Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 1, 2020

Sucul de lămâie stimulează creșterea părului. Vezi cum îl poți folosi!

Sucul de lămâie stimulează creșterea părului. Vezi cum îl poți folosi!

Dacă vrei să ai părul mai lung și cât mai repede posibil, ai nevoie de puțin ajutor. Pentru că părul nu devine lung peste noapte, totul este un proces destul de lent, care necesită multă răbdare. 

Ajutorul de care ai nevoie este la îndemâna ta, chiar în bucătărie. Este vorba de sucul de lămâie. Poate că îl folosești deja la diverse măști, dar nu știai că poate stimula și creșterea părului. 

Care este efectul sucului de lămâie asupra părului?

Unul dintre motivele pentru care părul crește greu este mătreața. Acidul citric din sucul de lămâie are proprietăți antibacteriene, distrugând bacteriile cauzatoare ale mătreții și curâțând scalpul. Astfel, foliculii de păr vor putea absorbi mai ușor nutrienții de care au nevoie.

Sucul de lămâie este și o sursă importantă de vitamina C, flavonoide, calciu, magneziu și pectină, toate acestea ajutând la îmbunătățirea sănătății părului și la stimularea creșterii lui.

Vitamina C este un antioxidant foarte bun, care luptă cu radicalii liberi și îmbunătățește producția de colagen din scalp, astfel încât și părul va crește mai repede. 

În plus, sucul de lămâie echilibrează pH-ul scalpului și controlează producția de sebum. Astfel, părul se menține curat și sănătos, mediul perfect pentru creșterea părului. 

Cum folosim sucul de lămâie pentru creșterea părului?

1. Clătire cu suc de lămâie

Este o metodă foarte recomandată pentru persoanele al căror păr se îngrașă repede. Clătirea după spălare cu suc de lămâie ajută la îndepărtarea oricăror resturi de praf și grăsimi, stimulând producția de colagen și stimulând astfel creșterea părului. 

Ai nevoie de o lingură de suc de lămâie diluat în două căni de apă. După spălarea cu șampon și îndepărtarea excesului de apă, folosește acest amestec pentru clătire. Fără să mai clătești din nou, lasă părul să se usuce la aer. Repetă o dată pe săptămână pentru a obține rezultatul dorit. 

2. Suc de lămâie și apă de cocos

FIind bogată în vitamine esențiale și aminoacizi, apa de cocos are proprietăți antioxidante, prevenind degradarea oxidativă a scalpului și stimulând foliculii de păr.

AI nevoie de o lingură de suc de lămâie și o lingură de apă de cocos. ACestea se amestecă și se aplică cu ajutorul unui tampon de vată, masând ușor scalpul cu mișcări circulare timp de 3-5 minute. Menține pe scalp timp de alte 20 minute, apoi spală părul cu un șampon ușor și lasă-l să se usuce la aer. Repetă o dată pe săptămână pentru a obține rezultatul dorit.

3. Suc de lămâie și aloe vera

Ambele ingrediente au calități antibacteriene, curătând scalpul și promovând creșterea părului. Aloe vera are și efect calmant, hrănind scalpul în profunzime și revigorând părul.

Ai nevoie de 2 linguri gel de aloe vera și o lingură de suc de lămâie. Acestea se amestecă și se aplică pe scalp. Se menține 30 de minute, apoi se clătește părul cu un șampon ușor și balsam. Repetă remediul de 1-2 ori pe săptămână pentru a obține rezultatul dorit.

4. Suc de lămâie, henna și ou

Pentru cele care nu se tem de o tentă de roșu în păr, acesta este remediul perfect. Henna a fost folosită ca accelerator de creștere a părului din ce le mai vechi timpuri. Ea are calități antiinflamatorii ușoare, care calmează scalpul și îmbunătățesc sănătatea foliculilor de păr. În plus, acoperă și firele albe, în timp ce proteinele din ou revigorează părul degradat și stimulează creșterea părului. 

Ai nevoie de sucul de la o jumătate de lămâie, 5 linguri de pudră de henna, un ou și o cană de apă caldă. Oul se sparge și se bate bine într-un bol. Se adaugă și pudra de henna, amestecând bine. Se adaugă apa caldă și se amestecă până se obține o pastă fină. La final se adaugă și sucul de lămâie, amestecând încă puțin. Pasta se aplică pe scalp și pe păr, se menține timp de 1-2 ore până se usucă. Apoi se clătește, folosind apă rece. Repetă remediul o dată pe lună.

5. Ulei esențial de lămâie, ulei de măsline și ulei de ricin

Este remediul ideal pentru persoanele cu scalpul uscat. Uleiul de ricin îmbunătățește sănătatea foliculilor de păr, iar combinația dintre uleiul de măsline și sucul de lămâie este dovedită privind efectul de tratare a diverselor probleme ale scalpului și stimularea creșterii părului.

Ai nevoie de 2 linguri de ulei de măsline, care se amestecă cu o lingură de ulei de ricin și 4-5 picături de ulei esențial de lămâie. Amestecul se încălzește ușor, apoi se aplică pe scalp și pe păr. Masează scalpul cu mișcări  circulare timp de 5 minute. Mai menține încă 30 de minute, apoi clătește cu un șampon ușor și apă caldă. Repetă remediul de 1-2 ori pe săptămână. 

6. Suc de lămâie, miere și ulei de măsline

Fiind un umectant natural, mierea menține părul și scalpul bine hidratate și hrănite. În plus, având calități antibacteriene, curăță scalpul de mătreață, rezolvând și alte probleme care împiedică creșterea părului.

Ai nevoie de o lingură suc de lămâie, 2 linguri de miere și 2 lingurițe de ulei de măsline. Amestecă toate ingredientele și aplică pe scalp și pe păr. Menține 20 de minute, apoi clătește cu un șampon ușor și balsam. Repetă remediul o dată pe săptămână.

7. Doar suc de lămâie

Aplicând suc de lămâie concentrat pe scalp ajută la curățarea porilor și la stimularea foliculilor, ceea ce promovează creșterea părului.

Se stoarce sucul de la o lămâie, apoi se aplică direct pe scalp cu ajutorul unui tampon de vată. Masează scalpul 3-5 minute. Așteaptă alte 10 minute înainte de a clăti cu șampon și balsam. 

8. Suc de lămâie și ulei de cocos

Este o versiune îmbunătățită a masajului cu ulei de cocos. Uleiul de cocos are o afinitate grozavă pentru proteinele din păr, ajutând în cazul ruperii firelor de păr. Fiind și antiinflamator, menține sănătatea scalpului pentru creșterea optimă a părului.

Ai nevoie de 2 linguri ulei de cocod și o lingură suc de lămâie. Se încălzește ușor uleiul de cocos. Când este suficient de cald se ia de pe foc și se adaugă sucul de lămâie. Se aplică amestecul pe scalp, masând ușor, cu mișcări circulare, timp de 5-10 minute. Se menține o oră, apoi se clătește cu șampon și balsam. Repetă remediul de 1-2 ori pe săptămână.

9. Suc de lămâie, albuș de ou și miere

Ai nevoie de sucul de la o lămâie, un albuș de ou și o lingură de miere. Se amestecă mai întâi albușul de ou cu sucul de lămâie, apoi se adaugă mierea, amestecând din nou. Aplică amestecul pe scalp și pe păr. Menține timp de o oră înainte de a spăla cu șampon. Repetă remediul de două oripe săptămână pentru a obține rezultatul dorit. 

error

Like dacă îți place blogul meu