Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 16, 2019

Tu cum îți îngrijești tenul sensibil?

Tu cum îți îngrijești tenul sensibil?

Îngrijirea corespunzătoare a tenului este obligatorie pentru menținerea sănătății acestuia. Dar dacă produsele pe care le folosești ajung să-ți deterioreze pielea și să-ți producă disconfort? Ei bine, asta înseamnă că tenul tău este sensibil.

Dacă ai probleme des cu tenul, dacă trebuie să fii atentă în permanență la ce produse folosești, atunci acest articol este chiar pentru tine! Cele mai multe persoane care au nevoie de o vizită la dermatolog suferă de problema pielii sensibile. Se pare că este o problemă des întâlnită, de aceea e nevoie să o înțelegem și să știm cum să o îngrijim cât mai bine.

Ce înseamnă deci ten sensibil?

Este o condiție a pielii care poate cauza iritație, senzație de arsură, pișcături și mâncărime. Este o reacție senzorială care poate fi declanșată în momentul în care tenul tău vine în contact cu lucruri la care ești alergică, sau se poate datora unor factori din mediu, ca praful sau polaurea.

Indiferent de cauză, senzația este de disconfort și durere, roșeață, mâncărime, uscăciune, etc. Chiar și schimbările de climă pot provoca diverse reacții tenului sensibil.

Cum se îngrijește tenul sensibil?

1.Folosește doar apă călduță sau rece –  Tenul sensibil poate reacționa dur la apa fierbinte. Oricât de relaxant este pentru tine un duș fierbinte, acesta îți poate irita pielea și determina uscarea acesteia, ceea ce creează disconfort. 

2. Nu exagera cu exfolierea – Exfolierea regulată este foarte bună pentru îngrijirea piealii, dar atunci când ajunge să-ți degradeze pielea în loc să aibă efect de întinerire, e cazul să te oprești. Exfolierea exagerată poate irita pielea și determina formarea de scuame. Fii blândă cu pielea ta.

3. Menține tenul hidratat – Uscăciunea este una dintre principalele cauze ale sensiblității pielii. Menține tenul sensibil foarte bine hidratat, însă ai grijă să verifici ingredientele cremelor pe care le folosești, ca să fii sigură că nu afectează pielea. Cele mai bune sunt cremele hidratante care conțin ingrediente naturale, precum aloe vera, jojoba sau ulei de cocos. Nu uita să aplici și pe mâini, ele sunt cele mai expuse părți ale corpului tău!

4. Nu uita de protecția solară – Razele UV pot fi foarte dăunătoare pentru pielea sensibilă. Folosește mereu o cremă de protecție solară cu factor de protecție SPF 15 sau chiar mai mare. Ai grijă sa verifici ingredientele, să nu conțină posibili iritanți și să fie neparfumată. Aplică crema de protecție solară pe față, pe picioare, pe mâini, și pe toate zonele expuse. Ține minte, chiar și în zilele ploioase sau răcoroase ai nevoie de protecție solară!

5. Evită produsele parfumate – Săpunurile, detergenții, produsele de machiaj, sunt atractive când miros frumos, dar nu sunt bune pentru tenul sensibil, putând cauza iritații și mâncărimi. 

6. Atenție la produsele acide – Poate că sună ciudat, dar multe produse pe care le folosim zilnic conțin acizi. Săpunurile și demachiantele conțin acizi deoarece luptă cu infecțiile. Dar atunci când ai tenul sensibil, trebuie să ai mai multă grijă. Verifică produsele de alfa-hidroxi acizi, beta-hidroxi acizi, sau acid ascorbic, acestea fiind unii dintre cei mai des utilizați, și nu cumpăra dacă îi vezi pe listă.

7. Folosește produse naturale –  Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tenul sensibil este să folosești produse naturale. Acestea nu conțin elemente chimice dăunătoare și nici nu au efecte secundare nedorite.

8. Folosești mănuși atunci când faci treburile casnice – Detergenții și produsele de curățare pot fi dăunătoare pentru pielea sensibilă.

9. Ai grijă la materialele hainelor pe care le îmbraci – Pielea foarte sensibilă poate reacționa la hainele pe care le porți. Acestea vin în contact permanent cu pielea și pot cauza disconfort.

10. Poartă metale cu precauție – Pielea sensibilă poate reacționa exagerat la anumite metale. Trebuie deci să ai grijă la cerceii sau alte bijuterii pe care le folosești, să nu declanșeze vre-o reacție alergică.

11. Fii pregătită la schimbările de vreme – Schimbările climatice sau vremea rea pot fi iritante pentru pielea sensibilă, de aceea e bine să te pregătești. Acoperă-te cât mai bine atunci când vremea este rece, iar atunci când este foarte cald nu sta prea mult la soare, folosește creme de protecție și haine cât mai subțiri și răcoroase.

12. Notează-ți la ceea ce ești alergică – Având în vedere toate acestea, cel mai important este să observi la ce reacționează pielea ta sensibilă. Reacțiile pielii sensibile sunt dificil de prevăzut, așa că, de fiecare dată când apar notează-ți și amintește-ți să fii mai precaută data viitoare.

error

Like dacă îți place blogul meu