Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 3, 2020

Uleiuri esențiale cu acțiune antibacteriană pe care trebuie să le folosești și tu

Uleiuri esențiale cu acțiune antibacteriană pe care trebuie să le folosești și tu

Folosirea uleiurilor esențiale în rutina de înfrumusețare a devenit aproape obligatorie, de aceea trebuie să aflăm din ce în ce mai multe despre ele. Știai că sunt unele uleiuri esențiale care au și acțiune bacteriană de care poți profita?

În general alegem uleiurile esențiale după miros și le folosim ca atare. Dar uleiurile esențiale au și o etichetă care le arată compoziția, iar pe baza acesteia le putem folosi în cadrul rutinei noastre de îngrijire și de înfrumusețare. Cele mai bune uleiuri esențiale sunt cele care au și proprietăți antibacteriene.

Uleiurile esențiale cu proprietăți antibacteriene luptă împotriva germenilor și bacteriilor prezente pe piele sau păr, ajutându-te să te eliberezi de probleme acute de frumusețe.

De aceea îți vin în ajutor cu o listă de 3 uleiuri esențiale care pot fi folosite fără nicio grijă deoarece au un conținut antibacterian ridicat. Poți conta pe ele pentru frumusețea ta.

Uleiul de scorțișoară
Făcând parte din familia botanică Lauraceae, uleiul de scorțișoară nu are doar proprietăți antibacteriene, ci este și antiparazitic, antiinflamatoriu, antiplachetar și antiviral. Aceasta datorită conținutul său de eugenol, cinamaldehidă, beta-felandren și metileugenol.

Uleiul esențial de scorțișoară poate fi folosit pentru probleme ale pielii provocate de paraziți, dar și pentru infecții dentare. Aplicarea uleiului direct pe piele îmbunătățește circulația sangvină locală.

Ulei esențial de scorțișoară poți găsi aici.

Ulei de lemongrass
Uleiul esențial de lemongrass este carminativ, deodorant, antimicrobian, antipiretic, antiseptic, analgezic, antidepresiv, astringent și bactericid, având și beneficii febrifuge, fungicide și sedative.

Are efect excepțional asupra rănilor. Combină ulei esențial de lemongras cu șamponul sau balsamul tău obișnuit, pentru ca și părul tău să beneficieze de toate aceste avantaje.

Poți găsi aici ulei esențial de lemongrass.

Ulei de arbore de ceai
Uleiul esențial de arbore de ceai este antibacterian, antimicrobian, antiseptic, antiviral și sudorific. În ceea ce privește beneficiile sale de înfrumusețare, uleiul de arbore de ceai funcționează cel mai bine împotriva coșurilor și a acneei.

Se poate aplica direct sau se toarnă câteva picături în apa de baie. De obicei are o culoare verde deschis și poate fi folosit și pentru îngrijirea părului. Amestecă câteva picături de ulei de arbore de ceai cu un ulei carrier și aplică pe scalp pentru curățarea profundă a acestuia. Acest ulei este cunoscut pentru capacitatea de rezolvare a problemelor comune ale pielii, precum răni, abcese, tăieturi, infecții și arsuri.

Poți găsi aici ulei esențial de arbore de ceai.

error

Like dacă îți place blogul meu