Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 14, 2019

7 rețete naturale fabuloase împotriva subțierii firelor de păr

7 rețete naturale fabuloase împotriva subțierii firelor de păr

Toate ne dorim un păr sănătos. Se întâmplă uneori să observăm însă ca firele de păr se subțiază, ceea ce poate fi destul de alarmant. De fapt este chiar una dintre cele mai mari temeri, atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Motivele sunt diverse, iar procesul este gradual, dar el trebuie stopat imediat ce este observat. O soluție foarte bună sunt remediile naturale, de fapt cele mai bune atunci când vorbim despre hrănirea părului. Ele sunt foarte eficiente, iar efectul lor este sigur.

Ce cauzează subțierea părului?

Dintre numeroasele motive pot fi menționate următoarele:

  • schimbări hormonale
  • factori genetici
  • stress-ul
  • condiții medicale precum bolile de tiroidă, diabetul etc.
  • consumul excesiv de alcool
  • îngrijirea necorespunzătoare a părului
  • dieta săracă
  • folosirea exagerată a produselor chimice

Iată și remediile:

1. Ou și ulei de măsline

Ouăle sunt o sursă foarte bogată de proteine care hrănesc și stimulează creșterea părului, luptând cu subțierea firelor de părul. Un foarte bun agent hidratant pentru scalp, uleiul de măsline întărește foliculii de păr, stimulând creșterea părului.

Un ou se sparge într-un bol, se adaugă o lingură de ulei de măsline și se bate bine. Se aplică cu ajutorul unei pensule pe scalp și pe păr. Acoperă capul cu o cască de duș, menținând jumătate de oră, apoi se clătește folosind un șampon ușor și apă rece. Repetă remediul de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

2. Iaurt, miere și oțet din cidru de mere

O sursă bună de proteine, iaurtul conține și aminoacizi esențiali care întăresc firele de păr și dau volum părului. Calitățile emoliente ale mierii ajută la condiționarea părului, în timp ce oțetul din cidru de mere are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care calmează și curăță scalpul, promovând creșterea sănătoasă a părului.

Într-un bol se adaugă ½ ceașcă de iaurt, o linguriță de miere și una din oțet de cidru de mere. Se amestecă bine totul și se aplică apoi pe păr. Ai grijă să aplici pe tot firul, de la rădăcină până la vârf. Se menține 30 de minute, apoi se clătește folosind un șampon ușor. Repetă de 1-2 ori pe săptămână pentru a obține rezultatul dorit.

3. Suc de ceapă și ulei de cocos

Un agent hrănitor foarte bun pentru scalp este sucul de ceapă, iar efectul lui de stimulare a creșterii părului este deja dovedit. Uleiul de cocos are efect de întinerire a părului și de prevenire a degradării acestuia.

Se amestecă 2 linguri de suc de ceapă cu 2 linguri de ulei de cocos într-un bol. Se aplică pe scalp, masând ușor timp de câteva minute. Se acoperă părul cu o cască de duș 30 de minute, apoi se clătește cu un șampon ușor. Repetă remediul o dată pe săptămână.

4. Avocado și banană

Avocado este foarte bogat în vitaminele C și E, și în potasiu, care protejează scalpul de acțiunea radicalilor liberi și previn degradarea părului, conferind un păr sănătos și rezistent. Banana îmbunătățește elasticitatea părului, făcându-l mai rezistent și mai plin de volum.

Ai nevoie de un fruct de avocado și o banană bine coapte, a căror pulpă se zdrobește bine și se amestecă. Se aplică pe scalp și se menține 30 de minute înainte de a clăti folosind un șampon ușor. Repetă remediul o dată pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.

5. Ceai verde

Ceaiul verde are calități antioxidante puternice și polifenoli benefici care previn ruperea părului și îi adaugă volum.

Se prepară o ceașcă de ceai verde. După șamponarea obișnuită se clătește părul cu acest ceai. Se masează scalpul ușor timp de câteva secunde, se mai așteaptă 3-5 minute, apoi se clătește din nou cu apă rece. Repetă remediul de 1-2 ori pe săptămână.

6. Ulei de ricin și ulei de cocos

Uleiul de ricin conține acid ricinoleic, care hrănește și hidratează scalpul, stimulând creșterea părului și prevenind ruperea.

Se amestecă într-un bol 2 linguri ulei de ricin și 2 linguri de ulei de cocos. Se masează ușor scalpul cu acest amestec timp de 5 minute, aplicând și pe lungimea firelor de păr. Se clătește după 2 ore cu un șampon ușor și apa călduță. Repetă remediul de 1-2 ori pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.

7. Ulei de rozmarin

Uleiul de rozmarin calmează scalpul, hrănește foliculii de păr și stimulează creșterea părului, deci rezolvă și problema subțierii firelor de păr.

Se amestecă într-un bol o lingură de ulei de cocos și 5-6 picături de ulei de rozmarin. Se aplică pe scalp, se menține cam 10 minute, apoi se clătește folosind un șampon ușor. Repetă remediul de două ori pe săptămână pentru a obține rezultatul dorit.

 

error

Like dacă îți place blogul meu