Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 25, 2016

30 de adevăruri despre frumusețe pe care orice femeie trebuie să le știe înainte de a împlini 30 de ani

30 de adevăruri despre frumusețe pe care orice femeie trebuie să le știe înainte de a împlini 30 de ani

Împlinirea vârstei de 30 de ani are o semnificație aparte atunci când vine vorba de frumusețea unei femei.

Până acum te-ai jucat cu machiajul, ți-ai dat seama cu care coafură îți stă cel mai bine, ai scăpat de nesiguranțe și incertitudini. Pe de altă parte, la această vârstă pot apărea pe neașteptate ridurile sau câteva fire albe și începi să-ți faci griji din cauza asta.

Pentru cele care se apropie sau au depășit această vârstă, iată câteva sfaturi de frumusețe care te vor face să arăți și să te simți mai minunat decât oricând.

  1. Îngrijirea pielii nu se referă doar la ten – promite că nu vei neglija niciodată gâtul, dosul mâinilor sau decolteul. Protejează-le de soare și hidratează-le corespunzător.
  2. Cel mai plictisitor produs de îngrijire a părului este cel mai important – o parte a procesului de maturizare o reprezintă obiceiurile zilnice sănătoase. Pentru păr asta înseamnă aplicarea unui produs de protecție termică, înainte de a folosi uscătorul sau alt dispozitiv „fierbinte”. Efectul nu este instantaneu, dar, în timp, părul tău va arăta ca în reclamele de la șampon.
  3. Nu te teme de fondul de ten – el va deveni mai util și mai puțin opțional odată cu vârsta, dar utilizarea lui permanentă are multe avantaje. Fondul de ten modern este mai ușor decât multe creme hidratante, te ajută să ascunzi cu măiestrie diferitele probleme ale pielii, și în general aspectul tău va fi mai lustruit.
  4. Ora de culcare este cea mai importantă pentru frumusețea ta – mersul la culcare cu fața plină de machiaj își va cere prețul mai târziu (coșuri, ochi roșii și altele asemenea), dar, ceea ce e mai important, te lipsește de îngrijirea specială de dinainte de culcare. La culcare este momentul cel mai bun pentru hidratare, creme antirid, îngrijirea buzelor, cuticulelor, călcâielor, etc.
  5. Somnul insuficient are efecte negative mai mari decât cearcănele – studiile arată că lipsa de somn va face tenul tău să aibă un aspect deshidratat și obosit. Ai nevoie de șapte până la nouă ore de somn de frumusețe în fiecare noapte.
  6.  Dar pentru nopțile în care nu ai apucat să dormi… – pentru fetele ocupate, după o noapte nedormită, aplică concealer pe cearcănele de sub ochi și o pată de highlighter în colțurile interne ale ochilor. Nu este un alt truc mai bun ca să arăți proaspătă și trează instantaneu. Funcționează și puțin fard de ochi deschis la culoare.
  7. Gândește-te la sprâncene ca la un filtru Instagram pentru fața ta – sunt multe efecte magice pentru sprâncene, ele pot să arate mereu ca la 20 de ani dacă știi cum să le umpli bine.
  8. Crema de protecție solară este cel mai bun produs anti-aging – după 30 de ani, efectele vizibile ale expunerii la soare încep să se vadă, și nu doar riduri fine, ci și decolorări sau pete întunecate încăpățânate și greu de acoperit. Poartă crema de protecție solară în fiecare zi, ca și cum ăsta ar fi serviciul tău. Și nu uita nici de pălăria de soare. Poți preveni astfel mai mult decât vei putea trata vreodată. Ochelarii de soare te ajută împotriva labelor de gâscă de la colțul ochilor.
  9. Firele de păr gri nu sunt un motiv de panică – s-au dus zilele când câteva fire de păr gri te obligau să te vopsești la fiecare două săptămâni. Există produse uimitoare care te ajută să acoperi rădăcinile sau firele individuale, înainte să iei decizia de a te vopsi în totalitate.
  10. Amestecul culorilor de machiaj, nu numai permis, dar și inteligent – în ciuda multitudinii de culori de machiaj de pe piață, este posibil ca nuanța perfectă pentru tine să nu existe, pur și simplu. Un simplu mix de culoare te va ajuta.
  11. Dacă îngrijirea anti-aging te copleșește, concentrează-te pe un singur ingredient – dacă nu ești genul care să încerci orice produs, nu-ți face griji. Lucrurile nu trebuie să fie atât de complicate. Începe cu ingredientul cel mai dovedit clinic, retinolul, pe timp de noapte. Începi cu câteva aplicări pe săptămână, sau în funcție de instrucțiunile produsului, iar ulterior poți crește numărul de aplicări, pe măsură ce pielea devine mai puțin sensibilă.
  12. Vorbește cu prietenele – Te străduiești de ceva timp și părul tău nu arată  mulțumitor? Poate că ceea ce îți lipsește este un stilist bun. Întreabă-ți prietenele, ascultă sfaturile lor și pune-le în aplicare.
  13. Un truc pentru creionul de ochi – nu toată lumea poate face un ochi de pisică sau să aplice gene false, și e normal să fie așa. Iată un truc simplu: folosește un dermatograf negru, preferabil lichid, pentru a face puncte mici între gene, chiar la rădăcină. Vei crea astfel o linie a genelor mai groasă, ceea ce îți va evidenția foarte bine ochii. Este foarte util pentru look-ul „fără machiaj” și pentru refacerea machiajului pe parcursul zilei.
  14. Exfolierea, foarte ușor de exagerat, sau insuficient făcută – dacă nu vă exfoliați regulat și vă apropiați de vârsta de 30 de ani, acum este un moment potrivit pentru a începe. La 20 de ani, pielea se regenerează ușor, dar la 30 și peste, celulele se transformă mai lent, putând apărea unele zone uscate, inestetice. Exfolierea ajută la dezvăluirea noilor celule ale pielii, iar produsele anti-aging vor acționa mai ușor. Există însă riscul de a exagera. Frecvența exfolierii depinde de sensibilitatea pielii tale, dar, ca regulă generală, de două ori pe săptămână este foarte bine.
  15. Folosește hârtia de imprimantă pentru a vedea în ce parte e mai bine să-ți dai părul – Modul în care îți dai părul într-o parte sau alta face diferența la încadrarea feței. Iată o tehnică interesantă: ține o foaie de hârtie de imprimantă pe o jumătate a feței, și apoi pe cealaltă. Uită-te în oglindă, dă părul într-o parte sau alta, observă diferențele și alege varianta cea mai bună. Ideal este ca cel mai mult păr să cadă pe partea feței tale care este cel mai puțin perfectă.
  16. Oricine poate și trebuie să poarte ruj roșu – rujul roșu este o metodă ușoară de a te face să arăți bine în orice ocazie, instantaneu, chiar dacă ești în criză de timp
  17. Fără frecat inutil – încearcă mai mult masajul în loc de frecare, când te speli, când te ștergi cu prosopul, când te demachiezi, etc.
  18. Renunță la prosopul pentru păr – aceeași regulă a frecării inutile se aplică și la păr. Nu trebuie să-l freci cu prosopul ca să se usuce, asta îl face să se electrizeze. Mai bine răsucește părul pentru a elimina excesul de apă și tamponează cu prosopul pentru a evita ruperea. Poți folosi chiar un tricou vechi sau un prosop de hârtie, un truc foarte bun pentru părul buclat.
  19. Bronzantul și pudra sunt perfecte, dacă sunt utilizate strategic – Autobronzantul a parcurs un drum lung, și nu știm cum am supraviețuit dimineților obosite fără el. Dar ferește-te de greșeala de a-l aplica pe toată fața. El trebuie aplicat doar pe punctele mai înalte ale feței (frunte, nas, obraji), și pe limitele laterale ale feței pentru un efect facial de slăbire. La fel și pudra, care este perfectă pentru zonele predispuse la strălucire, ca bărbia, nasul și fruntea.
  20. Lucrurile pe care nu trebuie să faci singură – lasă lucrurile importante profesioniștilor, cum ar fi vopsitul părului sau tratamentele cu laser, îndepărtarea gelului de pe unghii, tunsul bretonului, microdermoabraziunea și modelarea sprâncenelor.
  21. Părul trebuie tuns – se știe că vârfurile deteriorate se despică și se rup mai ușor. Chiar dacă încerci să-ți lași părul mai lung, vârfurile trebuie tunse frecvent, pentru a evita despicarea lor.
  22. Ai nevoie cu adevărat doar de trei produse pentru machiajul ochilor – ca să nu fie prea complicat, și să ajungi să nu te mai machiezi deloc, ai nevoie doar de un dermatograf negru, un fard neutru și rimel.
  23. Nu te mai atinge de fața ta– ai nevoie de voință superumană ca să nu atingi coșul care pare că ți-a ocupat toată fața. Dacă nu reziști, rezultatul se traduce în cicatrici, pete roșii sau negre care se cumulează în timp. Ca să te simți mai bine, acoperă-l cu puțin anticearcăn.
  24.  Montează un filtru de apă la duș – poate că nu te-ai gândit până acum, dar apa de la duș poate avea un efect negativ asupra pielii și a părului tău. Dacă șuvițele dispar repede, blondul devine alămiu, părul este dur și electrizat, atunci apa dură este problema. Rezolvarea este simplă: investește într-un filtru de apă pentru a elimina mineralele și clorul din apă, care pot fi sursa problemeler tale cu părul.
  25. Renunță la balsamul de buze – balsamul de buze aplicat în mod constant împiedică celulele uscate să se descuameze singure, care se pot constitui într-un strat inconfortabil. Frecați ușor buzele de câteva ori pe săptămână, cu un prosop moale sau o periuță de dinți pentru copii.
  26. Nu a regretat nimeni niciodată un tratament la spa – așa că nu te simți vinovată pentru orele petrecute la spa. Fă-ți timp măcar o dată pe lună pentru un tratament de orice fel. Relaxarea este foarte importantă.
  27. Lasă parul să se usuce liber, măcar puțin – este un secret crucial pentru un păr strălucitor și sănătos. Pentru a reduce timpul de expunere la căldură, lasă părul să se usuce liber pe jumătate, iar dacă te grăbești, treci cu degetele prin el înainte de a-l peria. Ar fi bine să nu-l piepteni până nu este 80% uscat, astfel peria va aluneca mai ușor și vârfurile nu se vor despica.
  28.  Dacă ai bani de cheltuit, investește în uscătorul de păr – uscătorul nu trebuie să fie ieftin, un uscător bun va face o diferență majoră în sănătatea și aspectul părului tău.
  29. Nu uita de verificarea anuală din cap până în picioare– stai cu ochii pe problemele pielii care pot fi semne ale unui cancer. Ideal este să mergi la dermatolog anual.
  30. Totul este mai bine atunci când îți face plăcere să te privești – nu mai este cazul să-ți dorești să arăți ca celebritățile, este important să arăți ca tine și să te concentrezi pe calitățile pe care le ai.

 

 

 

error

Like dacă îți place blogul meu