Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 21, 2018

Îngrijorată de tenul uscat? Încearcă acest tratament cu usturoi care chiar funcționează

Îngrijorată de tenul uscat? Încearcă acest tratament cu usturoi care chiar funcționează

Te îngrijorează problema tenului uscat? Ai tendința de a te da mereu cu cremă ca să te simți mai bine? Află că nu ești singură. Foarte multe persoane experimentează uscăciunea tenului aproape tot timpul, indiferent de sezon!

Fie că este iarnă, vară, toamnă sau primăvară, tenul are tendința să se usuce. Dar care este cauza tenului uscat? Iată câteva dintre cele mai comune motive:

  • folosirea unor produse de curățare mai dure – șamponul și săpunul pe care le folosim trebuie să fie de calitate, să conțină cât mai puține elemente chimice, care pot fi dăunătoare. Ele generează un pH alcalin, care are tendința de a distruge stratul superior al pielii, ducând la uscăciune. Pe de altă parte, săpunurile și șampoanele mai ușoare mențin un pH acid, curățând pielea mai ușor și fără a o deteriora.
  • dușurile prelungite – un duș fierbinte după o zi obositoare este o metodă excelentă de calmare. Cu toate acestea, statul prea mult la duș spoliază pielea de sebumul natural, iar efectul direct este uscăciunea pielii.
  • folosirea unui hidratant care nu-ți priește – cel mai bun mod de îngrijire a tenului uscat este hidratarea. Însă este foarte important ca hidratantul să fie potrivit tipului tău de ten. Multe din cremele hidratante de pe piață usucă pielea deoarece au un conținut scăzut de uleiuri, fiind pe bază de apă. Acestea se evaporă imediat după ce sunt aplicate, uscând pielea.
  • consumul redus de apă – apa este elixirul vieții, fiind foarte benefică pentru piele. Cantitatea de apă consumată influențează în mod direct gradul de uscăciune al pielii.
  • exfolierea frecventă – exfolierea este foarte bună pentru menținerea strălucirii pielii, prin îndepărtarea celulelor moarte ale acesteia. Dar supra-exfolierea trebuie totuși evitată, întrucât pot fi îndepărtate inclusiv celulele sănătoase împreună cu cele moarte, ceea ce usucă pielea și poate conduce chiar la apariția unor inflamații.
  • detergenții prea duri – numeroase alergii și inflamații ale pielii sunt cauzate de compușii chimici prezenți în detergenți sau în balsamurile de rufe parfumate.
  • lipsa de îngrijire pe perioada iernii – iarna în general pielea este mai uscată, de aceea este obligatorie aplicarea de hidratante, eventual uleiuri de măsline, cocos, etc. O idee bună este menținerea umidității în interior.
  • tratamentele prea dure ale pielii – dacă pielea ta nu reacționează bine la un anumit tratament, mai bine îl eviți.

Remedii cu usturoi pentru tenul uscat

Usturoiul are proprietăți antiinflamatorii care ajută la vindecarea pielii uscate, cu scuame, care se decojește. Deși nu a fost dovedit științific, efectele pozitive ale usuturoiul în tratarea unor condiții ale pielii este o metodă foarte populară.

Usturoiul poate fi zdrobit și aplicat direct pe piele, pentru a reduce uscăciunea. O metodă bună este ca usturoiul să fie amestecat cu apă, iar după câteva minute se adaugă gel de aloe vera sau oțet din cidru de mere, se amestecă și abia apoi se aplică pe piele. După ce se usucă, se clătește cu apă.

Masca cu usturoi pentru tenul uscat

O altă opțiune este prepararea unei măști din pastă de usturoi, miere, argilă albă și apă de trandafiri. Toate ingredientele se amestecă și se aplică pe față timp de 15-20 de minute, înainte de a clăti. Apoi se  aplică un hidratant. Acest remediu poate fi folosit de cel puțin 2- 3 ori pe săptămână, de preferat înainte de culcare, pentru rezultate maxime.

Toner cu usturoi pentru tenul uscat

Un toner pe bază de usturoi este la fel de eficient ca masca cu usturoi. Amestecă usturoiul zdrobit cu oțet din cidru de mere și vei obține cel mai natural și cel mai bun toner pentru piele, care dacă este folosit regulat conferă un ten curat, hidratat, sănătos și strălucitor.

Scapă de grija pielii uscate și menține-o sănătoasă cu aceste remedii pe bază de usturoi, foarte eficiente!

error

Like dacă îți place blogul meu