Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 7, 2018

Trucuri simple de machiaj care te ajută să arăți mai tânără

Trucuri simple de machiaj care te ajută să arăți mai tânără

Dacă ar exista o tehnică super-rapidă și super-ușoară care să-ți ofere un look mai proaspăt și mai tânăr, ai încerca-o? Cu siguranță. Ei bine, această tehnică chiar există.

Se numește contrast, iar femeile care o folosesc sunt percepute ca fiind mai tinere, conform unui studiu psihologic recent. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au studiat fotografii faciale ale femeilor între 20 și 80 de ani, de diferite etnii. Observatorii au văzut două versiuni ale fiecărei fotografii—una editată folosind un contrast mare iar cealaltă editată cu un contrast mic.

În 80% din cazuri, observatorii au spus că în cazul contrastului mai mare, fețele arătau mai tinere decât în cazul celor cu contrast mai mic. Da, chiar în cazul fotografiilor aceleași femei.

Concluzia este că oamenii pot să-și modifice look-ul în mod activ, în funcție de cât de mult se disting anumite caracteristici faciale, colorându-le sau dimpotrivă, închizându-le la culoare.

În special, contrastul facial se referă la cât de mult ochii, buzele sau sprâncenele ies în evidență, comparativ cu restul feței. Aceste trăsături tind să devină mai puțin evidente pe măsură ce avansăm în vârstă. Dar este ușor să atragem atenția asupra lor, iar asta scade vârsta instantaneu.

Principiul constă în obținerea unui look natural, punând accent pe cele mai frumoase trăsături ale tale. Iată câteva recomandări:

Buzele: Este esențial ca buzele să fie bine definite și să arate mai pline, folosind un contur de buze într-o nuanță similară cu cea a tenului tău, chiar deasupra liniei buzei superioare și a celei inferioare. Întinde-l ușor cu degetele, pentru a nu arăta prea perfect. Folosește același liner pentru a umple buzele, iar pe deasupra aplică un gloss nude.

Ochii: Începe prin aplicarea unei umbre de maro de intensitate peste pleoape. Pentru a defini linia genelor, menținând-o totuși lejeră, aplică un maro mai închis de-a lungul marginilor, în locul linerului negru. La final, curbează puțin genele și aplică un strat de rimel pe genele de sus și de jos.

Sprâncenele: Evidențiază-le folosind un creion maro, dar nu prea strident. Dacă ești brunetă, folosește o nuanță mai deschisă decât cea a părului tău. Dacă ești blondă, folosește un creion cu una sau două nuanțe mai închis. Roșcatele pot folosi o culoare castanie, asortată culorii părului. Umple toate zonele mai rare, cu dungi fine care să imite firele de păr. Aplică apoi un gel incolor pentru sprâncene pentru fixare.

error

Like dacă îți place blogul meu