Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 31, 2020

Trucurile de îngrijire a pielii pentru reducerea ridurilor laba gâștei

Trucurile de îngrijire a pielii pentru reducerea ridurilor laba gâștei

Îmbătrânirea pielii estre un proces natural, de care nu avem cum să scăpăm, mai ales pentru că, odată cu vârsta, pielea își pierde elasticitatea. 

Observarea primelor semne de îmbătrânire este adesea dificilă. Uneori, aceste semne nu sunt liniile fine sau ridurile de pe gât sau frunte, ci sunt așa-numitele riduri laba gâștei, care apar la colțul ochilor. Ele mai sunt numite și liniile râsului, pentru că acolo se încrețește pielea atunci când râdem.

Pielea din jurul ochilor este într-adevăr foarte subțire și delicată, deci nu este deloc o surpriză că este și una dintre primele zone în care apar semnele îmbătrânirii.

Ridurile laba gâștei pot apărea chiar și mai devreme, încă de la 20 de ani, iar din acest motiv trebuie ca zona din jurul ochilor să fie îngrijită corespunzător, pentru a întârzia cât mai mult această problemă.

Iată și trucurile!

1. Protejează-te de soare

Expunerea la soare este unul dintre principalele motive care se ascund în spatele îmbătrânirii pielii. Razele solare pătrund în profunzimea pielii și îi afectează elasticitatea, ceea ce conduce la formarea liniilor râsului.

Este bine deci ca întotdeauna să te protejezi de soare. Aplică un strat  generos de cremă de protecție solară cu SPF mare înainte de a ieși la soare, poartă pălărie și haine cu mâneci lungi.

2. Relaxează-ți pielea

Obișnuiești să te încrunți? Ei bine, ar trebui s0o faci din ce în ce mai puțin. Activități precum încruntatul, frecatul ochilor, statul cu capul pe mână sau privirea crucișă, forțează mușchii din jurul ochilor și conduc la apariția acestor riduri laba gâștei.

3. Protejează-ți ochii folosind ochelari

Ochelarii te ajută să previi apariția acestor riduri laba gâștei. Dacă petreci mult timp în fața ecranului calculatorului sau a telefonului, ochii tăi se încordează, ceea ce crește probabilitatea de apariție a acestor riduri. La fel se poate întâmpla și dacă citești mult, sau dacă citești în lumină scăzută.

Există o soluție simplă la aceste probleme – ochelarii. Poartă ochelari, preferabil cu anti-reflex, atunci când ești în fața oricărui ecran sau când citești.

4. Folosește creme hidratante

Pielea uscată cauzează numeroase probleme, inclusiv îmbătrânirea prematură. Una dintre cele mai bune metode pentru mențierea unui ten sănătos este hidratarea. Cu pielea bine hidratată, până în profunzime, semnele de îmbătrânire vor apărea mai greu.

Folosește regulat o cremă hidratantă potrivită tenului tău. Pe lângă asta, bea multă apă pe parcursul zilei. Și acest lucru ajută la hidratarea tenului.

5. Folosește o cremă de ochi

Produsele de îngrijire a pielii pot fi de ajutor în lupta cu ridurile laba gâștei. O cremă de ochi hidratantă cu ingrediente hrănitoare, ajută la menținerea pielii din jurul ochilor fină și moale. 

Poți include o cremă de ochi în rutina ta de îngrijire a pielii încă de la 20 de ani, iar în jur de 30  de ani, trebuie neapărat să începi să folosești cosmetice anti-age. Aplică crema de ochi zilnic în jurul ochilor, apăsânde ușor cu vârful degetelor până se încorporează. 

6. Renunță la fumat

Fumatul nu este deloc o opțiune dacă vrei ca tenul tău să arate tânăr și frumos. Datorită fumatului pielea se usucă, iar fumatul în general este un adevărat catalizator pentru apariția semnelor îmbătrânirii.

7. Masajul feței

Masajul facial te ajută să menții pielea tonifiată și cu aspect tânăr. Dar, pentru a avea acest efect, masajul trebuie făcut corect, adică cu mișcări circulare, orientate în sus. Nu freca pielea viguros în timpul masajului și nici ochii, pentru a nu forța pielea din jurul ochilor să se încordeze, ceea ce poate avea ca efect apariția rodurilor laba gâștei. 

 8. Mănâncă sănătos

Alimentația sănătoasă te ajută să-ți menți sănătatea tenului și să întârzii apariția semnelor îmbătrânirii. Mâncărurile prea grase, prea bogate în zahăr și în general alimentele nesănătoase accelerează procesul de îmbătrânire al pielii.

Recomandate sunt alimentele bogate în vitamine, acizi grași omega-3 și  antioxidanți. Acestea ajută la stimularea producției de colagen la nivelul pielii și mențin sănătatea acesteia. Legumele verzi, nucile și fructele sunt grozave pentru sănătatea pielii. Includele și pe ele în dieta ta, pentru a avea o piele tânără, fină și frumoasă.

 

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: