Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 25, 2019

Uleiul de ricin, remediu eficient pentru riduri

Uleiul de ricin, remediu eficient pentru riduri

Ridurile sunt unele dintre primele semne ale îmbătrânirii, iar pentru prevenirea lor eficientă este necesară o îngrijire sistematică a pielii, după o rutină care să includă ingrediente naturale. Ridurile pot apărea și datorită unor factori externi, precum poluarea, acțiunea razelor soarelui etc.

Folosirea uleiului de ricin face posibilă inversarea acestui proces de îmbătrânire prematură. Da, e adevărat. Cu calitățile sale de hidratare naturală, uleiul de ricin ajută la creșterea umidității în piele, aceasta devenind mai fină și mai fermă. În același timp pielea devine mai moale și mai suplă. Uleiul de ricin ajută la menținerea colagenului în piele, ceea ce îmbunătățește elasticitatea pielii si previne apariția ridurilor.

Sunt mai multe  moduri în care uleiul de ricin poate fi folosit pentru tratarea ridurilor premature!

Ulei de cocos și ulei de ricin

Ulei de cocos și ulei de ricin

Proprietățile antioxidante ale uleiului de cocos ajută la hidratarea pielii și la reîntinerirea acesteia, în timp ce calitățile sale antifungice vor proteja pielea.

Ai nevoie de:

  • 1 linguriță ulei de ricin
  • 1 linguriță ulei de cocos

Într-un bol se adaugă uleiul de cocos și uleiul de ricin. Se amestecă bine și se aplică pe față, masând ușor. Se poate menține timp de 30 de minute, pentru ca pielea să aboasrbă bine uleiul. Apoi se poate clăti cu apă simplă.
Lămâie și ulei de ricin

Lămâie și ulei de ricin

Lămâia conține acizi care ajută la iluminarea pielii și la estomparea oricăror pigmentări și semne. Vitamina C din lămâie stimulează și ea producția de colagen.

Ai nevoie de:

  • 5-6 picături de suc de lămâie
  • 1 lingură ulei de ricin

Adaugă câteva picături de suc proaspăt stors de lămâie peste uleiul de ricin. Amestecă bine si aplică pe riduri, masând ușor zona respectivă. Lasă să stea timp de 30 de minute, apoi clătește cu apă simplă. Poți repeta de 2-3 ori pe zi.

Turmeric și ulei de ricin

Turmeric și ulei de ricin

Proprietățile antioxidante ale turmericului previne apariția oricăror deteriorări ale pielii. Proprietățile sale antiinflamatorii vor trata inflamațiile, cicatricile și roșeața de pe piele.

Ai nevoie de:

  • 1 linguriță turmeric
  • 1 lingură ulei de ricin

Trebuie doar să amesteci turmericul și uleiul de ricin, pentru a obține o pastă fină. Aplică pe față și masează timp de câteva minute. Las-o să stea timp de 20 de minute apoi clătește bine cu apă caldă. Poți repeta remediul de 2-3 ori pe săptămână.

Aloe vera și ulei de ricin
Aloe vera și ulei de ricin

Aloe vera este cunoscută pentru calitatea sa de stimulare a producției de colagen, ceea ce reduce vizibilitatea ridurilor.

Ai nevoie de:

  • 1 lingură gel de aloe vera
  • 1 linguriță ulei de ricin

Într-un bol, amestecă gelul de aloe vera și uleiul de ricin. Se poate folosi gel de aloe vera proaspăt sau gata preparat. Aplică pasta obținută pe față sau doar pe zona ridurilor și masează ușor. Aplică înainte de a merge la culcare și menține peste noapte. Clătește a doua zi dimineață cu apă simplă.

Comandă aici ulei de ricin!

error

Like dacă îți place blogul meu