Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 3, 2016

Utilizezi produse de îngrijire a pielii nepotrivite? Cum să îți dai seama de asta.

Utilizezi produse de îngrijire a pielii nepotrivite? Cum să îți dai seama de asta.

Cu siguranță ți s-a întâmplat asta: ai auzit despre o cremă hidratantă miraculoasă, care ar trebui să-ți facă pielea să strălucească și porii să dispară. Dar, după ce ai pus mâna pe ea, nimic nu s-a întâmplat.

Ai folosit-o, ai folosit-o, și iar ai folosit-o! Pielea ta arată însă la fel. Care e problema? Tu? Sau produsul? Citește acest ghid și vezi dacă e timpul să schimbi ceva.

Pasul #1 Elimină opțiunile proaste încă de la început

Semnul unei alegeri greșite? Te doare. Există persoane care cred că dacă te doare înseamnă că își face efectul. Sigur, e în regulă dacă simți furnicături timp de câteva secunde, dar dacă furnicăturile devin mai intense și mai dureroase, sau dacă apar semne de inflamație, nu mai folosi acel produs.

Niciodată nu trebuie să fii mai rău mai întâi, ca să fii apoi mai bine. Sunt unele ingrediente care pot provoca ușoare iritații (retinol, alfa-hidroxi acizii exfolianți, peroxidul de benzoil antiacnee), dar dacă roșeața sau erupțiile cutanate durează câteva zile, înseamnă că ești alergică. Strânge din dinți și aruncă-l!

Pasul #2 Vezi dacă e potrivit pentru tine și pentru tipul tău de piele

O ghicitoare: Folosești o anumită mască, practic în fiecare seară, dar punctul lucios de pe fruntea ta strălucește la fel ca întotdeauna. Ce-ți spune asta?

Unul dintre cele mai dificile lucruri este să-ți dai seama ce tip de piele ai. Iar dacă utilizezi produsele greșite pentru pielea ta, nu numai că nu vei fi mai bine, dar lucrurile se pot agrava.

Pentru a rezolva problema, trebuie să-ți răspunzi la două întrebări: Fruntea și nasul tău devin lucioase la câteva ore după spălare? Obrajii tăi sunt uscați și fermi?

Dacă răspunsul este DA la ambele, atunci ai un ten combinat. NU la amândouă este ten normal. Dacă ai răspuns DA la prima și NU la cea de-a doua, atunci ai tenul gras. Și în final, dacă ai răspuns NU la prima întrebare și DA la cea de-a doua, atunci ai tenul uscat.

Pasul #3 Acordă-i timp și vezi ce se întâmplă

Dacă ai avut nevoie de 10 zile de tratament pentru un coș, mai mult ca sigur tratamentul nu a avut niciun efect, iar coșul ți-a trecut de la sine. Formulele antiacnee acționează în general rapid, coșurile fiind o problemă de care vrei să scapi imediat.

În ceea ce privește tratarea ridurilor sau a petelor, timpul este prietenul tău. E nevoie de minimum două săptămâni până la o lună, ca să obții ceva rezultate. Acest interval variază de la un produs la altul. Pentru cremele hidratante, efectul ar trebui să fie imediat, la fel ca și pentru măștile intensive. Pentru produsele exfoliante, cum ar fi acidul glicolic, e nevoie de o săptămână sau două de tratament.

În general, trebuie să avem în vedere o regulă simplă: cu cât problema tinde să dureze mai mult, cu atât mai mult timp are nevoie un produs să-și demonstreze magia.

Pasul #4 Întreabă prietenele

Ai pierdut vreodată ore întregi în față oglinzii, examinând o anume problemă? Nu numai că este o modalitate foarte bună de a obține o migrenă, dar cea mai potrivită persoană pentru a aprecia starea unei probleme este oricine altcineva decât tine.

Poți să optezi de exemplu să-ți faci un selfie atunci când începi să folosești un produs, ca să poți compara ulterior cu fața ta, pentru a vedea dacă a avut efect sau nu produsul respectiv. Dar dacă nu-ți place să te fotografiezi, poți cere unei persoane apropiate să-ți dea o părere sinceră.

Dacă produsul pe care îl folosești nu este iritant, este potrivit pentru tenul tău, a avut suficient timp să acționeze, dar totuși nu se observă vreo diferență, poți ghici ce urmează. Da, este greu să te desparți de un produs, mai ales dacă ai dat ceva bani pe el. Dar, câteodată nu mai contează costul, sau câte persoane spun că le-a folosit la ceva.

Nu mai pierde timpul cu ceva care s-ar putea să nu funcționeze pentru tine!

error

Like dacă îți place blogul meu