Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 11, 2019

Tu ce machiaj folosești când mergi la interviu?

Tu ce machiaj folosești când mergi la interviu?

Deci, te-ai pregătit pentru interviu! Ți-ai pregătit rochia, toate documentele și răspunsurile la eventualele întrebări. Dar a mai rămas ceva de care trebuie să te ocupi. Iar acesta este machiajul.

Multe persoane nu se gândesc la acest aspect decât în ultimul moment, dar te asigur că nu este ceva care poate fi ignorat sau peste care poți trece ușor. Machiajul corect îți poate da încredere, dar poate avea și un impact pozitiv asupra persoanei care îți ia interviul. 

Cel mai important lucru pe care trebuie să ți-l amintești este să menții un aspect cât mai natural, neutru. Folosește nuanțe similare cu cele tenului tău. Nu folosi prea multe straturi de machiaj, pentru că nu vrei să iasă prea încărcat. 

Iată și câteva sfaturi simple, pe care le poți urma!

Pasul 1: Începe cu aplicarea primerului –  acesta ajută la închiderea porilor, dar și la o mai bună aplicare a machiajului  pe față. Iar dacă interviul durează mai mult, primerul te asigură că machiajul va rezista în tot acest timp. Ia o cantitate mică de primer și tamponează ușor pe zona T a feței tale.

Pasul 2: Fondul de ten/Crema BB – Fondul de ten uniformizează culoarea pielii, de aceea trebuie să alegi o nuanță cât mai apropiată de cea naturală a tenului tău. Cea mai mare greșeală este să alegi un fond de ten prea închis la culoare față de tenul tău. Dacă simți că nu ai neapărat nevoie de fond de ten, poți folosi și o cremă BB. Aceasta îți va da un look și mai natural. Aplică fondul de ten sau crema BB pe față, încercând să încorporezi cât mai bine.

Pasul 3: Corectorul – Dacă ai cercăne, corectorul te poate ajuta să le acoperi și astfel să luminezi zona de sub ochi. Este foarte bun și pentru a acoperi petele sau alte urme de pe față. Nu trebuie să aplici neapărat un strat complet de corector, ci doar pe zonele unde ai nevoie. Aplică corectorul pe zona de sub ochi sub forma unui triunghi inversat și încorporează cât mai bine.

Pasul 4: Pudra de fixare – Dacă ai aplicat corector, este neapărat necesar să folosești și o pudră de fixare. Astfel eviți formarea crăpăturilor. Deci, imediat după corector, aplică pudră de fixare pe deasupra lui.

Pasul 5: Blushul –  Acesta conferă o culoare naturală obrajilor și feței. Folosește o nuanță mai deschisă, care se potrivește cu cea a umerilor obrajilor. Iar dacă știi că roșești ușor în situații stresante, acest lucru se poate întâmpla cu siguranță la interviu, deci alege o nuanță cât mai deschisă posibil pentru blush. Înmoaie o pensulă în blush, îndepărtează excesul și aplică ușor pe oasele obrajilor.

Pasul 6: Creionul pentru sprâncene – După toate aceste etape, sprâncenele tare par să fie prea deschise la culoare. Un creion pentru sprâncene te ajută să dai culoare sprâncenelor. Cu ajutorul creionului, umple sprâncenele în direcția creșterii firelor de păr.

Pasul 7: Fardul de ochi – Trecem la ochi, pentru că și ei au nevoie de un plus de culoare, care să adauge dimensiune look-ului tău. Ai grijă când alegi nuanța fardului de ochi. Aceasta trebuie să fie similară cu cea a tenului sau cu una sau două nuanțe mai închis. Culorile nude ar trebui să fie prima ta alegere. Ia puțină pudră de ochi cu o pensulă pufoasă și aplică pe pleoape. Încorporează bine pe lateral, evitând liniile prea evidente.

Pasul 8: Creionul de ochi – Eyelinerul sau creionul de ochi este o parte importantă a machiajului. Dacă este bine folosit, îți îmbunătățește foarte mult look-ul. Pentru un look profesional, eyeliner-ul trebuie să fie subțire și curat. Aplică o linie subțire pe linia genelor superioare. 

Pasul 9: Mascara – Cu aceasta completezi aspectul ochilor, cu condiția să nu exagerezi. Ai grijă să nu se formeze cocoloașe. Înainte de a aplica pe gene, îndepărtează excesul de pe pensulă.

Pasul 10: Rujul –  Ultimul pe care trebuie să-l aplici este rujul. La fel ca în cazul fardului de ochi, alege o nuanță de ruj care se potrivește cu cea a tenului tău, pentru un look cât mai natural. Ai nevoie de foarte puțină culoare pe buze pentru a-ți completa aspectul. Folosește un creion de buze pentru o formă mai bine definită, dacă vrei.

error

Like dacă îți place blogul meu