Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 25, 2020

Cum să-ți faci un tratament facial complet acasă

Cum să-ți faci un tratament facial complet acasă

Un tratament facial complet trebuie să includă atât curățarea prealabilă cât și o sesiune de masaj, dar mai ales trebuie repetat la intervale regulate pentru a menține un aspect sănătos al tenului.

Din păcate, femeile de multe ori renunță la acest tratament, fiind nevoie de o vizită la salon sau de o pregătire minuțioasă acasă. În ciuda numeroaselor sale beneficii, femeile se sperie de pregătirile asociate tratamentului facial, care li se par mult prea complicate. Pentru a simplifica această problemă și a introduce tratamentul facial în rutina obișnuită de îngrijire a oricărei femei,  ne-am gândit să vă oferim o metodă simplă în 5 pași.

Urmează acești pași și te vei putea bucura frecvent de beneficiile acestui tratament, chiar la tine acasă. Rezultatele se văd chiar din primele 24 de ore. Înainte de a începe, ai grijă să pregătești toate ingredientele de care ai nevoie.

I. Curățarea feței

Curățarea fețeiPrimul pas este curățarea feței. Modul în care poți face asta depinde de starea tenului tău. Dacă te-ai machiat, mai întâi trebuie îndepărtat acesta, cel mai bine cu ulei de nucă de cocos, apoi urmează curățarea propriu-zisă cu apă simplă.

Cea mai bună curățare a feței de face cu apă de nucă de cocos, sau cu miere, o altă metodă naturală. Se aplică mierea sau apă de nucă de cocos, cu mișcări circulare pe obraji, frunte și apoi pe toată fața.

Se lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi se șterge cu un șervețel curat. Șervețelul nu se va mai refolosi din nou ulterior.

II. Exfolierea ușoară

Exfolierea ușoarăAl doilea pas presupune îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, prin frecare.

Se poate folosi un scrub pregătit în casă sau cumpărat, cu condiția să nu exagerezi în această etapă, pentru ca tenul să nu fie afectat.

Se ia o cantitate consistentă de cremă exfoliantă, cu care se masează fața. Se insistă în special pe zona nasului și  în jurul buzelor. După 8-10 minute de frecat, se clătește fața.

III. Petrece timp la aburi

Petrece timp la aburiAl treilea pas al tratamentului facial la domiciliu este aburul.

Sună complicat, dar în realitate este foarte relaxant. Aburul este un pas important, care nu trebuie sărit.

Pregătește un bol cu apă fierbinte și un prosop. Acoperă capul cu prosopul și inhalează aburul de la apa fierbinte.

Vei transpira puțin, dar stai liniștită, este pentru un scop bun.

După 6-8 minute de stat la abur, pregătește-te pentru următorul pas, tonifierea.

IV. Tonifiere și nu numai

Tonifiere și nu numaiCu ajutorul unei pensete, se apasă ușor peste față pentru a curăța toate punctele albe și negre. Cu grijă însă,  nu trebuie apăsat chiar pe vârful coșului sau erupției.

Se șterge mai întâi fața cu un prosop, apoi se aplică tonerul favorit cu un tampon de bumbac și se întinde pe toată fața.

V. Masca de față se aplică la final

Masca de față se aplică la finalDupă tonifere, ultimul pas este aplicarea unei măști. Pentru asta, poți opta pentru un produs din comerț sau poți prepara o mască din pulpă de fructe.

Orice variantă ai alege, aplică un strat gros pe toată fața și relaxează-te următoarele de 20 minute.

Masca trebuie să se usuce bine înainte de a o îndepărta. Clătește masca cu apă, apoi stropește-ți fața cu puțină apă de trandafiri.

Tratamentul facial este gata, așteaptă doar 24 de ore pentru a putea observa rezultatul.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: