Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 26, 2020

Uleiul de ricin te ajută să scapi de celulită. Află cum!

Uleiul de ricin te ajută să scapi de celulită. Află cum!

Celulita este o problemă care afectează opt din zece femei, fiind mai degrabă ceva incomod sau stânjenitor, decât deranjant.

Multe persoane consideră că exercițiile fizice ar putea fi de folos, dar rezultatele obținute de cele care au încercat nu sunt prea satisfăcătoare. Exercițiile singure nu ajută.

Mai sunt și o serie de proceduri medicale, de la tratamentul cu laser până la cel chirugical, însă acestea nu sunt o soluție permanentă aproblemei celulitei. În plus, acestea vin și cu propriile lor efecte secundare.

De ce să nu încercăm metoda naturală? Despre uleiul de ricin se vorbește mult ca fiind de mare ajutor în tratamentul celulitei. Dar cât este el de eficient? Chair funcționează? Haideți să aflăm!

Dar să aflăm mai întâi ce este celulita și de ce apare ea. În principal, celulita apare datorită acumulărilor de grăsimi imediat sub stratul superior al pielii, ceea ce conferă un aspect denivelat al suprafeței acesteia. Grăsimile acumulate apasă pe țesutul înconjurător, astfel încât plusul de greutate înrăutățește situația.  De ce se acumulează aceste celule grase? Ei bine, asta se întâmplă datorită încetinirii drenajului limfatic, cel care transportă oxigenul și nutrienții către celule pe de o parte, și îndepărtează toxinele și reziduurile din celule pe de altă parte. Când sistemul limfatic încetinește, acest flux stagnează, iar țesutul înconjurător al celulelor grase își pierde elasticitatea. Celulele grase se acumulează din ce în ce mai mult, apăsând pe aceste țesuturi mai puțin elastice și creând astfel o suprafață denivelată.

De ce să folosim uleiul de ricin pentru a scăpa de celulită?

Uleiul de ricin este folosit dintodeauna pentru proprietățile lui medicinale. El ajută la îmbunătățirea sănătății părului și a pielii,  datorită conținutului bogat de acizi grași, în special acidul ricinoleic, care are abilitatea de a pătrunde în profunzimea pielii și de a o hrăni.

Pătrunzând profund în piele, uleiul de ricin îmbunătățește circulația sangvină locală și către nodulii limfatici, ceea ce ajută la îmbunătățirea drenajului. Reziduurile și toxinele sunt mai bine eliminate, astfel încât celulita începe să se reducă.

Acest proces este însă unul de durată. Efectul uleiului de ricin asupra celulitei devine vizbil în timp. Pe măsură ce îl aplici vei observa mereu îmbunătățiri.

Cum se folosește uleiul de ricin pentru celulită

Un masaj revigorant cu ulei de ricin este foarte benefic pentru reducerea celulitei. Tot ce ai nevoie este puțin ulei de ricin și câteva minute libere. Iată cum procedezi:

Pune puțin ulei de ricin într-un bol. Poți să-l încălzești puțin frecându-l între palme înainte de a-l aplica. Aplică uleiul pe zonele afectate – coapse, șolduri sau talie. Apoi, apasă ușor cu degetul mare și degetul arătător și ciupește puțin zonele afectate. Rulează pielea ușor cu mâna pentru a masa. Repetă procedeul până acoperi toată zona.

Masajul pielii timp de doar câteva minute este foarte stimulator. Aplică de 2-3 ori pe săptămână pentru cel mai bune rezultate.

Poți amesteca uleiul de ricin cu câteva picături ulei esențial de lavandă și ulei de lămâie, pentru ca tratamentul să fie și mai eficient și hrănitor pentru piele. 

Alimentele care cresc eficiența tratamentului cu ulei de ricin

Pe lângă tratamentul local cu ulei de ricin, pentru rezultate foarte bune trebuie să adopți și un stil de viață mai activ, cu exerciții fizice regulate. Pentru că efectul tratamentului nu este permanent, el trebuie ajutat prin stilul de viață. De exemplu, să mergi la cumpărături pe jos și nu cu mașina, iar la fiecare două ore de stat pe scaun să te ridici și să te plimbi puțin, măcar 10 minute.

Dieta sănătoasă are un rol foarte important asupra felului în care te simți și arăți. Ține minte, plusul de greutate înrăutățește celulita, deci trebuie să înce4rci să-ți menții sau să scazi în greutate, consumând cât mai multe legume, fructe și alimente bogate în fibre.

Încearcă să consumi si mai multe lichide. Aportul suplimentar de fluide ajută la eliminarea reziduurilor, ceea ce are efecte pozitive asupra celulitei. Bea suficient de multă apă și sucuri naturale pentru a scăpa de celulită.

Renunțatul la fumat ajută și el, pentru că fumatul distruge aspectul pielii și împiedică fluxul normal al sângelui în organsim, reducând și producția de colagen din piele. Astfel, țesutul conectiv devine mai vulnerabil și celulita mai proeminentă.

Deci, pentru a scăpa de celulită trebuie doar să adopți câteva schimbări ale stilului de viață și puțin masaj cu ulei de ricin. Comandă aici!

error

Like dacă îți place blogul meu