Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 25, 2018

Scapă de punctele negre pentru totdeauna folosind aceste măști naturale

Scapă de punctele negre pentru totdeauna folosind aceste măști naturale

Foarte puține persoane au tenul perfect, fără să întâmpine unele probleme ale acestuia în diverse etape ale vieții. Gama problemelor pielii include coșurile și acneea în tinerețe, până la pete și riduri în cele din urmă, dar o problemă constantă, care se regăsește în orice etapă a vieții, sunt punctele negre.

Deși pare a fi o problemă cu precăderea a persoanelor cu tenul gras, sunt foarte puține persoane care pot afirma că nu au trecut prin asta. Fapt este că producția excesivă de sebum este responsabilă de blocarea foliculilor de păr. Cu cât sebumul se acumulează, porii se blochează și devin mai mari. Prin urmare, aerul intră în pori și oxidează orice găsește acolo. Aceasta duce la un aspect negricios sau gălbui pe suprafața pielii.

Netratate, punctele negre se transformă în formațiuni permanente. Cel mai bun mod de acțiune este să le îndepărtezi cât mai repede, imediat ce le-ai observat.

Pentru a scăpa pentru totdeauna de punctele negre, am pregătit pentru tine o serie de măști naturale din care te poți inspira.

1. Masca cu albuș de ou

Această mască este cea mai bună alegere pentru persoanele cu tenul gras.

Tot ce ai de făcut este să amesteci un albuș de ou cu o linguriță de miere și să aplici amestecul pe față. După ce se usucă, clătește cu apă caldă.

Aplică o dată sau de două ori pe săptămână ca să fii sigură că celulele moarte ale pielii nu se acumulează pe față și niciun punct negru nu va apărea.

2. Masca cu scorțișoară

Această mască trebuie aplicată ceva mai frecvent, comparativ cu cea cu albuș de ou, mai precis de patru ori pe săptamână.

Trebuie să amesteci două linguri de pudră de scorțișoară cu două linguri de suc de lămâie. Acest amestec se aplică direct pe punctele negre de pe față. În cazul în care ai puncte negre și pe alte zone ale corpului (gât, umeri sau spate), poți aplica și în aceste zone. Se clătește după 20 de minute.

3. Masca cu aloe vera

Este o mască pentru puncte negre potrivită oricărui tip de ten și pentru orice categorie de vârstă.

Se extrage gelul proaspăt dintr-o frunză de aloe vera și se aplică uniform pe față. Se lasă 10 minute, după care se clătește cu apă caldă.

Dacă este aplicată zilnic, această mască îți conferă o piele mai fermă și mai fină, fără riscul de deschidere a porilor.

4. Pasta de turmeric

Trebuie doar să amesteci o lingură de pudră de turmeric cu două linguri de suc proaspăt de mentă, pentru a obține o pastă. Curcumina, ingredientul principal al turmericului, are calități antimicrobiene, care ajută la eliminarea bacteriilor prezente în pori. Calitățile antiinflamatorii și antibacteriene ale acestei paste fac ca utilizarea ei să fie sigură pentru orice tip de ten.

Pasta se aplică pe zonele unde sunt puncte negre și se lasă să acționeze 10 – 15 minute înainte de a clăti.

5. Masca cu schinduf

Este una dintre cele mai simple de preparat și este potrivită pentru orice tip de ten.

Se macină câteva frunze de schinduf, se amestecă cu apă pentru a obține o pastă care se aplică pe zonele afectate. După 10 minute se clătește.

Masca se aplică o dată pe săptămână. Un posibil efect secundar este faptul că poate usca puțin pielea. Dacă se întâmplă asta, ai grijă să folosești o cremă hidratantă ori de câte ori aplici această mască.

6. Masca cu roșii

Preszența licopenului din tomate determină exercitarea efectului antioxidant al roșiilor asupra pielii și eliminarea deteriorărilor provocate de radicalii liberi.

Pentru efecte maxime, zdrobește o roșie și aplică pasta obținută pe punctele negre. Dacă ai tenul sensibil, poți dilua cu puțină apă.

Poți aplica masca seara înainte de culcare și să clătești cu apă caldă a doua zi dimineață. Vei fi uimită de acțiunea rapidă a acestei măști asupra punctelor negre.

7. Masca cu argilă

Se prepară o pastă care să curgă de pe lingură, prin amestecarea argilei cu apă. Pasta se aplică apoi peste tot pe corp, nu numai pe zonele cu puncte negre. Se lasă să stea câteva minute înainte de a clăti cu apă caldă.

Este o mască potrivită pentru persoanele cu orice tip de ten. Dacă ai tenul sensibil, se recomandă să folosești lapte în loc de apă. Pentru tenul uscat, folosește neapărat o cremă hidratantă după clătire.

8. Masca cu cărbune

Se scoate cărbunele activat din două capsule de cărbune și se amestecă cu o jumătate de lingură de argilă. Adaugă apă până obții o consistență care curge de pe lingură. Aplică apoi pe toată fața și lasă să se usuce. După ce s-a uscat, clătește și aplică un strat de hidratant.

Este o mască mai potrivită pentru tenul gras și predispus la acnee. Ideal este să o aplici de două ori pe săptămână.

9. Masca cu aspirină

Zdrobește 4 – 5 tablete de aspirină și amestecă cu apă pentru a obține o pastă. În funcție de tipul de ten, adaugă ulei de mgdale sau suc de lămâie în ea. Persoanele cu tenul uscat ar trebui să folosească uleiul de migdale, iar pentru cele cu tenul gras mai potrivit este sucul de lămâie. Ai grijă cum folosești ingredientele. Dacă folosești ulei pe tenul gras poți determina apariția acneei, în timp ce sucul de lămâie folosit pe pielea uscată o poate usca și mai mult.

Pasta se aplică pe zonele cu puncte negre și se lasă să stea timp de 10 – 12 minute. Apoi se clătește cu apă caldă.

10. Masca cu căpșuni

Se zdrobește o căpșună și se adaugă jumătate de linguriță de miere în ea. Se amestecă bine și se aplică pe piele, lăsând-o timp de 15 – 20 de minute. Se clătește cu apă rece. Poate fi folosită pentru orice tip de ten.

error

Like dacă îți place blogul meu