Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 24, 2020

10 metode de reducere a stress-ului și anxietății. Dieta sănătoasă este doar una dintre ele.

10 metode de reducere a stress-ului și anxietății. Dieta sănătoasă este doar una dintre ele.

Perioada în care trăim aduce cu ea și o creștere a numărului cazurilor de stress și anxietate. Aceste stări au un impact negativ asupra sănătății organismului, ajungându-se până la riscul ridicat de apariție a bolilor de inimă, hipertensiune arterială, diabet sau depresie.

Din fericire, există metode simple care ne pot ajuta să combatem stress-ul și să ne simțim mai bine. Vezi mai jos unele dintre acestea!

1. Exercițiile fizice

Exercițiile fizice regulate, sub orice formă, sunt o metodă foarte bună de reducere a stress-ului. Efortul fizic determină creșterea producției de neurotransmițători, mai precis endorfine, care ajută la crearea stării de bine.

Mai mult, exercițiile fizice te fac să-ți iei gândul de la ccea ce te îngrijorează, în timp ce te concentrezi pe corpul tău. Menținându-ți starea fizică activă te eliberează de anxietate. Poți încerca chiar și exerciții de respirație profundă, yoga sau meditație pentru a te elibera de stress.

2. Ceaiul verde

O ceașcă de ceai verde îți reduce semnificativ nivelul stress-ului. Ceaiul verde conține catehine, cafeină și aminoacizi. L-teanina din ceaiul verde este un aminoacid despre care s-a demonstrat că reduce simptomele stress-ului și eliberează  mintea de anxietate.

3. Guma de mestecat

Un studiu a arătat că mestecatul gumei poate reduce nivelul stress-ului, anxietatea și starea de oboseală, ajutând la îmbunătățirea dispoziției sufletești. Și în general persoanele care mestecă gumă sunt mai puțin stresate.

4. Dieta sănătoasă

O dietă sănătoasă, bine echilibrată, poate avea un impact major asupra stării de spirit și a emoțiilor. Îți îmbunătățește starea de spirit și te ajută să suporți mai bine stress-ul.

Încearcă să consumi mai multe alimente sănătoase precum avocado, pește, nuci și alune, ovăz și alte cereale integrale, ouă, fructe de pădure,  citrice și legume verzi, pentru a avea un nivel mai scăzut al stress-ului.

5. Renunță la fumat

Fumatul nu te relaxează ci dimpotrivă, îți înrăutățește starea de anxietate și stress. Studiile științifice au arătat chiar că fumatul crește riscul de anxietate.

6. Încearcă să dormi bine

Ai nevoie de cel puțin șapte-opt ore de somn pe noapte pentru a reduce nivelul stress-ului și anxietății. Dacă te odihnești bine noaptea poți suporta mai ușor stres-ul zilnic și reduce riscul apariției altor boli. 

7. Aromaterapia

Aromatherapia este o metodă terapeutică care presupunue folosirea uleiurilor esențiale aromatice pentru îmbunătățirea stării de bine fiziologice și fizice.

Este foarte cunoscută pentru efectul de reducere a stress-ului aromaterapia cu ulei esențial de lavandă, trandafiri, mușețel, santal, portocale sau geranium.

Uleiul esențial de mușețel are efect de reducere a stress-ului și anxietății prin calmarea nervilor. Nivelurile ridicate de stress și anxietate pot conduce la insomnie; inhalațiile cu ulei esențial de mușețel au un efect de  calmare asupra creierului și ajută la tratarea insomniei și a stress-ului.

8. Scrisul

Exprimarea gândurilor și sentimentelor prin scris este o metodă fpoarte bună de combate a stress-ului și anxietății. Scriind, ai ocazia să te concentrezi asupra gândurilor pozitive.

9. Plimbările

Plimbările în exterior și adminrarea priveliștilor ajută la alungarea stress-ului. Pune-ți în programul zilnic o plimbare în parc pentru a-ți împrospăta mintea și starea de spirit.

10. Petrece timp cu familia și prietenii

În perioadele stresante, este de mare ajutor să vorbești cu familia și prietenii apropiați. Spune-le ceea ce simți, iar simplul fapt că îți expui problemele te poate ajuta să suporți mai bine stress-ul și anxietatea.

error

Like dacă îți place blogul meu