Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 11, 2022

Remedii naturale pentru ganglionii limfatici umflați

Remedii naturale pentru ganglionii limfatici umflați

Ganglionii limfatici, cea mai importantă componentă a sistemului nostru imunitar, produc anticorpi și celule albe, ca barieră împotriva infecțiilor.

Umflarea ganglionilor limfatici este perfect normală, fiind întotdeauna un semn că sistemul limfatic luptă contra unei infecţii sau a altei invazii a unor bacterii sau alte celule dăunătoare. Unele dintre cele mai comune cauze ale umflării ganglionilor limfatici sunt: răceala, gripa, infecții ale urechii, dureri în gât, inflamații ale dinților, etc.

Ganglionii umflați pot fi tratați cu ușurință la domiciliu. Există o mulțime de remedii pentru această problemă, care pot reduce ganglionii și pot remite durerea.

Iată câteva dintre cele mai simple remedii:

Masajul ușor: se masează ganglionii limfatici folosind mișcări circulare și apăsând ușor pe zona afectată. Aceasta stimulează ganglionii și reduce umflăturile.

Masaj cu miere: masează ușor zona afectată cu puțină miere. Aceasta reduce inflamația datorită proprietăților anti-inflamatorii ale mierii.

Băuturi calde: băuturile ușoare, calde și liniștitoare, precum ceaiul de ghimbir sau ceaiul cu lămâie și miere, sunt unele dintre cele mai bune remedii naturale pentru gâtul inflamat.

Comprese calde: aplicarea de comprese calde pe zona afectată ajută la reducerea inflamației și a durerii asociate, și îmbunătățește circulația sângelui în zonă.

Sucul de lămâie cu miere: consumați miere cu zeamă de lămâie înghițită lent, în cantități mici, de 2-3 ori pe zi pentru a calma durerea ganglionilor limfatici.

Oțet de mere cu miere: pentru reducerea inflamației ganglionilor limfatici se poate bea un pahar de apă în care ați pus o linguriță de oțet de mere și puțină miere de albine.

Cura cu aloe vera: se amestecă în cantități egale miere și bucăți de aloe vera tocate. Se iau câte 3 lingurițe pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 1-2 luni, cu pauză de o lună, după care se reia.

Propolis: se sug 2 g de propolis pe zi. Prin conținutul său divers de flavonoizi, propolisul stimulează puternic funcționarea sistemului imunitar, exercitând o acțiune directă asupra macrofagelor. Se poate face și o cură cu 40-50 de picături de tinctură de propolis puse pe o bucățică de pâine, timp de o lună, cu 10 zile pauză, după care se poate relua. (3-4 cure anual)

Cura cu produse apicole: Se pun într-un borcan 1,5 kg de miere de salcâm, 300 g de polen, 150 g de propolis, 20 de fiole de lăptișor de matcă și 200 g de ser fiziologic. Se amestecă totul cu o lingură de lemn. Din acest preparat se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Rețeta se folosește o dată la 3 luni.

error

Like dacă îți place blogul meu