Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 19, 2019

Măști naturale care stimulează producția de colagen a pielii

Măști naturale care stimulează producția de colagen a pielii

Tenul perfect, fără probleme, este din ce în ce mai greu de menținut în condițiile mediului tot mai plin de praf și mai poluat din orașe. Tratamentele la spa sau la salon, pentru curățare sau înălbire nu pot fi nici ele 100% de încredere, ingredientele folosite conținând elemente chimice, care pot avea unele efecte nedorite. De ce să nu ne întoarcem privirile către remediile naturale?

Vezi mai jos câteva măști naturale care au efect de stimulare a producției de colagen la nivelul pielii!

1. Avocado, Roșie  & Albuș de ou

Avocado este un hidratant natural, foarte bogat în antioxidanți precum beta-caroten, acid linoleic și lecitină, care hrănesc pielea deshidratată. Masca cu avocado, roșie și albuș de ou are efect hidratant și hrănitor, stimulând și producția de colagen din piele.

Ingrediente: 2 linguri de pulpă de avocado, 2 linguri pulpă de roșie și un albuș de ou

Se adaugă toate ingredientele într-un bol, se bat bine împreună, apoi se aplică pe față și pe gât. Se clătește după 15 minute cu apă rece și se usucă fața. Repetă o dată pe săptămână pentru a obține rezultatul dorit.

2. Scorțișoară, Miere & Turmeric

Scorțișoara are calități antimicrobiene și antiinflamatorii, ajutând la reducerea acneei și a coșurilor, iar mierea și turmericul protejează pielea de radicalii liberi dăunători, stimulând astfel producția de colagen.

Ingrediente: o lingură pudră de scorțișoară, o lingură de miere și un praf de turmeric

Se amestecă scorțișoara cu mierea într-un bol, apoi se adaugă puțin turmeric, amestecând bine. Se aplică pe față și pe gât, menținând 15-20 minute înainte de a clăti cu apă rece. Repetă de două ori pe săptămână pentru a obține rezultatul dorit.

3. Iaurt & Banană

Iaurtul este pline de nenumărate vitamine și nutrienți esențial benefici pentru piele, în special acid lactic, care se regăsește în  multe produse de îngrijire a pielii. Când este aplicat sub formă de mască, iaurtul exfoliază pielea și îi redă strălucirea, stimulând și producția de colagen, mai ales dacă este utilizat în mod regulat.

Ingrediente: o lingură de iaurt și două linguri de pulpă de banană

Ambele ingrediente se bat bine într-un bol, iar pasta obținută  se aplică pe față și pe gât. Se clătește după 20 de minute. Masca trebuie aplicată de două ori pe săptămână pentru a avea efectul dorit.

4. Ulei de ricin, ulei de măsline & suc de lămâie

Toate aceste ingrediente au extraordinare calități hidratante, dar și de distrugere a bacteriilor cauzatoare ale acneei.

Ingrediente: o linguriță ulei de ricin, o lingură ulei de măsline și una de suc de lămâie

Se amestecă bine toate ingredientele într-un bol și se aplică pe față și pe gât cu ajutorul unei pensule. Se menține 20 de minute, apoi se clătește cu apă rece. Repetă o dată sau de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

5. Aloe Vera, făină de orez & ulei de arbore de ceai

Aloe vera este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale, care ajută la reducerea liniilor fine și a ridurilor, prevenind apariția semnelor de îmbătrânire. Ea hidratează și hrănește pielea, tratează arsurile solare, bronzul și celulita.

Ingrediente: 2 linguri pulpă de aloe vera, 1 ½ lingură făină de orez și o linguriță ulei de arbore de ceai.

Se amestecă mai intâi pulpa de aloe vera cu făina de orez, apoi se adaugă uleiul de arbore de ceai, amestecând din nou. Se aplică pe față și pe gât, menținând 10-12 minute. Apoi se clătește. Se repetă de două ori pe săptămână.

6. Morcov & Miere

Morcovii sunt bogați în Vitamina C și B-caroten, care ajută la stimularea producției de colagen din piele.

Ingrediente: două linguri de morcov ras și o lingură de miere.

Se amestecă bine cele două ingrediente și se aplică pe față și pe gât, menținând 15 minute. A se evita ochii, urechile și gura în timpul aplicării măștii. După 15 minute se clătește cu apă rece. Se poate repeta masca de două sau trei ori pe săptămână pentru a obține rezultatul dorit.

7. Ulei de cocos & Miere

Uleiul de cocos are și el efecte benefice pentru piele, hrănind-o, hidratând-o și înmuind-o. În amestec cu mierea, uleiul de cocos ajută la obținerea unui ten sănătos și radiant.

Ingrediente: o lingură de ulei de cocos și o lingură de miere

Se amestecă cele două ingrediente în cantități egale. Se aplică pe față și pe gât cu ajutorul unei pensule, evitând ochii, urechile și gura. Se menține 20 de minute apoi se clătește. Se repetă o dată la două zile pentru a obține rezultatul dorit. Dacă ai tenul gras, poți folosi masca doar o dată pe săptămână.

 

error

Like dacă îți place blogul meu