Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 6, 2022

Făina de orez! Beneficii pentru ten și modalități de utilizare

Făina de orez! Beneficii pentru ten și modalități de utilizare

Probleme cu tenul are oricine, cel puțin o dată în viață. Deși ne dorim să avem mereu un ten sănătos, fără defecte, acest obiectiv este destul de dificil de realizat. De aceea este important ca îngrijirea să fie permanentă, regulată, pentru că frumusețea și sănătatea vin din interior.

Remediile pe bază de ingrediente naturale sunt cea mai bună metodă de îngrijire a pielii, iar făina de orez este unul dintre ele. Beneficiile pe care aceasta le conferă pielii sunt nenumărate, pornind de la calitățile sale antioxidante, care luptă împotriva degradărilor produse de radicalii liberi, până la îmbunătățirea nivelului de hidratare, care face pielea moale și fină. Conținutul de acid ferulic îi dă calitatea de protector al pielii împotriva degradărilor produse de razele solare.

Făina de orez este deci un ingredient grozav, care protejează pielea și o hrănește de la interior. Dar să vedem mai precis care sunt beneficiile și motivele pentru care merită să o folosim:

  • exfoliază pielea
  • luptă cu acneea
  • crește fermitatea pielii
  • conferă strălucire naturală feței
  • deschide culoarea tenului
  • reduce aparența cearcănelor
  • reduce  bronzul

Cum se folosește făina de orez pentru îngrijirea pielii

1. Pentru tratarea acneei

Rețeta conține aloe vera, care este un adevărat depozit de vitamine și minerale esențiale, și care are numerose calități antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii și antibacteriene, luptând astfel împotriva inflamației cauzatoare a acneei.

Ingrediente: o lingură făină de orez, o linguriță gel de aloe vera și o linguriță de miere

Metoda: Într-un bol se adaugă făina de orez, apoi mierea și gelul de aloe vera și se amestecă. Apoi se aplică pe față, se menține 20 de minute și se clătește.

2. Pentru exfolierea pielii

Rețeta conține bicarbonat de sodiu, care exfoliază ușor pielea, având și calități antibacteriene, care mențin sănătatea pielii, la fel ca și mierea. În plus, mierea are efect emolient, făcând pielea moale și frumoasă.

Ingrediente: o lingură făină de orez, un praf de bicarbonat de sodiu și o linguriță de miere.

Metoda: Se adaugă bicarbonatul de sodiu și mierea peste făina de orez și se amestecă bine. Se masează ușor fața cu acest amestec, cu mișcări circulare, timp de 2-3 minute. Apoi se clătește și se usucă prin tamponare.

3. Pentru cearcăne

Acum avem nevoie de efectul bananei, ca agent hidratant, care ajută la hrănirea pielii fine de sub ochi, și ulei de ricin, care conține acid ricinoleic  ce pătrunde în profunzimea pielii și o hrănește, diminuând cearcănele.

Ingrediente: o lingură făină de orez,  o lingură de  banană zdrobită și jumătate de linguriță de ulei de ricin.

Metoda: Se adaugă banana peste făina de orez și se amestecă. Apoi se adaugă uleiul de ricin și se amestecă din nou. Se aplică pe față și pe zona de sub ochi. Se menține 30 de minute apoi se clătește. 

4. Pentru îndepărtarea bronzului

În acest caz adăugăm lapte, care conține acid lactic, care are efect de exfoliere a pielii și îmbunătățește aspectul și textura tenului, iar dacă este folosit regulat ajută la reducerea bronzului solar.

Ingrediente: 2 linguri făină de orez și lapte cât cuprinde.

Metoda: Se adaugă laptele peste făina de orez, suficient cât să obții o pastă. Aceasta se aplică pe față, se menține 30 de minute, apoi se clătește.

5. Pentru riduri

Rețeta conține făină de porumb, care conține vitamina E ce protejează pielea de apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire, și apă de trandafiri. Aceasta are calități astringente, strângând pielea și crescându-i fermitatea.

Ingrediente: o linguriță făină de orez, o linguriță făină de porumb, o lingură apă de trandafiri și câteva picături de glicerină.

Metoda: Într-un bol se adaugă făina de orez și făina de porumb, apoi apa de trandafiri și se amestecă. La final se adaugă glicerina, se mai amestecă puțin și se aplică pe față. Se menține până când se usucă, apoi se clătește mai întâi cu apă călduță. Imediat după se stropește fața cu puțină apă rece.

6. Pentru uniformizarea culorii tenului

Rețeta conține suc de lămâie, care efect de înălbire, de iluminare și de uniformizare a culorii tenului.

Ingrediente: o lingură făină de orez, o linguriță suc de lămâie și o linguriță de apă.

Metoda: Peste făina de orez se adaugă sucul de lămâie și apa, amestecând bine. Pasta obținută se aplică pe față și se menține până se usucă. Se clătește cu apă rece. 

7. Pentru puncte negre

Avem nevoie de caș, care conține acid lactic, ce acționează ca un bun exfoliator, pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și a impurităților, ceea ce ajută în final la îndepărtarea punctelor negre.

Ingrediente: o lingură făină de ore și o lingură de caș.

Metoda: Se amestecă ingredientele, lăsând amestecul să se odihnească timp de 5-10 minute. Apoi se aplică pe zonele afectate, menținând 15-20 de minute, până se usucă. Se umezește și se freacă ușor fața timp de câteva  minute, înainte de a clăti.

8. Pentru strălucirea tenului

Lămâia este unul dintre cei mai buni agenți de iluminare, iar turmericul are calități antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene, ce ajută menținea unui ten cu o strălucire sănătoasă.

Ingrediente: o lingură făină de orez, o linguriță suc de lămâie și un praf de turmeric.

Metoda: Se amestecă făina de orez cu turmericul, apoi se adaugă sucul de lămâie și se amestecă din nou. Se aplică amestecul pe piele, menținând 15 minute, până se usucă. Apoi se clătește cu apă rece.

9. Pentru puncte albe

Calitățile astringente ale apei de trandafiri ajută la desfundarea porilor și la menținerea echilibrului pH al pielii, ceea ce conduce la îndepărtarea punctelor albe.

Ingrediente: 2 linguri faină de orez și  2-3 lingurițe apă de trandafiri.

Metoda: Ingredientele se amestecă și se aplică pe zonele afectate. Se menține 15 minute înainte de a clăti cu apă rece. 

Nu știi unde să găsești făină  de orez? Comandă aici!

error

Like dacă îți place blogul meu