5 măști simple și eficiente pentru părul tern și degradat
Fiind expus în mod constant la praf, poluare, precum și la diverse produse chimice pe care le folosim, părul este dificil de menținut sănătos și rezistent. Degradarea, căderea părului, aspectul tern, sunt doar câteva probleme cu care adesea ne confruntăm.
Spre deosebire de tratamentele de la salon sau produsele care conțin elemente chimice dăunătoare, remediile naturale sunt cea mai bună alegere. Din ce în ce mai multe persoane aleg remediile care conțin ingrediente naturale ce hrănesc părul, fără să-l deterioreze în niciun fel. Deși e nevoie de mai mult timp, aceste remedii sunt cele mai bune pentru a scapa de părul tern și degradat. Iată câteva dintre ele!
1. Albuș de ou, miere și ulei de cocos
Lipsa de proteine din păr este unul dintre principalele motive pentru care părul devine tern și se degradează. Albușul de ou este foarte bogat în proteine, de aceea el combate pierderea de proteine și revigorează părul. Mierea păstrează umiditatea părului și îl condiționează, iar uleiul de cocos previne căderea părului și degradarea acestuia.
Ingrediente: 1 albuș de ou, 1 lingură ulei de cocos și 1 linguriță de miere
Într-un bol, se separă albușul de ou de gălbenuș. Se adaugă uleiul de cocos si mierea. Se bat toate ingredientele până se obține un amestec pufos. Părul se umezește, apoi se aplică amestecul, inclusiv pe scalp. Se masează ușor scalpul timp de câteva secunde. Înfășoară un prosop pe cap și menține timp de 20 de minute, apoi clătește. Lasă părul să se usuce liber.
2. Papaya și iaurt
Papaya conține enzima denumită papaină, care nu doar hrănește părul, dar îl și condiționează. Iaurtul conține proteine și acizi grași care hrănesc părul și tratatează uscăciunea părului.
Ingrediente: 2-3 felii de papaya coaptă, 1 ceașcă de iaurt
Într-un bol, se pasează pulpa de papaya, se adaugă iaurtul și se amestecă bine ambele ingrediente. Se aplică amestecul pe scalp și pe păr. Se menține 30 de minute, apoi se clătește.
3. Ulei de măsline, hibiscus și lapte
Uleiul de măsline pătrunde în profunzimea firului de păr și a foliculilor, având calităti antioxidante care protejează scalpul de deteriorările provocate de radicalii liberi și regenerează părul tern. Florile de hibiscus conțin vitamina B1 și C, care întineresc și repară părul degradat. Laptele conține proteine care condiționează părul și îi adaugă strălucire naturală.
Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline extra virgin, 2 linguri de lapte și 6-7 flori de hibiscus
Într-un bol cu apă se înmoaie florile de hibiscus, lăsându-se peste noapte. A doua zi dimineață se pisează, pentru a obține o pastă. Se adaugă uleiul de măsline și laptele și se amestecă. Se aplică pe scalp și pe păr, menținând timp de 30 de minute. Apoi se clătește.
4. Aloe Vera și albuș de ou
Aloe vera este un adevărat depozit de vitamine și minerale care hrănesc părul, îl întineresc și îi stimulează creșterea.
Ingrediente: ½ ceașcă gel de aloe vera, 1 albuș de ou
Se amestecă ambele ingrediente într-un bol, pentru a se obține o pastă. Aceasta se aplică pe scalp și pe păr. Se menține 30 de minute, apoi se clătește.
5. Banană și miere
Banana este foarte bogată în vitamine, potasiu și uleiuri naturale care hrănesc părul. Astfel îmbunătățește elasticitatea părului, îi dă un aspect fin, prevenindu-i ruperea și deteriorările.
Ingrediente: 1 banană coaptă, 1 lingură de miere naturală
Într-unbol se pasează banana, se adaugă mierea și se amestecă bine. Pasta obținută se aplică pe scalp și pe păr. Se menține 30 de minute, apoi se clătește bine cu apă călduță. Șamponează părul ca de obicei.