Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 30, 2019

Trucuri ușoare de curățare a ustensilelor de machiaj

Trucuri ușoare de curățare a ustensilelor de machiaj

Când vine vorba de machiaj, dacă ai ustensilele potrivite, toată treaba devine mai ușoară, iar rezultatul mai aproape de perfecțiune. Dar chiar și cele mai scumpe dintre acestea tot trebuie curățate din când în când, pentru ca efectul folosirii lor să fie cel dorit.

Și asta pentru că există șansa să se dezvolte bacterii pe ustensilele tale de machiaj, iar tu te poți alege cu alergii sau infecții neplăcute ale pielii. Curățarea nu este deloc dificilă, mai ales dacă știi ce ai de făcut.

1. Pensulele de machiaj

Pensulele de machiaj trebuie curățate măcar o dată pe lună, iar dacă obișnuiești să te machiezi zilnic, va trebui să le cureți o dată pe săptămână. 

Pensulele de machiaj sunt făcute din fire naturale delicate, de aceea sunt șanse mari ca ele să se strice ușor. Curăță-le regulat cu ulei de cocos sau cu șampon de bebeluși.

2. Pensula rimelului

Pensula rimelului se curăță foarte ușor dacă se înmoaie în apă caldă. Poți adăuga puțin suc de lămâie în apă, pentru o mai bună curățare.

3. Peria de păr

Peria de păr are nevoie să fie curățată cel puțin o dată pe lună, deoarece pe mizeria și praful care se acumulează pe aceasta pot ajunge foarte ușor pe părul tău.

Deci, spală peria de păr în apă cu șampon și las-o să se usuce singură, la aer.

4. Uscătorul de păr

De cele mai multe ori uiți că trebuie și el curățat.  Ventilatorul ar trebui curățat cu ajutorul unei periuțe de dinți, astfel încât să îndepărtezi praful acumulat. 

5. Spray-ul de păr

Îl folosești mereu, dar l-ai curățat vreodată? S-ar putea să observi un strat de mizerie depusă pe capul spray-ului, care poate deveni periculos.

Tot ce trebuie să faci este să iei o cârpă umedă și să ștergi spray-ul. Simplu, nu?

6. Burețeii de machiaj

La fel ca și pensulele, burețeii de machiaj trebuie curățați regulat, cel puțin o dată pe săptămână, în funcție de cât de des îi folosești. 

Curăță-i cu șampon sau apă cu săpun, și lasă să se usuce în voie, la aer, dar nu chiar la soare.

7. Placa de păr

S-ar putea să observi că placa de aluminiu capătă o culoare negricioasă în timp. Ei bine, asta se întâmplă dacă nu este curățată.

Acest strat închis la culoare se îndepărtează ușor cu bicarbonat de sodiu sau cu alcool. Nu freca și ai grijă să nu zgârii, pentru că se poate strica și aceasta poate afecta negativ părul atunci când o folosești.

error

Like dacă îți place blogul meu