Alimentele de culoare neagră sunt la fel de importante și de pline de beneficii, la fel ca cele verzi sau roșii. Conform studiilor, antocianina, un puternic antioxidant, este cea responsabilă pentru culoarea bogată a fructelor și legumelor.
Acest flavonoid posedă calități anticancer, antidiabetice, antimicrobiene, antiinflamatorii și chiar anti-obezitate. Nu este deci o surpriză faptul că alimentele bogate în antocianină sunt folosite în mod tradițional pentru tratarea a numeroase boli. Dar care sunt alimentele sănătoase de culaore neagră și de ce sunt ele benefice pentru organimul nostru?
1. Orezul negru
Prezența antocianinei joacă un rol major neuroprotector împotriva ischemiei cerebrale.
2. Măslinele negre
Conform studiilor, conținutul fenolic total din măslinele negre este dublu comparativ cu cel al măslinelor verzi, întrucât prin maturare crește concentrația acestor compuși din măsline. Astfel, măslinele negre au un puternic efect protector împotriva cancerului, bolilor cardiace și inflamatorii.
3. Piperul negru
Piperina din piperul negru are beneficii dovedite în îmbunătățirea funcțiilor cognitive, a imunității și a simptomelor depresive.
4. Ceaiul negru
5. Strugurii negri
6. Afinele
7. Lintea neagră
8. Fasolea neagră
Boabele de fasole neagră sunt cunoscute entru scăderea riscului apariției bolilor metabolice, datorită conținutului ridicat de fibre și a capacității antioxidante.
Nimănui nu-i place să vadă în oglindă cicatricile lăsate de acnee. Acestea pot fi o…
Dacă te arzi sau te opărești ușor, și nu este nevoie să apelezi neapărat la…
Temperatura a scăzut mult și continuă să scadă, iar noi femeile am început să purtăm…
Este visul oricărei femei să aibă un ten fără pete, ca să nu fie nevoită…
Începe dimineața cu apă cu lămâie și miere! Este o băutură foarte sănătoasă, săracă în…
Alegerea pantofilor potriviți unei anumite ținute poate fi uneori dificilă. Acest lucru se întâmplă deoarece…