Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 26, 2022

Remedii de casă pentru toate problemele tenului tău

Remedii de casă pentru toate problemele tenului tău

Aproape toată lumea are probleme cu tenul. Ritmul de viață alert din prezent, stilul de viață, obiceiurile, dar și poluarea mediului înconjurător, toate acestea pot determina apariția problemelor pielii.  

Vestea bună este că cea mai mare parte a problemelor pielii pot fi rezolvate cu ajutorul remediilor de casă. O rutină de îngrijire corespunzătoare a pielii începe cu curățarea, hidratarea, continuând cu tonifierea și exfolierea, iar cele mai multe ingrediente de care ai nevoie pentru a realiza toate aceste etape se găsesc chiar în bucătăria ta. Iată mai jos și câteva dintre aceste remedii, recomandate de dermatologiști.

Curățarea tenului: Curățarea pielii este elementul fundamental al rutinei de îngrijire
Pentru curățare folosim iaurt, cel mai bun ingredient cu efect de curățare naturală a pielii. Acidul lactic pe care îl conține iaurtul ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, în timp ce proteinele întind pielea. Este esențial să depui puțin efort și să îndepărtezi machiajul înainte de a face curățarea cu ajutorul iaurtului. 

Curățarea cu iaurt: Aplică un strat subțire de iaurt pe față. Menține timp de două minute și apoi clătește cu apă caldă.


Hidratarea tenului: Uscăciunea tenului este una dintre problemele cele mai enervante, datorită mâncărimilor și a apariției scuamelor. Dacă nu este tratată, pielea uscată poate conduce la apariția dermatitei. Numeroși factori pot cauza uscăciunea pielii, precum înaintarea în vârstă, deshidratarea, săpunurile dure, vremea uscată, sau unele probleme medicale. Este deci vital să hidratăm tenul. Gândindu-ne că cele mai multe cosmetice hidratante din comerț conțin produse chimice dăunătoare, care este cea mai bună soluție?

Un hidratant foarte eficient este uleiul de măsline. Vitamina E și grăsimile naturale pe care le conține uleiul de măsline au efect hidratant pentru piele. În plus, el formează și un strat protector pe suprafața pielii, sigilând umiditatea în interior. Uleiul de măsline face pielea moale și fină. 


Hidratarea cu ulei de măsline: Se poate folosi ulei de măsline simplu sau în combinație cu alte ingrediente.

  • pune într-un bol o lingură de ulei de măsline. Se ia câte puțin și se masează ușor pielea uscată, timp de aproximativ 3 – 5 minute. Menține 10 minute apoiu clătește cu apă caldă.
  • pentru pielea foarte deshidratată, încearcă această mască cu ulei de măsline și gălbenuș de ou. Într-un bol, bate cu o furculiță două gălbenușuri de ou. Adaugă o lingură de ulei de măsline și amestecă. Aplică mixtura peste tot pe pielea uscată. Menține zece minute, apoi fă o baie folosind un săpun ușor. 

Tonifierea pielii: prin tonifiere se poate reduce aparența porilor, se calmează tenul și se menține proaspăt și strălucitor. Cele mai multe tonere din comerț conțin alcool și alte produse chimice dure, pe când un toner de casă este foarte benefic fără a avea niciun fel de efecte secundare.

Tonifiere cu castravete: Ia o treime de castravete și taie-l bucăți mici. Pune-l într-un vas cu o cană de apă și lasă-l la fiert timp de cinci minute. După ce se răcorește, pune amestecul la blender. Filtrează apoi amestecul cu ajutorul unei site. Aplică sucul filtrat pe față cu ajutorul unei dischete.

Exfolierea pielii: Exfolierea este procesul de îndepărtare a celulelor moarte de pe suprafața pielii, dezvăluind pielea proaspătă și strălucitoare de dedesubt. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, procesul de distrugere a celulelor moarte și de formare a altora noi devine din ce în ce mai lent. Datorită acumulării de celule moarte, pielea devine aspră și ternă. 

Exfoliere cu ovăz și miere: Pune la blender două linguri de ovăz pentru a obține o pudră fină. Apoi amestecă ovăzul măcinat cu o lingură de miere. Aplică amestecul peste tot pe față și pe gât. Menține 3 până la 5 minute, apoii clătește cu apă rece. 

Atenție! Nu e nevoie să exfoliezi pielea mai mult de două ori pe săptămână, deoarece pot apărea iritații. 

Remediu pentru acnee: Acneea este una dintre cele mai comune probleme ale pielii, dar și cu cele mai multe remedii.

Oțetul din cidru de mere: Amestecă o parte de oțet din cidru de mere cu patru părți de apă. Înmoaie o dischetă în acest amestecă și aplică ușor pe zona cu acnee. După jumătate de minut clătește cu apă rece.  Repetă acest proces de două ori pe zi. Acizii din oțetul din cidru de mere distrug bacteriile cauzatoare ale acneei.

Remediu pentru punctele negre: Când porii înfundați sunt expuși la aer, se fomrează punctele negre.

Bicarbonatul de sodiu: Prepară o pastă dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu și apă. Aplică amestecul pe punctele negre. Clătește fața cu apă după jumătate de oră. Repetă procesul de două sau trei ori pe săptămână. 


Remediu pentru punctele albe: Când celulele moarte, sebumul și praful blochează porii, rezultă așa-numitele puncte albe, foarte dificil de îndepărtat. 

Gelul de aloe vera: aplică gel de aloe vera pe punctele albe și menține timp de cincisprezece minute, apoi clătește cu apă.

Remediu pentru cicatrici: Ceapa ajută la regenerarea pielii degradate și la îndepărtarea cicacitricilor. Prepară un extract de ceapă tăind ceapa foarte fin și apoi amestecând cu puțină sare. Pune la fiert acest amestec cu puțină apă și apoi scufundă vasul în apă rece. După ce amestecul s-a răcit, dă-l la blender și strecoară-l. Aplică acest amestec pe piele împreună cu un hidratant dacă ai tenul sensibil. Folosește remdiul o dată pe zi. Vei putea observa rezultatele după aproximativ șase săptămâni.

Remediu pentru pigmentare: Atunci când pielea ta are zone cu aspect neuniform, atunci ai problema  pigmentării.

Taie felii un cartof crud. Aplică apă pe felie, apoi freacă ușor pielea cu ea. La final clătește cu apă caldă. Repetă acest tratament de două ori pe săptămână timp de două luni pentru a putea observa rezultatele.

 

 

error

Like dacă îți place blogul meu