Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 6, 2018

Un ghid complet al tratamentului facial cu cicolată

Un ghid complet al tratamentului facial cu cicolată

Știai că ciocolata poate juca un rol vital în înfrumusețarea tenului? Da, acest extraordinar ingredient te poate ajuta să obții o piele excelentă sub formă de scrub, mască, cleanser, și altele.

Fiind bogată în antioxidanți, ciocolata ajută la inversarea semnelor îmbătrânirii. Ea hidratează pielea, o protejează de soare și îi crește fermitatea, prin menținerea producției de colagen. Beneficiile măștilor cu ciocolată sunt mai cunoscute astăzi, mai ales că multe clinici de înfrumusețare le folosesc în tratamentele lor. Este o soluție pentru multe probleme ale pielii.

Dar  nu este și mai incitant să poți obține acel ten pefect în confortul propriei tale locuințe? Iată un ghid complet, pas cu pas, al tratamentului facial cu ciocolată pentru un ten luminos și sănătos.

Pasul 1: Cleansing-ul

Curățarea este primul și cel mai de bază pas al unui tratament facial. Ea îndepărtează praful, excesul de grăsimi și alte impurități nedorite, sau altfel spus o piele curată.

Cum procedezi

Pentru această simplă metodă de curățare ai nevoie doar de pudră de cacao și gel de aloe vera. Pune 1 lingură de pudră de cacao într-un bol. Adaugă 2 linguri de gel de aloe vera și amestecă bine. Aplică amestecul pe față și masează cu mișcări circulare timp de aproximativ două minute. Apoi clătește cu apă obișnuită. Și gata, ai terminat cu primul pas!

Pasul 2: Scrub-ul

Scrub-ul sau exfolierea ajută la îmbunătățirea aspectului general prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii.

Cum procedezi

Într-un bol, pune 1 lingură de zahăr și 1 lingură de cacao. Adaugă 2 linguri de ulei de cocos pentru a înmuia amestecul și agită bine. Cu acest amestec freacă ușor fața, cu mișcări circulare, timp de aproximativ 5-6 minute. Acest proces ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe piele, lăsând-o moale și strălucitoare. După 5 minute, clătește cu apă simplă.

Pasul 3: Masca de față

Da! Mai ai doar un pas până să obții tenul luminos și strălucitor pe care ți-l dorești. Masca de față este cel mai important pas în orice tratament facial. Masca de față ajută la hidratarea pielii și îi dă un aspect mai plăcut. Iată câteva rețete de mască de față cu ciocolată!

Masca de față cu ciocolată și miere

Adaugă 1 lingură de pudră de cacao într-un  bol. Apoi adaugă 1 lingură de miere și amestecă bine. Aplică această mască pe față și masează ușor, cu mișcări circulare. Lasă să se usuce timp de 15 minute și apoi clătește.

Mierea conține agenți de hidratare, care în amestec cu cacaoa mențin tenul hidratat și luminos.

Masca de față cu ciocolată și fulgi de ovăz

Ai nevoie de pudră de cacao, miere și fulgi de ovăz.

Toate ingredientele se amestecă până se obține un fel de unt maro, consistent. Se aplică în mod uniform. Se lasă timp de 20 de minute. Se clătește cu apă caldă pentru o piele mai fermă și mai fină.

Această mască este potrivită pentru persoanele cu tenul uscat.

Masca de față cu ciocolată și lapte

Amestecă o lingură de pudră fină de cacao și 1 lingură de lapte, pentru a obtine o pastă consistentă. Aplică această pastă pe față și las-o timp de 20 de minute. După acest interval, clătește frecând ușor, cu mișcări circulare.

Laptele conține agenți care fac pielea să strălucească.

Această ghid simplu pentru tratamentele faciale cu ciocolată poate face minuni pentru pielea ta. Repetă o dată pe săptămână timp de 1-2 luni și vei observa o diferență imensă!

error

Like dacă îți place blogul meu