Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 22, 2018

Cum protejezi cel mai bine culoarea părului vopsit?

Cum protejezi cel mai bine culoarea părului vopsit?

Ți-ai vopsit părul? Nu trebuie să-ți faci griji despre modul cum trebuie îngrijit. Sunt doar câteva trucuri pe care trebuie să le ai în minte.

Tututor ne place să experimentăm și de cele mai multe ori încercăm să aducem schimbări părului. Îl îndreptăm, îl ondulăm, îl colorăm, și tot așa. Da, vopsitul părului pare ceva foarte elegant și la modă. Dar cum îl îngrijim apoi?

Astăzi avem pentru tine câteva trucuri, cu ajutorul cărora culoarea părului tău va ține mai mult. Sunt ușor de aplicat, trebuie doar să le știi.

1. Spală părul după 3 zile

După ce îți vopsești părul, este recomandat să nu îl speli timp de cel puțin 3 zile. Asta pentru că sun șanse mari să se estompeze culoarea dacă te speli imediat.

De aceea, chiar dacă te vopsești la salon, lasă-l să se usuce și nu-l spăla în următoarele 3 zile.

2. Nu folosi apă fierbinte pentru spălat

Toată lumea are tendința de a face duș cu apă fierbinte, dar nu este deloc recomandată. Folosește întotdeauna apă rece când îți speli părul. Dacă vrei, poți folosi apă călduță, dar în nici un caz fierbinte.

Apa fierbinte are ca efect scăderea mai rapidă a intensității culorii.

3. Folosește un șampon fără sulfați

Șampoanele care conțin sulfați au tendința de a usca părul și a-l face mai fragil. Este mai bine să folosești un șampon fără sulfați pentru părul vopsit, ca să menții culoarea cât mai mult. Verifică compoziția șamponului atunci când îl cumperi.

4. Evită folosirea căldurii

Produsele care folosesc căldura precum uscătorul de păr, placa de îndreptat, etc., imediat după ce ai vopsit părul, pot să îl deterioreze. Părul devine uscat și se electrizează.

Deci, ai grijă să nu folosești aceste produse regulat. Lasă părul să se usuce natural.

5. Tunde-te regulat

În mod normal, este recomandat să te tunzi o dată la 3 luni. După ce te-ai vopsit, părul este mai predispus să se pască la vârfuri și se degradează mai ușor.

Ca să eviți asta, părul trebuie tuns la fiecare 2-3 luni, ceea ce nu numai că previne despicarea vârfurilor ci și ajută la creșterea șuvițelor sănătoase.

6. Folosește o mască de păr

Vopsirea părului este în cele din urmă un procedeu chimic. După vopsire, părul tinde să piardă din proteinele sale naturale. Pentru a le recâștiga, cel mai bine este să folosești o mască de păr cel puțin o dată pe săptămână.

Poți prepara și acasă o mască din ingrediente naturale, astfel:

Ai nevoie de: 1 ou, 2 linguri de maioneză

Metoda: Bate bine oul într-un bol. Apoi, adaugă maioneză și amestecă bine. Împarte părul în șuvițe și aplică masca pe toată lungimea părului, de la rădăcină până la vârfuri. Păstrează masca timp de 45 de minute. Clătește cu un șampon fără sulfați și apă rece.

7. Protejează părul de soare

Uneori, razele ultraviolete pot afecta părul vopsit. Culoarea se estompează într-un ritm mult mai rapid datorită acțiunii razelor solare. Pentru prevenire, poartă o eșarfă sau o pălarie de soare cel puțin câteva săptămâni după vopsirea părului.

8. Aportul de vitamine

Vitaminele sunt esențiale pentru creșterea și protejarea părului.

Părul nu trebuie portejat numai din exterior, ci și din interior. Consumă alimente care conțin vitamina C, precum citricele și fructele, precum și proteine cum sunt cele din ouă, lapte, morcovi, etc.

error

Like dacă îți place blogul meu