Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 28, 2022

Topul alimentelor cu efect anti-age, recomandate peste vârsta de 40 de ani

Topul alimentelor cu efect anti-age, recomandate peste vârsta de 40 de ani

Tenul frumos și strălucitor pornește de la ceea ce mâncăm, iar aceste alimente cu efect anti-age fac mult mai mult decât atât.

Atunci când adăugăm în dieta nostră alimente vibrante, pline de antioxidanți, grăsimi sănătoase, apă și nutrienți esențiali, corpul nostru își arată aprecierea prin intermediul celui mai mare organ: pielea. De fapt, pielea este cel mai adesea prima parte a corpului pe care se văd problemele interne, așa că, pe lângă loțiuni, creme, măști și serumuri, trebuie să fim atente și la ceea ce mâncăm. 

Cercetătorii au concluzionat că fructele și legumele sunt cea mai sigură și cea mai sănătoasă metodă de combatere a tenului tern și a liniilor fine. Ești gata să încerci? Iată și topul celor mai bune alimente anti-age, care îți grănesc corpul și te ajută să strălucești de la interior. 

1. Măcrișul
Această plante cu frunze verzi este foarte densă în nutrienți, are efect hidratant și este bogată în:

  • calciu
  • potasiu
  • mangan
  • fosfor
  • vitaminele A, C, K, B-1 și B-2

Măcrișul are efect antiseptic, stimulează circulația și eliberarea de minerale în organism, ceea ce determină o mai bună oxigenare a pielii. Datorită vitaminelor A și C, antioxidanți puternici care neutralizează radicalii liberi, împiedică apariția liniilor fine și a ridurilor.

Pur și simplu adaugă o mână de măcriș în salatele tale!

2. Ardeii grași
Ardeii grași sunt bogați în antioxidanți, cu efect benefic suprem împotriva îmbătrânirii. Pe lângă conținutul ridicat de vitamina C — care este bună și pentru producția de colagen — ardeii grași conțin puternicii antioxidanți denumiți carotenoide. Acestea sunt pigmenți din plante responsabili pentru culoarea intensă roșie, galbenă sau portocalie pe care o vedem la multe fructe și legume. Proprietățile lor antiinflamatorii ajută la protejarea pielii împotriva degradărilor provocate de soare, poluare și alte toxine din mediu.

Ardeii grași pot fi consumați proaspeți în salate sau sandwich-uri, dar și gătiți, copți sau în diverse preparate. 

3. Papaya
Papaya conține o mare varietate de antioxidanți, vitamine și minerale care ajută la îmbunătățirea elasticității pielii și minimizează aparența liniilor fine și a ridurilor. Printre acestea se numără:

  • vitaminele A, C, K și E
  • calciu
  • potasiu
  • magneziu
  • fosfor
  • vitamine din grupul B


Antioxidanții din papaya ajută la lupta împotriva radicalilor liberi și întârzie apariția semnelor îmbătrânirii.  Papaya conține și o enzimă denumită papaină, care conferă beneficii anti-age suplimentare, acționând ca un agent antiinflamator natural.

Consumul de papaya ajută organismul să îndepărteze celulele moarte ale pielii, lăsând o piele strălucitoare și vibrantă! Consumă papaya ori de câte ori ai ocazia!

4. Afinele
Afinele sunt foarte bogate în vitaminele A și C, au calități antioxidante datorită prezenței antocianinei, cea care le conferă culoarea albastră, profundă. Puterea antioxidantă ajută la protejarea pielii împotriva degradărilor provocate de soare, stres sau poluare, prin moderarea răspunsului inflamator și prevenirea pierderii de colagen.

Adaugă afine la smoothie-ul de dimineață, în salata de fructe și la prăjituri pentru a primi un plus de frumusețe!

5. Broccoli
Broccoli este puternic antiinflamator și o sursă bogată de:

  • vitaminele C și K
  • o varietate de antioxidanți
  • fibre
  • folați
  • luteină
  • calciu

Corpul nostru are nevoie de vitamina C pentru producția de colagen, principala proteină din piele care îi conferă elasticitatea și rezistența.

Broccoli poate fi consumat crud, dar cel mai bun este preparat la aburi. 

6. Spanac
Spanacul este foarte hidratant și bogat în antioxidanți, care ajută la oxigenarea și la refacerea întregului organism. El mai este bogat și în:

  • vitaminele A, C, E și K
  • magneziu
  • fier de natură vegetală
  • luteină


Această plantă atât de versatilă este bogată în vitamina C, care stimulează producția de colagen și ajută la menținerea pielii ferme și fine. Vitamin A întărește firele de păr, iar vitamina K ajută la reducerea inflamației la nivel celular.

Adaugă spanac în smoothie-uri, salate, soteuri, dar și în numeroase alte preparate. 

7. Oleaginoase
Numeroase oleaginoase, în special migdalele, sunt surse bogate de vitamina E, care ajută la repararea țesuturilor pielii, menține umiditatea pielii și o protejează împotriva radiațiilor UV. Nucile conțin acizi grași omega-3 antiinflamatori, care ajută la:

  • întărirea membranelor celulare
  • protecția împotriva acțiunii razelor solare
  • conferă strălucire tenului în timp ce menține bariera naturală de sebum


Adaugă orice amestec de nuci în salate sau consumă-le ca atare. .

8. Avocado
Avocado este foarte bogat în acizi grași antiinflamatori, care ajută la menținerea pielii fine și suple. Mai conține și o mare varietate de nutrienți esențiali, care ajută la preverea efectelor negative ale îmbătrânirii:

  • vitaminele K, C, E și A
  • vitamine din grupul B
  • potasiu

Conținutul bogat de vitamina A din avocado ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, lăsând pielea luminoasă, perfectă. Conținutul de carotenoide ajută la blocarea toxinelor și a degradărilor produse de razele solare, inclusiv împitriva cancerelor de piele.

Adaugă avocado în salate, smoothie-uri și în orice alte preparate!

9. Cartofi dulci
Culoarea portocalie a cartofilor dulci provine de la un antioxidant denumit beta-caroten, care este convertit în vitamina A. Aceasta ajută la refacerea elasticității pielii, promovează regenerarea celulară și contribuie la aspectul tineresc al tenului. 

Cartofii dulci conțin și vitaminele C și E, ambele cu rol protector important împotriva radicalilor liberi și în menținerea tenului luminos și sănătos. 

Încearcă să îi adaugi și tu în dietă!

10. Semințele de rodie
Rodiile sunt utilizate de secole pentru potențialul lor medicinal. Fiind bogate în vitamina C și conținând o mare varietate de antioxidanți, rodiile protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi și reduc nivelul inflamației din organism.

Aceste fructe conțin un compus denumit punicalagină, care ajută la menținerea colagenului în piele, încetinind apariția semnelor de îmbătrânire. 

Hrănește-ți organismul cu aceste alimente bogate în nutrienți sănătoși, pentru ca să arăți și să te simți bine! E timpul să încetinești apariția semnelor de îmbătrânire pornind de la interior!

error

Like dacă îți place blogul meu