, pe care nu le-ai știut până acum

Cine nu-și dorește picioarele moi și plăcute? Dar cele mai multe dintre noi avem pielea uscată pe picioare. Poate fi dificil să menții picioarele în formă maximă, pentru că ele sunt supuse efortului continuu, iar acest lucru este vizibil.

În timp ce majoritatea se concentrează asupra pielei feței și a mâinilor, este la fel de important să avem grijă și de picioarele noastre. Desigur, dacă mergi regulat la pedichiură este foarte bine, dar asta nu este singura îngrijire de care au nevoie picioarele tale. Așa că am pregătit pentru tine câteva trucuri simple, care te pot ajuta să le îmbunătățești frumusețea lor naturală, să nu te doară, să le protejezi de infecțiile bacteriene și fungice, precum și să menții o hidratatre optimă.

Iată ghidul complet care conține tot ce ai de făcut pentru a-ți menține picioarele moi și plăcute!

Hidratarea

Hidratarea picioarelor este foarte importantă. Urmele folosirii lor zilnice se văd, în special dacă obișnuiești să mergi mult pe jos. De aceea este recomandat să menții o bună hidratare a picioarelor, pe tot parcursul zilei.

Poartă încălțăminte potrivită

Ar trebui să purtăm încălțăminte confortabilă, care ni se potrivește, ori de câte ori este posibil. Pantofii prea mici te rod și pot cauza apariția bătăturilor. Deci, alege cu grijă pantofii pe care-i cumperi.

Protejează picioarele de soare

Protecția solară este obligatorie pentru îngrijirea pielii. Folosește o cremă de protecție solară cu cel puțin SPF 30. Aceasta îți va proteja picioarele de efectele dăunătoare ale razelor UV. La sfârșitul zilei, înmoaie picioarele în apă caldă și ștergele cu un prosop.

Ștergerea ojei

Înainte de aplicarea ojei, șterge cu grijă toate straturile de ojă veche. Dacă poți, lasă unghiile libere, fără ojă, timp de câteva ore, iar apoi aplică o ojă cu efect întăritor asupra unghiei.

Curățarea

Este esențial să indeoărtezi celulele moarte prin exfoliere, pentru ca picioarele să fie fine și moi. Aceasta necesită puțină frecare, nu chiar foarte tare.

Iată un scrub simplu pe care îl poți încerca acasă. Se amesteca zahăr sau sare cu ulei de bebeluși, pentru a obține o pastă. Aplică această pastă peste tot pe picioare, masând ușor cu mișcări circulare timp de 5 minute. La final mai freacă puțin cu piatră ponce. Clătește cu apă rece, usucă-le și apoi aplică o cremă pentru picioare.

Tăierea unghiilor

Unghiile de la picioare nu trebuie tăiate prea scurt, deoarece pot cauza disconfort în timpul mersului. Pentru a preveni aceasta, fă-ți un obicei să ți le tai regulat. Taie-le întotdeauna drept și puțin rotunjit la colțuri.

Masajul regulat

Masajul zilnic este una dintre cele mai simple metode de a menține picioarele sănătoase și fără nicio problemă. Doar 5 minute sunt suficiente pentru masajul zilnic al picioarelor. Poți folosi ulei cald de măsline sau de cocos.

error

Like dacă îți place blogul meu