Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 2, 2019

Uleiuri esențiale care stimulează fertilitatea la femei

Uleiuri esențiale care stimulează fertilitatea la femei

Problema fertilității este destul de comună în prezent. Stilul de viață agitat, stresul și dieta necorespunzătoare, toate acestea conduc la creșterea numărului de femei care au probleme de fertilitate. Abuzul de pilule contraceptive se adaugă la această problemă.

Infertilitatea poate apare datorită unor motive multiple, începând de la cele mecanice, până la vârstă, fumat sau consum de băuturi alcoolice. Dar nu toate cazurile sunt la fel de severe, unele putând fi tratate doar cu schimbări sănătoase ale dietei sau stilului de viață.

Includerea câtorva uleiuri esențiale în rutina zilnică de îngrijire poate combate problemele de infertilitate. Da, sunt uleiuri esențiale care și-au demonstrat cu succes capacitatea de stimulare a fertilității. Care sunt acestea? Vezi lista mai jos.

1. Ulei esențial de usturoi

usturoiul a fost utilizat dintotdeauna de femei pentru reglarea ciclului menstrual. Deci, dacă ciclul neregulat este motivul tău de infertilitate, uleiul esențial de usturoi te poate ajuta. În plus, acesta ajută mușchii uterului să funcționeze eficient.

Cum se folosește: Cea mai eficientă metodă este să fie consumat. Adaugă 2 picături în ceașca ta de ceai și e suficient.

Îl poți comanda aici.

2. Ulei esențial de geraniu

Fiind cunoscut drept uleiul esențial al femeilor, geraniul ajută la echilibrarea hormonilor feminini și a ciclului menstrual. El ajută și la reducerea stresului și este un foarte bun tonic ovarian și uterin.

Cum se folosește: 4-5 picături de ulei esențial de geranium se adaugă într-o lingură de ulei de migdale și se freacă cu acest amestec partea inferioară a abbdomenului, dar și glezna dreaptă, acesta fiind punctul de presopunctuă pentru organele de fertilitate feminine.

Comandă aici.

3. Ulei esențial de salvie

Salvia are efectul de creștere a nivelului de estrogen, ceea ce crește șansele de rămâne însărcinată. Ea are și proprietăți antispasmodice, reglând ciclul menstrual, eliberând și organismul de stress.

Cum se folosește: Uleiul esențial de salvie este eficient folosit în difuzor. Dar și dacă îți plac băile lungi, 10 picături de ulei esențial de salvie adăugat în apa de baie îți poate oferi maximul de avantaje ale acestui ulei.

Comandă-l aici.

4. Ulei esențial de patchouli

Mirosul de patchouli are efectul de creștere a libido-ului. Are un efect calmant, de relaxare a mușchilor uterului și de creștere a afluxului sangvin la nivelul lui.

Cum se folosește: 2 picături de patchouli se pot adăuga într-un alt ulei, cum ar fi cel de cocos. Cu acesta se freacă tălpile picioarelor înainte de a merge la culcare. Se poate o picătură și pe o batistă, pe care s-o ai la tine toată ziua.

Comandă aici.

5. Ulei esențial de ghimbir

Efectul de încălzire al ghimbirului stimulează circulația sangvină la nivelul organelor reproductive ale femeilor. El este și extreme de potent în reglarea ciclului menstrual și în curățarea chisturilor ce pot bloca trompele uterine.

Cum folosești: Uleiul esențial de ghibmir se poate adăuga în orice ceai. Doar 2 picături de ulei esențial de ghimbir se adaugă într-o ceașcă de ceai și se consumă de două ori pe zi. Se pot masa cu el gleznele, înainte de a merge la culcare.

Comandă aici.

6. Ulei esențial de chimen

Uleiul esențial de chimen este o adevărată binecuvântare pentru femei. Este foarte puternic în echilibrarea hormonilor, reglând astfel ciclul menstrual. Acest ulei esențial conține oestrogen, foarte eficient în tratarea infertilității.

Cum folosești: Uleiul esențial de chimen poate fi aplicat direct pe piele. Se iau câteva picături pe vârful degetelor și se masează cu ele zona din partea de jos a abdomenului. Poți face asta după fiecare baie.

Comandă aici.

7. Ulei esențial de tămâie Frankincense

Uleiul de tâmâie, Frankincense, este cel mai des utilizat pentru eliberarea de stress, dar este foarte bun și pentru concepție. Organismul stresat eliberează un hormon denumit cortizol, folosind chiar toate rezervele de progesteron pentru aceasta. Un nivel scăzut de progesteron înseamnă șanse mici de apariție a unei sarcini. Frankincense reduce nivelul stresului din organism și producția de cortizol, astfel încât organismul să poată folosi progesteronul pentru scopul lui principal, sarcina.

Cum folosești: în difuzor.

Comandă-l.

8. Ulei esențial de lavandă

Lavanda este foarte benefică pentru femeile cu endometrioză. Ea ajută și la reglarea hormonilor și la echilibrarea acestora, ceea ce ajută la sarcină. Mirosul lui extraordinar are și un efect calmant mental.

Cum folosești: Cel mai bine se folosește în difuzor, dar se pot și adăuga 10 picături în apa de baie.

Comandă!

9. Ulei esențial de eucalipt

Eucaliptul ajută la stimularea producției de mucus cervical, ceea ce ușurează drumul spermei către ovule, în timp util pentru fertilizare.

Cum folosești: Se poate face masaj cu ulei esențial de eucalipt în punctele de fertilitate și pe tălpi, înainte de a merge la culcare.

Comandă!

10. Ulei esențial de Ylang Ylang

Uleiul esențial de Ylang Ylang încarcă organele reproductive și le pune la treabă. El acționează ca un afrodisiac, dar ajută și la echilibrarea hormonilor reproductivi.

Cum folosești: Uleiul esențial de Ylang ylang este unul dintre uleiurile esențiale cu un miros extraordinar. El poate fi folosit în difuzor sau masat direc pa partea inferioară a abdomenului și pe spate, în zona organelor reproductive.

Comandă

11. Ulei esențial de lemn de santal

Uleiul de santal este foarte eficient în creșterea libido-ului la femei. Este și un foarte bun eliberator de stress și întărește mușchii uterini.

Cum folosești: Uleiul esențial de lemn de santal poate fi masat direct pe piele în partea inferioară a abdomenului sau poate fi folosit în difuzor.

Comandă și tu!

12. Ulei esențial din lemn de trandafir

Uleiul de trandafi este excelent în creșterea sănătății reproductive a femeilor. Are calități afrodisiace, dar și calmante, eliberând organsimul de stress.

Cum folosești: O baie lungă, fierbinte, în care ai adăugat 10 – 15 picături de ulei esențila de trandafir este foarte eficientă și plăcută.

Câteva precauții

Toate aceste uleiuri esențiale pot fo foarte eficiente, dar nu pot fi folosite în perioada ovulației.

Ele sunt foarte concentrate, ceea ce poate cauza iritații sau roșeață pe piele. De aceea se recomandă a se testa mai întâi, pe o zonă mai mică de piele, sau se pot dilua, folosind un alt ulei pe post de carier.

Unele uleiuri esențiale pot interfera cu anumite medicamente. De exemplu, dacă suferi de diabet sau de hipertensiune, e bine să consulți medicul înainte de a folosi uleiuri esențiale.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: