Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 24, 2020

Remedii naturale eficiente pentru febră

Remedii naturale eficiente pentru febră

Febra este răspunsul natural al organismului nostru la acțiunea agenților patogeni, bacterii, viruși sau corpuri străine. Când aceștia pătrund în corpul nostru, sistemul imun răspunde prin creșterea temperaturii, astfel încât mediul să fie cât mai puțin ospitalier pentru ei.

Febra poate fi și un simptom al unor probleme medicale, dar poate apărea și ca urmare a lipsei de igienă sau a schimbărilor vremii. 

Pentru a evita consumul exagerat de medicamente, putem apela la remedii naturale, eficiente împotriva febrei, cu efecte secundare minime sau deloc. Pe termen lung, remediile naturale ajută la construirea imunității împotriva agenților patogeni. Vezi mai jos câteva remedii naturale pentru ferbă și încearcă-le!

1. Usturoi

Usturoiul ajută la reducerea febrei prin facilitarea transpirației, care scade temperatura. Usturoiul zdrobit produce un compus denumit alicină, care are calități antibacteriene, antifungice și antivirale, putând distruge agenții patogeni responsabili pentru febră.

Prepară un ceai de usturoi, adăugând un cățel de usturoi zdrobit în jumatate de cană de apă fierbinte. Strecoară și bea, de două ori pe zi.

Altă variantă este să zdrobești doi căței de usturoi, amestecă cu două linguri de ulei de măsline și aplică pe tălpile picioarelor.

2. Turmeric

Turmericul are calități antivirale, antibacteriene, antifungice, antioxidante și antiinflamatorii, care fac minuni împotriva febrei cauzate de infecții.

Amestecă o jumătate de linguriță de turmeric și un sfert de linguriță de piper negru în lapte fierbinte. Bea acest amestec de cel puțin 3 ori pe zi.

3. Busuioc

Frunzele de busuioc pot reduce febra rapid datorită calităților lor antimicrobiene și antiinflamatorii. Consumul zilnic de frunze de busuioc stimulează imunitatea și luptă împotriva agenților patogeni care pătrund în organism.

Fierbe aproximativ 20 de frunze de busuioc cu o linguriță de ghimbir ras. Stoarce amestecul într-o cană, adaugă puțină miere și consumă de două-trei ori pe zi, până când scade febra.

4. Ulei de cuișoare

Uleiul de cuișoare are activitate antipiretică și antiinflamatorie, reducând  febra și durerea asociată acesteia. 

Adaugă câteva picături de ulei de cuișoare într-un ulei  purtător precum ulei de cocos sau migdale și folosește la masaj. Ajută și dacă îl inhalezi, adăugând câteva picături pe pernă.

5. Miere

Datorită calităților sale antioxidante și antimicrobiene, mierea tratează instant febra asociată gripei și răcelii.

Amestecă o linguriță de miere și o lingură de suc de lămâie într-un pahar de apă caldă și soarbe încet. Poți lua și câte două lingurițe de miere seara, înainte de culcare. 

6. Stafide

Stafidele conține fitonutrienți fenolici, care au activitate antibacteriană și antioxidantă.

Înmoaie 20-25 de stafide în jumătate de cană de apă. Zdrobește stafidele moi și stoarce lichidul obtinut. Adaugă puțin suc de lămâie și consumă de două ori  pe zi.

7. Ghimbir

Ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile lui antibacteriene șiu antivirale, care tratează febra, mai ales de natură infecțioasă.

Rade 2 cm de rădăcină de ghimbir și adaugă-l în jumătate de cană cu apă fierbinte. Adaugă două linguri de suc de lămâie și o lingură de miere.

8. Oțet din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere reduce febra rapid. El conține acizi care trag căldura din piele și scad temperatura corpului. În plus, conține și minerale care ajută la înlocuirea nutrienților care se pierd în timpul febrei.

Oțetul din cidur de mere poate fi utilizat atât extern cât și intern. Pentru utilizare externă, amestecă jumătate de cană de oțet în apa de baie și stai în ea timp de 10 minute. Pentru utilizare internă, amestecă două lingurițe de oțet din cidru de mere și o lingură de miere într-un pahar de apă caldă. Consumă de 2-3 ori pe zi.

9. Scorțișoară

Scorțișoara este un adevărat  antibiotic natural, care tratează febra, calmează durerile de gât și tusea.

Amestecă o lingură de miere cu jumătate de linguriță de scorțișoară proaspăt măcinată și consumă de trei ori pe zi. Poți prepara și un ceai de scorțișoară, pe care să-l bei tot de trei ori pe zi.

10. Piper negru

Piperul negru are mai multe proprietăți terapeutice, iar tratarea febrei este una dintre ele. El ajută la stimularea imunității datorită conținutului de vitamina C.

Într-o cană de apă caldă, adaugă jumătate de linguriță de piper negru și miere. Bea de cel puțin trei ori pe zi.

11. Menta

Datorită calităților ei calmante și răcoritoare, când este aplicată pe piele, menta deschide porii și ajută la eliberarea căldurii, reducând astfel febra. Ceaiul de mentă este foarte bun pentru congestia nazală și alte simptome asociate febrei. 

Într-o cană de apă fierbinte, adaugă o lingură de frunze de mentă zdrobite. Lasă să infuzeze 10 minute, apoi strecoară și adaugă miere. Se poate folosi și ulei esențial de mentă aplicat local pe corp în timpul febrei.

12. Ceai verde

Ceaiul verde conține polifenoli și  flavonoide, care întăresc sistemul  imunitar și luptă cu agenții infecțioși.

Înmoaie un plic de ceai verde într-o cană de apă fierbinte și bucură-te de ceaiul îndulcit cu miere.

13. Ceapă

Ceapa reduce febra cronică și durerile asociate acesteia.

Rade o ceapă și bea sucul obținut, în cantități mici. Este unul dintre remediile cele mai sigure și mai sănătoase pentru tratarea febrei copiilor mici.

14. Lămâie

Calitățile antibacteriene ale lămâii ajută în lupta cu infecțiile cauzatoare ale febrei. Vitamina C pe care o conține întărește sistemul imunitar.

Adaugă jumătate de lingură de suc de lămâie într-o cană de apă caldă și lasă să fiarbă. Înmoaie un prosop în amestec, stoarce-l bine și așează-l peste picioare. Aceasta ajută la reducerea temperaturii corpului. Ajută și consumul regulat de ceai cu lămâie.

15. Ulei de cocos

Printre alte utilizări, uleiul de cocos te ajută să scapi rapid de febră. El conține cantități mari de acid lauric, care ajută la dizolvarea lipidelor ce înconjoară virusurile, astfel încât sunt mai ușor de îndepărtat din organism.

Adaugă 5-6 linguri de ulei de cocos în ceai fierbinte  și bea de două ori pe zi.

16. Oregano

Oregano poate trata febra care apare în răceală și gripă, datorită calităților sale antibacteriene, antioxidante și antifungice. El poate fi folosit și în congestiile respiratoriii sau de plămâni.

Adaugă o linguriță de oregano uscat în apa la fierbere și lasă la infuzat 10 minute. Adaugă miere și consumă de două ori pe zi.

error

Like dacă îți place blogul meu